Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Feit en fabel over ongedierte

Als je de tekenfilm Tom en Jerry hebt gezien, vraag je je af of muizen inderdaad alleen van kaas houden en poezen alleen melk drinken. Het zijn allemaal fabeltjes. Een fabel is een verhaal dat zo ver verspreid is dat het een deel van het collectieve bewustzijn wordt. Het is helemaal normaal dat er allerlei fabels bestaan over ongedierte. Hier zijn er 5 fabels beschreven en de feiten die daarbij een rol spelen. Trap nooit meer erin.

Feit: bedwantsen zijn heel goed te zien met het blote oog en zonder het te zien kan je ze ook voelen aan je lichaam. Bedwantsen zijn net zo groot als de pitten van een appel. De reden waarom je ze niet ziet is dat je zich goed kunnen verstoppen.

Feit: Muizen houden van alle gerechten, niet alleen kaas. Voor een muizenval kun je ook voedingssoorten gebruiken die een hoog suikergehalte hebben, want dat trekt ze echt aan, in plaats van droge melkproducten. Als je kaas gebruikt ga je wat langer moeten wachten, dan wanneer je bijvoorbeeld droge fruit of pindakaas zou plaatsten.

Feit: Ongedierte komt zelfs in zeer schone woningen voor. Het maakt niet uit of je netjes of slordig bent en elke dag je huis dweilt, als ze een kans krijgen om binnen te glippen doen ze het. Maar dat wil niet zeggen dat je vanaf nu je huis vies moet laten en het afval niet moet opruimen, want dan maak je het alleen maar erger.

Feit: Omdat de kakkerlak heel snel is, heb je soms alleen het hoofd eraf kunnen slaan. Je denkt dan dat het toch wel ergens dood zal gaan. Dat is helemaal niet waar. Kakkerlakken kunnen nog dagen leven zonder hun hoofd, omdat ze geen standaard manier hebben van ademen. Ze hebben kleine gaatjes in hun lichaam die ze gebruiken om te ademen. Ze hebben een heel regelmatig en eenvoudig circulatiesysteem en dat maakt het gemakkelijk om zonder hoofd te leven. Ze kunnen wel niet zonder een eten, dus ze zullen uiteindelijk sterven van de honger.

Feit: Een kat in huis kan voor jouw knaagdierprobleem zorgen. Maar onthoud dat niet alle katten jagers zijn en niet alle katten zullen op muizen jagen. Natuurlijk zullen sommige katten jagen voor plezier en opwinding, maar sommige katten niet. Het komt ook zelden voor dat een kat een rat uitdaagt. Als je dat ooit hebt gezien, deel het dan met ons allen.

Als laatst

Heb je last van ongedierte? Bel de bestrijdingsservice met spoed. De meeste doe-het-zelf trucjes zijn ook een fabel en zullen jouw probleem niet oplossen. Maak gebruik van de diensten en los je probleem op, voordat het erger wordt, want een ongedierte plaag kent geen genade.