Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Neem een jacuzzi in je eigen achtertuin

Geniet van de weldaad van de natuur met een tuinbad – ook wel bekend als bosbad of bosbaden. De natuur heeft talloze voordelen voor ons fysieke, mentale en zelfs spirituele welzijn. En een van de beste manieren om deze voordelen te oogsten is door jezelf onder te dompelen in de natuur met een tuinbad. Een tuinbad is in wezen elke buitenruimte die is omgetoverd tot een ideale omgeving voor het nemen van een ontspannend bad in de buitenlucht. Tuinbaden zijn te vinden op vele plaatsen over de hele wereld, en hebben aangetoond dat ze tal van voordelen hebben voor de mensen die er regelmatig gebruik van maken. Lees verder om meer te weten te komen over tuinbaden en hoe u er zelf thuis een kunt maken!

Wat is een tuinzwembad?

Een tuinbad is een plek voor ontspannend tuinplezier.

* U kunt genieten van de rust en privacy van uw eigen achtertuin
* Tuinbaden zijn milieuvriendelijk en gebruiken weinig tot geen elektriciteit
* Veel mensen voelen zich frisser na het nemen van een tuinbad omdat ze frisse, natuurlijke lucht hebben ingeademd
* Baden in de natuur helpt u weer contact te maken met wat belangrijk is in uw leven

Hoe plaats je een eigen bad in je tuin?

Als je een achtertuin hebt, kan het verwijderen van obstakels zoals planten of meubels je genoeg ruimte geven om van een tuinbad te genieten. Als alternatief, als je in een appartement woont zonder toegang tot je achtertuin, kun je een plastic zeil op de grond buiten je huis leggen en het minstens 30 minuten in de zon laten weken voordat je het gebruikt als een plek om je bad te nemen.

Bij het creëren van uw eigen tuinbad, zijn er een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden:
1) Je bad kan het beste omringd zijn door bomen en planten.
2) Het water moet schoon zijn.
3) De temperatuur van het water moet tussen de 40-60 graden Fahrenheit liggen.
4) U moet ongeveer 10-15 minuten baden om gezondheidsvoordelen te krijgen.
5) Het is belangrijk dat u natuurlijke zeep gebruikt zonder kunstmatige geurstoffen of chemicaliën.
6) Het is het beste als u geen kleding draagt tijdens het baden in de buitenlucht.
7) U moet ten minste 10-15 minuten en niet langer dan 20 minuten in het water blijven.

Waar plaats je het?

Het ideale tuinbad is omgeven door planten en bomen, zodat u zowel van de schaduwrijke als van de zonovergoten plekjes kunt genieten. U kunt zelfs een kleine groente- of kruidentuin in de buurt van het bad aanleggen om wat van de voordelen van het werken in uw tuin te plukken. U moet er wel voor zorgen dat er geen onkruid of hoge planten de toegang tot de ruimte waar uw tuinbad komt te staan blokkeren. Het kan ook nodig zijn om de grond te fixeren of compost en mulch toe te voegen voor extra voedingsstoffen en comfort.

Laat u bij de plaatsing adviseren door een gerenommeerde hot tub of jacuzzi specialist. Bij de Tuincentum Outlet zijn we u graag van dienst.

Tips voor het baden

– Til uw voeten op en neer om de beweging van een wandelpad na te bootsen.
– Denk eraan dat heet water planten kan beschadigen.
– Houd rekening met de temperatuur van de dag wanneer u beslist hoeveel water u nodig zult hebben. Hoe meer warmte, hoe meer water er nodig is om af te koelen.
– Houd uw tuinbad vrij van rommel. Zorg dat er geen handdoeken of kleren op de grond liggen, want die kunnen nat worden en tot schimmelvorming leiden.
– Spoel uzelf na het afkoelen en onderdompelen in het tuinbad af met koel water om te voorkomen dat u het na het uitstappen te warm krijgt.

http://www.tuincentrumoutlet.com