Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Wat kosten rolluiken in 2021

Geregeld komen wij de vraag tegen over wat rolluiken kosten en daarom vonden wij het een goed idee om hier middels een blogbericht antwoord op te geven.

De kosten van rolluiken verschillen per aanbieder, maar worden ook bepaald door het merk, de afmetingen, de kwaliteit en ga zo maar door. Het is ons al meermaals opgevallen dat de prijzen soms enorm kunnen verschillen, wat vaak te maken heeft met de kwaliteit. Sommige aanbieders verkopen bijvoorbeeld kunststoffen rolluiken om zo met lage prijzen te kunnen stunten.

Gemiddelde kosten rolluiken bij speciaalzaken

De prijzen verschillen ook tussen speciaalzaken en webwinkels. Het prijsverschil kan hier wel oplopen tot zo’n 30%. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het feit dat speciaalzaken bijvoorbeeld ook het meetwerk en monteren regelen.

Hierdoor liggen de prijzen dan vaak ook iets hoger. Een voordeel aan speciaalzaken is wel, dat zij over het algemeen uitsluitend werken met producten van hoogwaardig kwaliteit en dus bijvoorbeeld met aluminium rolluiken in plaats van kunststoffen rolluiken. De kosten per rolluik liggen gemiddeld tussen de €400 – €1250 inclusief montage.

Gemiddelde kosten rolluiken bij webwinkels

Bij webwinkels liggen de prijzen vaak een stuk lager. Toch moet je wel rekening houden met de kwaliteit van rolluiken, want goedkoop kan hier natuurlijk ook duurkoop zijn. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van kunststoffen rolluiken, hier zijn de prijzen wellicht een stuk lager, maar dat geldt ook voor de levensduur.

Daarom raden wij altijd aan om uitsluitend te kiezen voor een aluminium rolluik. De rolluik kosten zijn wellicht hoger wanneer je kiest voor rolluiken van aluminium, maar niettemin is de levensduur ook een stuk hoger! Gemiddeld liggen de rolluik kosten online tussen de €100 en €400 per rolluik en dit is natuurlijk wel exclusief montage, doordat u deze in veel gevallen zelf zal moeten doen of laten doen door iemand anders.

Gemiddelde kosten rolluiken monteren

Het monteren van rolluiken brengt vaak ook nog de nodige kosten met zich mee. Je kunt dan denken aan ongeveer een tarief van €30 – €60 per uur en dan vaak nog de voorrijkosten. Dit verklaart dan ook grotendeel het prijsverschil tussen het kopen van rolluiken bij een speciaalzaak of een webwinkel.