Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Vijf tips om meer kleur in huis aan te brengen

Natuurlijk is het mogelijk om een muur te verven, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je huis meer kleur te geven. Geen idee waar je moet beginnen of wat er mogelijk is? Wij geven je vijf tips die kunnen helpen bij het creëren van meer kleur in jouw huis. 

Maak gebruik van planten en bloemen

Planten en bloemen geven veel sfeer en kleur aan een ruimte. Plaats bijvoorbeeld een grote Monstera of Calathea wanneer je veel ruimte in huis over hebt. Heb je weinig ruimte? Ga dan voor meerdere kleine plantjes of plaats wekelijks een kleurrijk boeket op de eettafel. 

Kleurrijke tegels met design

Maak jouw keuken of badkamer een echte eyecatcher door het plaatsen van mooie gekleurde tegels. Zo bestaan er vele keuken tegels met unieke retro designs. Of ga voor badkamertegels in een leuke opvallende kleur. Het is ook mogelijk om tegels te plaatsen in de woonkamer. Heb je een muur laten betegelen met mooie kleurrijke tegels? Hang dan een spiegel op aan de muur er tegenover, zo komt de kleur ook daar weer terug.  

Kunst met een kleurtje

Het is helemaal niet nodig om je muren te verven, wanneer je kleur wilt creëren in een ruimte. Hang een mooi kleurrijk kunstwerk aan je witte muren en je bent er al. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke poster, schilderij of maak zelf een collage van foto’s. 

Breng kleur aan met woonaccessoires 

Kies eén of twee basiskleuren uit en koop alle accessoires in die kleurtinten. Denk hierbij aan kussens, plaids, kaarsjes, bloempotten, etc. Laat deze kleuren overal in je huis terugkomen om een mooie eenheid te creëren. Het is ook mogelijk om met meerdere kleuren te werken. Let dan wel op dat het niet te rommelig wordt. 

Ga voor een kleurrijk vloerkleed

Een vloerkleed kan enorm veel effect hebben op de ruimte. Plaats een kleurrijk vloerkleed in een kale ruimte en je creëert meteen gezelligheid. 

https://www.tegelcentrumsiddeburen.nl/wandtegels/keuken

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten bij het plaatsen van dubbelstaaf hekwerk?

Goede Kunstgras aanleggen in Borne

Voordelen van een jacuzzi