Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Klein groenafval wegwerken uit de tuin

Vele tuingereedschappen kennen we allemaal wel, zo bestaan er voor vele tuin-vraagstukken allerhande oplossingen. Toch gaat niet bij iedereen een belletje rinkelen bij de term ‘hakselaar’ of ‘verticuteermachine’, terwijl dit in de praktijk ontzettend handige tuinhulpen vormen die ons het nodige werk uit handen kunnen nemen. Ontdek daarom in dit artikel het voordeel dat ze je direct kunnen bieden bij het tuinieren.

Klein tuinafval verpulveren?

Is jouw tuin inmiddels veranderd in een soort wildernis, waarbij je het niet meer overziet om deze aan te pakken? Voor het verwijderen van lage struiken, takken, wortelgroei en dergelijke gebruik je een hakselaar. De hakselaar verpulvert alles waar hij overheen komt. Hakselaars zijn er overigens niet alleen voor het verpulveren van takjes e.d., maar ook groen kan worden aangepakt. Het is echter wel zo dat hakselaars specifieke functies bieden, dus ofwel voor het verwijderen/ verpulveren van takjes, of voor het verwijderen van groen/ bladeren.

Verticuteermachine, waar gebruik je hem voor?

De verticuteermachine zorgt ervoor dat mos groei en dood gras geen kans krijgen in jouw gazon, evenals onkruid. Behandel de ondergrond met een verticuteermachine, en hij verwijderd die delen die verwijderd mogen worden. Dit betekent dat je dus niet met de hand dood gras, of onkruid en mos hoeft te verwijderen; de verticuteermachine snijdt het allemaal netjes voor je weg.

Kopen? Hier let je op

Zowel de hakselaar als de verticuteermachine kunnen op een benzinemotor werken, of zijn elektrisch. Voor beide apparaten geldt dat de benzinemotor steevast het krachtigste resultaat oplevert. Heb jij het idee dat er met kracht door de tuin gegaan moet worden, dan kies je voor een benzine aangedreven apparaat.

Elektrisch werken is natuurlijk bijzonder handig, je hebt altijd elektriciteit bij de hand -in tegenstelling tot benzine- daarbij produceer je geen uitlaatgassen, wat bij benzine wel het geval is. Je kunt kiezen voor de werking op een accu. Dit heeft echter als nadeel dat een accu weer opraakt en opgeladen moet worden. Lukt het je niet de klus in een keer uit te voeren op een accu, dan zul je minimaal een uur moeten wachten om de accu weer opgeladen te krijgen. Werken met een verlengsnoer is wellicht nog de handigste optie, al blijft de keuze altijd persoonlijk natuurlijk!