Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

De werking van psychedelica

Misschien heb je wel eens van de term psychedelica gehoord. Dit zijn middelen die geestverruimend werken. Ze kunnen hallucinaties veroorzaken en ervoor zorgen dat de geest gaat dwalen. Ben je benieuwd wat onder deze psychedelica valt en hoe het werkt? Lees dan verder en kom erachter!

Wat zijn psychedelica?

Voordat je leest over hoe psychedelica werken, is het belangrijk om eerst te weten waar de middelen van gemaakt zijn. Dit geeft namelijk een beter beeld over de psychedelica. Onder de term psychedelica vallen een aantal soorten geestverruimende middelen. De middelen worden gemaakt op basis van natuurlijke producten, zoals cactussen of zaadjes. Andere middelen kun je zelf kweken door schimmels te laten ontwikkelen. Ieder middel heeft een andere werkende stof en deze is leidend voor het gevoel dat je gaat ervaren. Lees dus eerst goed over de werkende stof en de dosering voordat je gaat experimenteren.

De werking

Middelen die onder psychedelica vallen, werken op de serotonine-receptoren in de hersenen. Serotonine is een neurotransmitter die gaat over het humeur, sociaal gedraag, de perceptie van de werkelijkheid en beïnvloed de eetlust. Wanneer je ervoor kiest om deze psychedelica te gebruiken, ga je een andere dingen waarnemen. Dit geeft je het gevoel alsof je in een andere ruimte bent. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren over deze middelen, voordat je er aan begint.

Dopamine

Serotonine is de regulator van het dopaminesysteem. Dopamine kennen de meeste mensen als het gelukshormoon. Dopamine beïnvloed de gedachten en daarmee ook het gedrag. Tijdens het gebruik van psychedelica worden de serotoninereceptoren geactiveerd waardoor er nieuwe verbindingen aangelegd worden.

Ontdek de mogelijkheden

Ben je nieuwsgierig geworden naar psychedelica, wat geestverruimend werkt? Neem dan eens een kijkje op de website van 24high en ontdek het assortiment. Deze smartshop heeft een groot assortiment aan psychedelica, maar ook artikelen die je nodig hebt bij het gebruik ervan. Heb je een vraag over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden