Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Je tuin upgraden? Denk hieraan!

Nu het weer in Nederland weer wat beter begint te worden kunnen we eindelijk weer meer tijd spenderen in onze geliefde tuin. Om optimaal van onze tuin te kunnen genieten dient deze op de juiste manier ingericht te zijn en daarnaast ook mooi onderhouden te zijn. Wanneer dit niet het geval is zullen we ons iedere keer dat we tijd in de tuin spenderen ergeren aan het feit dat deze nog niet af is. Het is dan ook zaak om de tuin zo snel mogelijk onder handen te nemen zodat je de rest van de zomer optimaal kunt genieten van jouw tuin! Juist daarom geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten en onderhouden van jouw tuin.

Onderhoud minimaliseren

Het grootste nadeel van het hebben van een grote tuin is het onderhoud dat hierbij komt kijken. Het onderhoud van je planten, struiken en andere groeiende elementen in de tuin zal nooit verdwijnen. Het onderhoud aan de schutting, het tuinhuis en de andere vaste elementen kun je echter wel minimaliseren. Wanneer jouw tuin over een houten schutting of een houten tuinhuis beschikt kunnen we je aanraden om deze zo snel mogelijk te vervangen voor een tuinhuis of een schutting van composiet. Composiet vereist namelijk geen onderhoud en blijft jarenlang in nieuwstaat. Dit zal je ieder jaar enkele uren aan onderhoud schelen en hiermee kun je onderhoud minimaliseren! Daarnaast is het composiet dat anno 2021 te verkrijgen is zo modern dat je het verschil tussen composiet en hout amper kunt waarnemen. Het zal de tuin dus geen ‘neppe’ uitstraling geven.

Elementen toevoegen

Door elementen toe te voegen aan je tuin krijgt de tuin een vollere en mooiere uitstraling. Hierin kunnen we je voornamelijk aanraden om functionele elementen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld eerder voor een buiten zitzak dan voor een buiten standbeeld. De zitzak zal je een nieuwe zitplek in de tuin geven waar het standbeeld er enkel als sierstuk staat. Je tuin ziet er hierdoor niet alleen mooier uit, maar biedt ook nieuwe zitmogelijkheden. Nu betekent dit natuurlijk niet dat je je hele tuin maar moet volzetten met zitmeubilair, maar een aantal extra zitplekken kan nooit kwaad!