Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Tips om een blokhut te bouwen zonder beton

Je eigen blokhut bouwen

Op het internet vind je zoveel tips om een blokhut te bouwen, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom handig om in dit artikel even stil te staan bij de belangrijkste onderdelen en aandachtspunten als je bezig gaat met een blokhut, houten overkapping, carport of tuinhuis. Want hoewel en kant en klare prefab oplossingen zijn, wil je wellicht liever zelf aan de gang gaan met je bouwproject. Lees dan gauw verder waar je op moet letten.

Fundering voor een blokhut begint met een goede constructie

Het is zo oud als de weg naar Rome. Elke bouwconstructie valt of staat, letterlijk, bij een goede basis. De basis is in dit geval natuurlijk de ondergrond en de fundering. Zonder goede fundering zal je blokhut, carport of tuinhuis na verloop van tijd schuin staan of nog erger gewoon in elkaar zakken. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Doorgaan kennen we natuurlijk de betonnen fundering. Beton staat bij het publiek bekend als sterk, duurzaam en erg geschikt als basis voor een fundering. Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in. Hele grote zware constructies vereisen speciale, zeer sterke funderingsoplossingen. Maar we hebben het dan over zeer grote infra projecten en geen blokhutten of tuinhuizen. Hiervoor kun je namelijk ook uitstekend gebruik maken van de veel betere schroeffundering oplossing van Weenk Schroeffundering. We leggen het graag even uit.

Waarom kiezen voor schroeffundering voor je tuin project

Schroeffundering maakt een opmars in Nederland omdat het zoveel voordelen biedt ten opzichte van betonfundering. De voordelen van fundering op basis van schroeven die diep in de grond worden gezet zijn;

  • snel te plaatsen op bijna ieder type ondergrond
  • zware houten of metalen funderingsbalken niet nodig
  • duurzame oplossing dat herbruikbaar is
  • geen gedoe met cement, beton of graafwerkzaamheden
  • zelf te monteren ( of je maakt gebruik van het WSF montage team )
  • zeer betaalbaar met schroeffundering voor al minder dan €20,- per stuk

Funderingsbalk voor een blokhut? Of toch het gemak van schroeffundering

Zoals eerder benoemd zijn de voordelen van schroeffundering groot ten opzichte van traditionele oplossingen. Het grootste voordeel is zelfs tweezijdig. Want doordat je geen zware logge funderingsbalken voor een blokhut hoeft te gebruiken, scheelt dat weer in het inschakelen van zwaar materiaal om graafwerkzaamheden uit te voeren. En dat scheelt weer tijd én natuurlijk geld! Je bent dus niet alleen sneller klaar, het scheelt je honderden tot wel duizenden euro’s. Geld dat je kunt gebruiken voor de aankleding van je tuinhuis of blokhut.

Van aanvraag tot uitvoering binnen 4 weken!

Het montage team van WSF Schroeffundering staat altijd paraat voor projecten door het hele land. Wij zijn flexibel, denken graag mee en bieden maatwerk voor iedere klant. En als het moet kunnen we binnen 4 weken jouw project realiseren. Je kunt direct online een offerte opvragen als je een fundering wilt maken.

Officieel dealer Krinner schroeffundering en fundering van VDL

Voor speciale projecten die daar om wensen kunnen wij gebruik maken van de technisch hoogwaardige producten van Krinner schroeffundament. De oorspronkelijke bedenker ontwikkelde al in 1994 in samenwerking met diverse Duitse technische universiteiten de schroeffundering. Voor zware toepassingen kunnen wij ook gebruik maken van extra groter op maat gemaakt schroeffundamenten vervaardigd door VDL.

https://schroeffundering.nl/