Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het kopen van uw nieuwe plant

Tips bij het kopen van uw nieuwe plant

Wanneer u een nieuwe plant koopt, wilt  u er natuurlijk zeker van zijn dat u er nog lang van kunt genieten. Maar waar let u op bij het kopen van een nieuwe plant? Dit zijn de beste tips voor het aanschaffen van een nieuwe plant.

Tuincentra of bouwmarkten

In het tuincentrum, de bouwmarkt of toch online uw planten kopen? Tegenwoordig is de keuze reuze. Als u besluit een winkeluitje te maken is het verstandig te letten op hoe het tuincentrum of de bouwmarkt omgaat met haar planten. Staan de plantensoorten kriskras door elkaar of netjes geordend? Ligt er overal aarde of is het er opgeruimd? Allemaal dingen die u in uw achterhoofd moet houden. 

Online bestellen

Een andere optie is het online bestellen van uw planten. Erg makkelijk, en scheelt u weer slepen met een groot aantal planten. Als u besluit uw planten online te bestellen is het handig om reviews te checken. Meestal staan er op het internet genoeg reviews over hoe de planten er uit zagen bij levering en hoe de planten geleverd werden. 

Beestjes

Het kan voorkomen dat planten al in het tuincentrum of de bouwmarkt ziektes of beestjes bevatten. Let hier dan ook goed op! Meestal zijn de ziektes erg besmettelijk en heeft u na een tijdje meerdere planten met de ziekte of de beestjes in huis. Kijk bij aanschaf online, na ontvangst onder de blaadjes naar beestjes en tik een paar keer op de potgrond, als er daarna kleine vliegjes omhoog komen weet u genoeg. 

Onderhoud


Houd rekening met waar u de plant wilt neerzetten. De ene plant heeft namelijk meer zon nodig dan de andere. Ook kunnen sommige planten niet tegen direct zonlicht en zullen ze dus in de schaduw geplaatst moeten worden. Naast dat uw planten genoeg water en zonlicht nodig hebben, kan uw plant meestal ook wel wat plantenvoeding gebruiken. Het zorgt ervoor dat uw plant weerbaarder is, beter groeit en er mooier uitziet. Meestal vindt u op het kaartje in de potgrond of en welke plantenvoeding uw nieuwe plant nodig heeft. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u het altijd even opzoeken op Google. Plantenvoeding geeft u aan uw plant wanneer deze zich in het groeiseizoen begeeft, meestal is dit in de lente of de zomer.