Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

3 keer creatief met je zandbak

Een zandbak heeft veel meer mogelijkheden dan je zou denken. Het is echt niet zo dat je alleen maar met zand kan spelen in je zandbak. Door op een creatieve manier gebruik te maken van je zandbak, haal je veel meer uit je aankoop. Hieronder vind je nog meer opties voor het gebruik van je zandbak.

Zwembad

Een zandbak kun je gemakkelijker omtoveren tot zwembadje voor je baby of peuter. Vooral in de zomer is dit een erg fijne manier om af te koelen. Je hebt hier natuurlijk wel een zandbak voor nodig die waterproof is, zoals een plastic zandbak. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je al het zand uit je zandbak haalt. Zandbakzand moet toch eens in de zoveel tijd vervangen worden, dus daar is dit een handig moment voor. Nadat al het zand uit je zwembad is, kun je deze nog beter schoonmaken. Dit hoeft niet, maar is wel erg handig. Met een beetje zeepsop en warm water maak je de zandbak goed schoon. Daarna kun je het water gaan toevoegen aan de zandbak. Warm of lauw water toevoegen wordt geadviseerd, want in koud water kun je echt niet lekker zitten, ook niet als het buiten 25 graden is. Hierna kun je genieten van je geïmproviseerde zwembadje. Wanneer je klaar bent met het zwembad, zorg je ervoor dat je de zandbak goed afdroogt, waarna je nieuw zandbakzand kan toevoegen.

Een beetje kleur

Sinds kort is het ook mogelijk om gekleurd zandbakzand te gebruiken in je zandbak. Kies de favoriete kleur uit van je kind en vervang het saaie zand in je zandbak door opvallend gekleurd zand. En misschien is het wel leuk om tijdens het EK of WK de kleur van het zand te veranderen in oranje. Zorg er wel voor dat je geen twee kleuren door elkaar mengt, want dit zorgt al snel voor een rommel.

Maak je eigen zandbak

Wanneer je je eigen zandbak ontwerp, zijn er talloze mogelijkheden. Zo kun je een bankje toevoegen waar jij en je partner op kunnen zitten terwijl jullie je spelende kind in de gaten houden. Of zorg ervoor dat de zandbak onder een speelhuisje zit, waardoor je zandbak veel minder ruimte inneemt. Of maak een zandbak met deksel, zodat er geen ongedierte in de zandbak komt.