Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin meubilair

Nieuwe tuinmeubelen nodig

Heb je jonge kinderen en wil je de tuin ook voor de kinderen inrichten? Of worden jouw kinderen ouderen en wil je een tuin waar je rustig in kunt zitten en is jouw tuin op deze manier toe aan vernieuwing? Of heb je kleinkinderen en kunnen deze niet in  jouw tuin spelen? Dan is het wellicht een goed idee om nieuwe meubelen voor in de tuin te kopen en de oude meubelen of een deel van de oude meubelen te vervangen.

In de meeste gevallen wil je waarschijnlijk ook dingen in de tuin waar kinderen mee kunnen spelen. Als je speeltoestellen voor kinderen koopt is het een goed idee om speeltoestellen van hout te kopen. Houten speeltoestellen zijn in tegenstelling tot ijzeren speeltoestellen veel kind vriendelijker. In de winter worden ijzeren speeltoestellen heel koud, waardoor er soms vel aan kan blijven plakken. Bij houten speeltoestellen heb je hier minder last van. Verder worden houten speeltoestellen minder snel warm in de zomer, waardoor kinderen minder snel aan deze toestellen kunnen verbranden. Daarom zijn houten speeltoestellen buiten beter. Plastic speeltoestellen gaan vaak sneller kapot dan houten speeltoestellen. Dit is ook niet waarom je het speeltoestel kocht. De beste keuze blijft daarom een houten speeltoestel.

Maar ook wanneer je niet opzoek bent naar dingen voor kinderen maar naar andere dingen, zoals een tuintafel of een tuin schommel, dan is hout een goede keuze. Want hout oogt veel natuurlijker, dan ijzer of plastic. Wanneer je iets van plastic koopt en dit gaat kapot, dan kan het nog jaren in de tuin blijven liggen. Terwijl als er dingen van hout kapot gaan, kun je hier een keer de haard mee aansteken of een kampvuur van maken. Ook al is plastic goedkoper, hout kun je voor veel meer doeleinden gebruiken dan plastic. Hout is in veel gevallen het beste materiaal voor tuinmeubelen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/