Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Hoe voorkom ik spinnenoverlast in de herfst?

Spinnen zijn een van de griezeligste kruipende insecten. Ze zijn snel, ze zijn stiekem, en ze lijken altijd op te duiken wanneer je ze het minst verwacht. Terwijl sommige mensen dapper genoeg zijn om spinnen te vangen en weer in de natuur uit te zetten, willen anderen ze gewoon zo snel mogelijk weg hebben! Het goede nieuws is dat er stappen zijn die je kunt nemen om te voorkomen dat spinnen in de eerste plaats je huis overnemen. Hier zijn een paar tips over hoe je deze herfst spinnen uit je huis kunt houden:

Houd je huis schoon

Spinnen worden aangetrokken door rommelige ruimtes, omdat het ze plekken biedt om zich te verstoppen. Stofzuig regelmatig en stof alle oppervlakken in je huis af, vooral in de hoeken waar spinnen graag hun webben bouwen. Als je voorwerpen hebt die alleen maar ruimte innemen, overweeg dan om ze weg te doen, zodat je huis minder aantrekkelijk lijkt voor spinnen. Ben je bang voor spinnen, maar wil je wel genieten van een spinvrije woning? Kies dan voor spinnenbestrijding, een fijne manier om je woning netjes en schoon te maken. 

Houd je ramen en deuren in de gaten

Spinnen kunnen gemakkelijk je huis binnenkomen via kieren en spleten in deuren en ramen. Inspecteer deze delen van je huis regelmatig en dicht alle kieren en gaten die je vindt. Je kunt ook deurvegen installeren op alle buitendeuren om een extra barrière te creëren tegen ongewenste gasten. En wat dacht je van het toevoegen van planten in je woning? Planten als lavendel, munt, eucalyptus en citronella zijn natuurlijke afweermiddelen voor spinnen (en ander ongedierte). Zet deze planten rond de omtrek van je huis of binnen bij deuropeningen en vensterbanken om spinnen af te schrikken. 

Gebruik spinnen vallen 

Als je al een spinnenprobleem hebt, raak dan niet in paniek! Er zijn genoeg producten op de markt die speciaal ontworpen zijn om spinnen te vangen of laat spinnen bestrijden Biddinghuizen je helpen! Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant zorgvuldig opvolgt, zodat je niet per ongeluk nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes of bijen vangt. Dat zou zonde zijn! Nee, niemand wil te maken krijgen met een spinnenplaag in zijn huis. Door nu preventieve maatregelen te nemen, kun je voorkomen dat deze enge kruipers dit herfstseizoen je ruimte binnendringen. Houd je huis schoon, let op kieren en openingen rond deuren en ramen, haal wat planten in huis, gebruik spinnen vallen, en bel zo nodig een professional! Veel succes.