Doe het zelf tuinen
Image default
Dieren

Moet je een hond of kat nemen?

Als u overweegt een huisdier te nemen, moet u met veel dingen rekening houden. Heb je er de tijd en aandacht voor? Hoeveel ruimte heb je? En het belangrijkste: welk type huisdier past bij uw levensstijl? Er zijn voor- en nadelen aan zowel katten als honden; het zijn twee heel verschillende huisdieren met verschillende behoeften. Hier onderzoeken we of een kat of een hond beter in uw leven past, afhankelijk van uw omstandigheden:

Honden zijn geweldig voor beweging en gezelschap

Honden zijn geweldig voor lichaamsbeweging en gezelschap. Ze zijn altijd in voor een rondje rennen of een spelletje apporteren, en ze doen niets liever dan in de buurt van hun baasje zijn. Als u alleen woont, neem dan een hond! Honden houden u gezelschap en zorgen ervoor dat u zich minder eenzaam voelt. Hondenrassen die veel beweging nodig hebben zijn geweldige opties – ze houden u ook gezond!

Katten zijn onafhankelijker en hoeven niet te worden uitgelaten

Katten zijn erg zelfstandig en hoeven niet te worden uitgelaten. Ze zijn klein en kunnen gemakkelijk zindelijk worden gemaakt. Katteneigenaars zijn minder tijd kwijt aan kattenbak training, voeding en verzorging dan hondeneigenaars. Katten hebben ook minder ruimte nodig dan honden, dus het is makkelijker om een thuis voor ze te vinden. Als u in een appartement woont, kan een kat voor u de beste keuze zijn, omdat ze niet zoveel ruimte innemen als een hond.

Beslis op basis van uw levensstijl

Als u vaak de stad uit wilt, is het misschien beter om een kat te nemen. Katten zijn onafhankelijker en hebben niet zoveel aandacht nodig als honden. Ze zijn ook gemakkelijker te verzorgen omdat ze zichzelf kunnen voeden en hun kattenbak zelf schoonhouden. Honden, aan de andere kant, hebben veel aandacht en beweging nodig; ze moeten uitgelaten worden en veel spelen. Als u in een appartement woont of kleine kinderen heeft die graag ruw met dieren spelen, dan past een hond niet goed bij uw levensstijl.

Verzorging van de hond

De verzorging van een hond is vaak een grote inspanning. Honden vereisen minstens twee wandelingen per dag, evenals verzorging en training. Als u de tijd en ruimte heeft voor drie wandelingen van 20-30 minuten per dag, dan is een hond misschien iets voor u. Bovendien is het kopen van goed hondenvoer belangrijk. Het houdt uw hond gezond en fit.

Verzorging van de kat

of de hond In termen van verzorging zijn honden actiever en hebben meer aandacht nodig. Katten daarentegen zijn rustiger en stiller. Ze hebben vaak geen tuin of leiband nodig, dus als u in een appartement woont kan dit een goede optie voor u zijn.

Tot slot

Uit een onderzoek van de Universiteit van Sydney uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Veterinary Behavior, bleek dat honden gemakkelijker te trainen zijn dan katten. Maar een onderzoek van Pets International uit 2012 concludeerde dat katten beter voor je waren. De enquête verzamelde gegevens van 1.000 respondenten en ontdekte dat 66% van de respondenten zei liever met een kat te leven dan met een hond. De respondenten die de voorkeur gaven aan katten merkten op dat ze schoner, stiller en minder veeleisend zijn als huisdieren. Van degenen die met beide samenwonen, zegt 39% dat ze hun hond meer verwennen dan hun kat.

http://www.petfooddiscount.nl