Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

3 tips om een salon tuintafel jouw tuin te upgraden

Ben jij op zoek naar een salon tuintafel? Hiermee kun je je tuin een leuke upgrade geven. In dit artikel geven we je een aantal tips voordat je een salon tuintafel koopt.

Tip 1. Een salontafel kan binnen en buiten

Een salontafel kan zowel je interieur als je tuin een mooie upgrade geven. Qua materialen, bouw en design lijken zowel binnen- als buitentafels veel op elkaar. Toch zul je zien dat mensen die een binnen tafel in de tuin gebruiken of mensen die een salontafel die voor de tuin is ontworpen, binnen gebruiken, vaak niet helemaal bereiken wat ze in gedachten hadden.

Het is daarom aan te raden om een salon tuintafel ook daadwerkelijk in de tuin te gebruiken.

Tip 2. Match het met de kleuren van andere objecten in de tuin

Net als dat u binnen waarschijnlijk een aantal dominante kleuren heeft in uw interieur, is het buiten ook aan te raden om een consistente kleur en tint te gebruiken bij de keuze voor stoelen, tafels en andere objecten in de tuin. Gebruik je bijvoorbeeld veel hout in je tuin, probeer dan eenzelfde kleur aan te houden voor de verschillende houten objecten. Als je een bepaalde houtsoort van een bepaalde leverancier of keten consistent kunt aanhouden is dat natuurlijk ook erg belangrijk. Houd met deze zaken rekening bij de keuze voor een leverancier.

Tip 3. Hou het praktisch

Net als bij het gebruik van een salontafel binnen, gelden dezelfde regels en principes bij uw keuze voor een salon tuintafel. Zo is het belangrijk dat u er makkelijk omheen kunt lopen. Dus als u een kleine tuin heeft, kies dan ook voor een niet al te grote tuintafel. Als u de tuinstoelen al heeft staan, kies dan een tafel die qua hoogte erbij past. Als u alles nieuw wilt kopen, bedenk u dan of lage of juist wat hogere stoelen wilt.

Ook zaken als hoe makkelijk iets is om schoon te houden, is een belangrijke overweging bij de keuze voor een salon-tuintafel. Hou er rekening mee dat weer en wind huis gaat houden. Ook zult u ongetwijfeld bezoek krijgen van de nodige dieren. Dit maakt de keuze voor een salontuintafel anders dan die van een tafel die bestemd is voor binnenshuis gebruik.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/salontafel/