Doe het zelf tuinen
Image default
Zorg

Bezoek een haptotherapeut in Haarlem

 

Haptonomie, je hebt ongetwijfeld wel eens van deze alternatieve geneeswijze gehoord.  Heb je ook weleens een Haptotherapeut Haarlem  bezocht? Of weet je niet precies wat haptonomie is?

Wat is haptonomie?

Haptonomie is een manier om in contact te komen met je gevoel en dus met je diepere zelf. Een Haptotherapeut Haarlem zorgt er voor dat je in contact komt met je gevoelens. Om de ware haptonomie betekenis en deze leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven te begrijpen, zijn twee begrippen van belang: contact en gevoel. Je ontwikkelt tastzin als je bent geboren.  Dankzij de tastzin ben je in staat om contact te maken met de ander. Deze eerste aanrakingen, bijvoorbeeld tijdens het voeden, wassen of wanneer je ouders je vasthouden, worden door je lichaam geregistreerd. Naarmate je ouder wordt, slaat je lichaam steeds meer gevoelservaringen op.

Je lichaam beschikt met andere woorden over een eigen geheugen van gevoelservaringen. Dat geheugen is van invloed op de manier waarop jij in contact treedt met de ander. Je doet dit vaak onbewust.. Je doet dingen omdat het zo van je verwacht wordt. Een Haptotherapeut Haarlem kijkt naar de dingen die je doet en hoe je je daar bij voelt.

Bezoek de Haptotherapeut Haarlem 

Haptotherapeut Haarlem  stelt een diagnose en maakt op basis daarvan een behandelingsplan. Het doel van de therapie, waar zowel de aanraking als het gesprek onderdeel van zijn, is om iemand bewust te laten worden van zijn eigen lichamelijk gevoel. Het moet ervoor zorgen dat leven en lichaam weer in balans komen. Door te voelen ontstaat er een verbinding met jezelf, met de ander en de wereld om je heen. Is dit vermogen om te voelen niet goed ontwikkeld of geblokkeerd dan kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Door de behandelingen bij Haptotherapeut Haarlem  leer je hoe je kunt omgaan met onder meer pijn, stress, angst of slaapstoornissen.