Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Wat zijn de voordelen van kunstgras op het dakterras of balkon?

Wanneer je in een appartement woont, dan beschik je lang niet altijd over een tuin. Wel heb je misschien een dakterras of een balkon? Vaak blijft een dakterras of balkon een saaie buitenruimte, waar beton vaak de overhand heeft. Niet iedereen is voldoende creatief om een balkon of dakterras mooi te kunnen aankleden. Toch hoeft het niet zo heel moeilijk te zijn om het dakterras of balkon snel van een natuurlijke look te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met kunstgras op het dakterras of balkon. Wat zijn de voordelen van kunstgras jouw balkon?

Creëer een natuurlijke omgeving

De tuin is een echte plek waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Hier ligt ook het fraaie en fris groene gazon, mits je deze goed onderhoud. Natuurlijk kun je op jouw balkon of dakterras geen echt gras aanbrengen. Kunstgras is tegenwoordig dusdanig natuurgetrouw, dat je niet meer het verschil ziet met echt gras. Met kunstgras op het dakterras of balkon waan jij je in dezelfde natuurlijke omgeving van een tuin, maar dan zonder al het onderhoud. 

Het gras blijft altijd groen of in een andere kleur

Als je ervaring hebt met het onderhoud van een echt gazon, dan weet je hoe teleurstellend dit soms is. Je besteedt veel tijd aan het onderhoud, maar je gazon blijft niet groen of wordt kaal. Met kunstgras heb jij de zekerheid van altijd een groene ondergrond. Al hoeft dit niet. Kunstgras is desgewenst ook in andere kleuren te koop, zoals blauw of zwart. 

Goede afvoer van regenwater

Maak jij je zorgen over de waterafvoer als je kunstgras op het dakterras of balkon legt? Vrijwel alle goede soorten kunstgras bevatten minuscule gaatjes waardoor vocht afgevoerd wordt. Over de waterafvoer van kunstgras hoef jij je geen zorgen te maken. Zorg wel dat de algehele waterafvoer van je balkon goed is. Desnoods kun je onder het kunstgras drainagetegels leggen.

Zachte ondergrond

Het maakt nogal een verschil of je blootsvoets over kunstgras loopt of over beton. Kunstgras maakt niet alleen het aanblik van jouw balkon zachter, het voelt ook veel zachter om over te lopen. Dit is erg aangenaam in de zomer, als je op blote voeten loopt en ook kinderen spelen veel prettiger op een zachte ondergrond. 

Eenvoudig aanbrengen

Het aanbrengen van kunstgras op het dakterras of balkon is erg eenvoudig. Je koopt kunstgras namelijk in rollen. Het is een kwestie van de rollen kunstgras uitrollen. Wel moet je rekening houden met de ondergrond. Vaak is een dakterras of balkon uitgerust met tegels. Na verloop van tijd kan de vorm van de tegels door het gras zichtbaar worden. Breng daarom eerst een drukverdeeldoek aan en kies het liefste voor een dikkere kwaliteit kunstgras.