Doe het zelf tuinen
Image default
Winkelen

Vinyl stickers domeren met hars

Leer welke apparatuur u nodig heeft en hoe u deze moet gebruiken om te beginnen met het doming van vinyl graphics. We beschrijven in dit artikel de verschillende beschikbare doming harsen en hoe doming uw huidige product- en dienstenaanbod kan aanvullen.

Beweegreden voor domingstickers

Omdat gemetalliseerd vinyl een weelderig aura uitstraalt, zijn deze opvallende films een populaire keuze bij het ontwerp en de productie van OEM-emblemen en -bekleding. Bovendien is hun aantrekkelijke en luxueuze uitstraling een aanvulling op het uiterlijk van producten met een hoge prijs, zoals campers en boten.

Wat is doming?

Om de aantrekkingskracht van deze graphics te vergroten, bedekken sommige OEM-drukkers hun gedrukte emblemen met een vloeibare “doming”-hars. Doming is het proces waarbij een glasachtige, plastic-harsbel over de bovenkant van een geprinte film wordt aangebracht. 

 

Hierdoor wordt een dunne vlakke film omgezet in een dimensionaal embleem dat eruitziet als een vacuüm gevormd of gegoten onderdeel.  Doming verandert platte, tweedimensionale afbeeldingen in driedimensionale emblemen en vergroot de aantrekkelijke patronen van de gemetalliseerde films.

 

Even belangrijk, beschermt de doming hars de afbeelding tegen de degraderende gevolgen van UV licht, die dramatisch de levensduur van de gedrukte film verlengen. Lees er hier meer over.

Welke apparatuur heb je nodig voor doming?

 

Het verschil is dat u geen dure gereedschappen en productie apparatuur nodig hebt. Voor een investering van slechts €100 tot €150 kan elke signmaker cool uitziende, verkoopbare producten maken.  

 

Wat u vooral zou moeten interesseren is wat doming voor uw bedrijf kan betekenen. Doming is gewoon een andere manier om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Door standaard vinyl afbeeldingen om te zetten in rijk uitziende borden, voegt u waarde toe aan uw afbeeldingen die hogere verkoopprijzen kunnen afdwingen en bijdragen aan uw resultaat.

Verschillende soorten doming hars

 

Harsen vallen meestal in een van de drie klassen van materialen:

 

  • Epoxy’s;

  • UV-uithardende harsen;

  • en polyurethaanharsen.

 

Binnen elke classificatie zijn verschillende producten beschikbaar. Voor buitentoepassingen kiezen de meeste signmakers, en bedrijven die gespecialiseerd zijn in doming, voor polyurethaan. Na vergelijking van de prestatiekenmerken van elk materiaal zult u zien waarom polyurethaan de beste keuze is.

Waar kun je doming hars voor gebruiken?

Epoxyharsen zijn populair voor doming van reclametoepassingen zoals sleutelhangers, badges en plaquettes. Verkrijgbaar als een- of tweedelige systemen, zijn epoxy’s goedkoop en gemakkelijker te gebruiken dan andere materialen. Omdat epoxy’s langzaam uitharden, stijgen de luchtbellen die in de hars zitten vaak naar het oppervlak en verdwijnen, waardoor een luchtbel vrije afwerking ontstaat.

https://www.domingstickers.nl/doming/