Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Tuin inspiratie opdoen bij anderen!

Of we nu te maken hebben met een groot dakterras, een klein balkon of een fraaie voor- en achtertuin; wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we in de zomer onbeperkt willen kunnen genieten van het eigen stukje buitenruimte. Alleen, niet iedereen heeft evenveel ideeën wat er allemaal mogelijk is. Het leuk is dat je op deze website een kijkje kunt nemen bij anderen; hoe hebben zij hun tuin ingericht? De website biedt je een uniek kijkje in de achtertuin!

Zitplekjes

Wat maakt onze tuin, balkon of buitenruimte nu het meest ideaal? Voor ieder ligt dit anders, maar een paar essentiële onderdelen mogen niet ontbreken in de buitenruimte. We zetten enkele tips voor je op een rij:

  • We willen genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen en spullen te plaatsen? Een vrijwel betegelde tuin is dan ideaal (of voeg wat grasbetontegels toe waar nodig, zodat je tuin niet helemaal betegeld is en het regenwater kans krijgt weg te zakken).
  • Er zijn een paar belangrijke trends gaande binnen de tuinwereld, namelijk die van hardsteen/ Belgisch Blauw natuursteen, maar ook betonnen tuintegels mogen niet ontbreken. 
  • Natuurlijk mag een stukje groenbeleving niet ontbreken, enkele vaste struiken, hangbakken en verrijdbare plantenbakken zijn daarom meer dan welkom. Wil je de laatste trend volgen, dan zijn sierlijke grote betonnen plantenbakken een aanrader. 
  • Tuinmeubelen vormen een vast onderdeel van de achtertuin, terras, of balkon. Een ruime achtertuin biedt vaak plaats aan zowel een eettafel met tuinstoelen, als een loungebank. Een stevige betonnen tuinbank is geweldig – je kunt ‘m overal plaatsen, zowel langs het huis als bij het groen. 
  • Een parasol of zonnescherm moet ons niet alleen tegen de zon bescherming bieden, maar zorgt er ook voor dat we het überhaupt volhouden in de tuin! Koopt u een parasol of een zonnescherm, let dan goed op de kwaliteit. Tegenwoordig wordt er veel nylon aangeboden, wat een korte levensduur biedt. Daarnaast dient een parasol voorzien te zijn van enkele windgaten, zodat het scherm kan inspelen op de wind. Stuk voor stuk aandachtspunten. 
  • Heb je kinderen, dan mag een trampoline eigenlijk niet ontbreken. Ze zijn in vele maten verkrijgbaar, zoals ook de ‘in te graven’ trampo. 
  • Tot slot mag een buitenbad echt niet langer ontbreken; deze trend is de afgelopen zomer goed doorgebroken. Zorg voor een stabiele ondergrond, het bad op pootjes kan eigenlijk niet in het gras geplaatst worden, maar enkel op een rechte, stabiele ondergrond. Zorg ervoor dat u het water optimaal houdt (volg de instructies op). In dat geval hoeft u namelijk maar één keer per seizoen het (vaak grote) zwembad te vullen en ontstaat er geen landelijk watertekort. 
https://www.betondingen.nl/inspiratie/