Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

Een sfeervolle tuin

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant… De tuin bij de buren lijkt altijd leuker aangekleed dan die van jezelf. Zelf krijg je dat toch niet voor elkaar denk je dan… Natuurlijk wel! Met een paar simpele tips en tricks heb je al snel een sfeervolle tuin.

 

Omheining

De omheining van je tuin bepaalt voor een groot deel de sfeer van je tuin. Een ijzeren hekwerk voelt al snel kil en afstandelijk. Een houten schutting of haag heeft meestal meer sfeer omdat het een natuurlijk product is met een natuurlijke vorm. Je kunt bijvoorbeeld een kastanjehouten schapenhek om je tuin te zetten. Dit straalt veel sfeer uit, omdat het niet zo statisch is. Daarnaast is het ook nog makkelijk aan te kleden met bijvoorbeeld planten of sfeerverlichting.

 

Terras

Een stukje overdekt terras of overkapping in je tuin doet enorm veel. Zet er een leuke lounge set of tuinset op en je hebt een lekker hoekje om in te zitten. Natuurlijk is er niet in elke tuin ruimte voor een overkapping. Dit kun je ook oplossen door een schaduwdoek te plaatsen of schaduw te creëren met bomen of planten.

 

Verlichting

De juiste verlichting is erg belangrijk voor een sfeervolle tuin. Onder een overkapping is het makkelijk om mooie verlichting op te hangen of misschien zelfs een kachel. Ook zonder overkapping is er van alles mogelijk. Je kunt mooie plekken in je tuin uitlichten door middel van lampen in de grond of met kleine lantaarns paadjes uitlichten. Zo wordt ook jouw tuin hartstikke gezellig!

Gerelateerde artikelen

Cortenstalen schalen voor in de tuin

Bezuinig op de gas rekening met deze tips

Een opslag in Helmond huren