Doe het zelf tuinen
Image default
Eten en drinken

Het belang van eerlijke handel van exclusieve koffiebonen

Hoe graag koffieliefhebbers ook koffie drinken, we zijn vandaag de dag in de Westerse wereld niet meer blind voor het onrecht dat nog steeds leeft in de koffiewereld. We willen genieten van exclusieve koffiebonen zonder ons schuldig te voelen of bang te zijn dat we wanpraktijken financieel steunen. Het is daarom dus belangrijk om gericht een keuze te maken in de koffiewinkel. Hoe kan je weten welke koffie nu voortkomt uit eerlijke handel? Lees verder en ontdek handige tips.

Kies voor het specialty-coffee-label en eerlijke handel

Je zoektocht naar koffie die eerlijk verhandeld is, wordt enigszins eenvoudiger gemaakt met ‘Fair Trade’ labels en dergelijke. Ken je het ‘specialty coffee’ label al? Het is een label dat enkel gegeven wordt aan koffie van de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast reikt de Specialty Coffee Assocation het ook enkel uit aan koffies die voortkomen uit een eerlijk productieproces. Aan de hand van dit label koop je dus exclusieve koffiebonen met een gerust hart. De koffieboeren die hard werken om de beste koffie af te leveren, krijgen op die manier wat ze verdienen. Je kan altijd navragen bij je favoriete specialist of de koffie die je op het oog hebt een specialty coffee is of niet.

Laat je begeleiden door een koffiespecialist

Vraag hulp aan een koffiespecialist voor een geslaagde keuze op het gebied van exclusieve koffiebonen. Er is een uiterst gevarieerd aanbod op de markt te vinden. Daarom kies je het best niet zomaar de eerste de beste soort. Iedereen verkiest een bepaalde smaak. Aarzel dus zeker niet om advies te vragen aan een specialist zoals Grounded koffie. De koffiespecialisten van dit bedrijf weten goed welke smaken bij jouw wensen passen. Je kunt langsgaan in de winkel of gewoon via mail even laten weten welke koffies je graag drinkt. Op basis daarvan gaan de specialisten aan de slag en voorzien ze je van gericht advies. Ze weten ook het best welke koffies voortkomen uit eerlijke handel. Neem dus gerust contact op of plaats direct een bestelling!

https://groundedcoffee.nl/?lang=nl