Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin meubilair

Hoe desinfecteer ik mijn opblaasbare jacuzzi?

Hoe desinfecteer ik mijn opblaasbare jacuzzi?

14-03-2016 09:05

Dagelijks lekker in jouw nieuwe opblaasbare spa duiken is iets wat iedereen heel erg leuk vindt, maar hygiëne is iets wat nooit vergeten mag worden. Om ziekteverwekkende bacteriën te voorkomen en het ontstaan van micro-organismen, is het belangrijk de jacuzzi regelmatig schoon te maken. Lees hier hoe!

Er zijn een aantal dingen niet op regelmatige basis vernieuwing of verversing nodig vereisen. Dit zijn de filters, het water en de leidingen.

 

Stap 1. Ververs regelmatig het water

Het klinkt als een no-brainer maar is wel degelijk enorm belangrijk. Probeer het water 1x per kwartaal te verversen. Of u nu veel gebruik maakt van de jacuzzi of niet, dit doet er niet toe. Na verloop van tijd ontstaan er micro-organismen die absoluut uitgeschakeld moeten worden.

 

Stap 2. Vervang de filter

Probeer de filter van het opblaasbaar bubbelbad wekelijks te verversen. Bij iedere jacuzzi uit onze webshop worden standaard twee filters meegeleverd en als je het schone filter hebt geplaatst kun je het gebruikte filter weer laten reinigen.

Voor extra hygiëne is het prettig als je ook wekelijks de binnenzijde van de deksel met een gewone allesreiniger reinigt en daarmee kun je ook de bovenrand van de jacuzzi die boven het water uitsteekt schoonmaken, om te voorkomen dat zich daar algen gaan groeien, waardoor een onfrisse groene rand om het water ontstaat. Als je dit wekelijks doet, ben je in een paar minuten klaar. Je kunt dan weer lekker in je zwembroek of je comfortabele heren ondergoed van Beeren in het water gaan zitten.

 

Stap 3. Desinfecteer het water

Gebruik regelmatig een ontsmettingsmiddel voor de jacuzzi. In onze webshop vind je handige universele Spa behandeling, geschikt voor iedere jacuzzi. Dit sterke ontsmettingsmiddel zorgt voor een actieve zuurstofbehandeling van uw NetSpa bubbelbad. Het is een bijzonder krachtig middel tegen bacteriën en andere micro-organismen die in het water ontstaan. Bacteriën maken met dit ontsmettingsmiddel geen kans meer en worden snel geëlimineerd. In combinatie met een goede filter houdt u de jacuzzi heerlijk schoon, in het bijzonder voor uw kinderen. Alleen gebruiken voor de jacuzzi, niet geschikt voor uw eikenhouten eettafel.

https://www.jacuzzi-opblaasbaar.nl/