Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Geen schimmels en vocht meer in uw tuinhuis of vakantiewoning

Geen vocht en schimmels meer in uw tuinhuis of vakantiewoning.

Met een luchtcollector, ook wel solar air heater genoemd blaast u warme lucht in de ruimte. Deze warme lucht wordt gemaakt door een luchtcollector. Een luchtcollector is een apparaat dat geheel zonder stroom werkt en dus niet op het lichtnet hoeft te worden aangesloten. Hij werkt geheel stand alone op zonne-energie. Dus gratis verwarmen is mogelijk!

Een zonnecollector zuigt de lucht van buiten aan in de luchtcollector. In de luchtcollector wordt de lucht opgewarmt door de zon. Dit is mogelijk door de speciaal gepattenteerde lammellen in de luchtcollector. Aan het einde zit een afzuiger die overigens ook op zonne-energie wordt aangedreven, die de warme lucht de ruimte inblaast.

De lucht kan van 10 tot wel 35 graden in temperatuur stijgen. Dit afhankelijk van de juiste plaatsing luchtcollector en hoeveelheid zon.

Perfect dus voor installatie in uw tuinhuis of vakantiewoning maar ook in uw dierenverblijf, schuur, garage, paardenstal en andere ruimtes waar snel vocht en schimmels kunnen ontstaan.

Onderhoudarm en lage aanschafwaarde

Het grote voordeel is dat het apparaat geen onderhoud nodig heeft, lage aanschafwaarde heeft en dus snel terugverdient is. Ook de eenvoudige montage maakt het tot een perfecte aanschaf zonder enige risico’s. U hoeft alleen een gat in de muur te maken voor de inblazer.

Een luchtcollector samen met een afzuiger op zonneenergie maakt het mogelijk ook grotere ruimtes te voorzien van verse luchtstromen. De luchtcollector blaast de warmere lucht in de ruimte en de afzuiger zuigt deze aan de andere koude kant van de ruimte weer aan.

Een perfecte combinatie tegen het aanmaken van vocht en de bijbehorende schimmels die in de ruimte kunnen ontstaan. Een gezonder leefklimaat wordt zo geschapen.

Conclusie:

  • Lage aanschafwaarde;
  • Geen vocht en geen schimmels
  • Snelle terugverdientijd;
  • Besparing mogelijk van tot wel 40% op uw verwarmingskosten;
  • Ideaal als bijverwarming;
  • Eenvoudige zelf te monteren;
  • Perfect voor tuinhuis, dierenverblijven, vakantiewoningen, boten, e.d;
  • Werkt stand alone zonder aansluiting op het energienet;
  • Werkt al bij een beetje zon.

Meer weten? Kijk eens op de website van www.warmteshop.eu

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/luchtcollector/