Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Zorg


Category Archives: Zorg

Fysiotherapie in Capelle aan den IJssel

Heb jij last van rugpijn. Rugpijn is een vervelende klacht. Het kan ervoor zorgen dat je niet lekker slaapt, dat tijdens je werk zitten niet goed lukt of dat lang staan ook pijn doet. Rugpijn kan ook uitstralen naar pijn in de schouder of nek. Heb je last van rugpijn, volg dan de fysiotherapie in Capelle aan den IJssel. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het behandelen van rugpijn. Ze helpen jou dan ook om van de rugpijn af te komen. Maak een afspraak en kijk wat de fysiotherapie praktijk in Capelle aan den IJssel voor je kan betekenen.

Hoe verloopt het traject bij fysiotherapie Capelle aan den IJssel?

Fysiotherapie in Capelle aan den IJssel is gebaseerd op een nieuw concept wat zorgt voor snelle behandeling van jouw rugpijn en andere klachten. Ze beginnen met een screening. Tijdens de screening wordt er gekeken naar de rugpijn en of de fysiotherapie in Capelle aan den IJssel jou kan helpen met het oplossen van de pijn. Het kan namelijk ook zijn dat de rugpijn te maken heeft met andere klachten en waar fysiotherapie niet voldoende voor is. In dat geval verwijst de fysiotherapeut je door naar je eigen huisarts of naar het ziekenhuis. Zijn het klachten waar de fysiotherapie in Capelle aan den IJssel jou meekan helpen? Dan luisteren ze graag naar je verhaal en doen ze een kort onderzoek naar de rugpijn en andere klachten. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van de klacht of klachten. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Hierin staat hoe vaak je fysiotherapie in Capelle aan den IJssel moet volgen voor het oplossen van de rugpijn, ook staan daarin een aantal oefeningen die de fysiotherapeut tijdens jouw behandelingen uitvoert. In het behandelplan staan ook de prijzen van de fysiotherapie in Capelle aan den IJssel. Zo kun je gelijk checken of je de kosten bij je zorgverzekeraar kan claimen. Het behandelplan is gericht op het bestrijden van de rugpijn, de fysiotherapie praktijk in Capelle aan den IJssel is daarin gespecialiseerd.  Tijdens de behandeling wordt er uitleg gegeven over je klachten en hoe je hier het beste mee kunt omgaan. Nadien volgt er na twee maanden ook altijd nog een afspraak om te kijken of de klachten echt weg zijn.Bezoek een haptotherapeut in Haarlem

 

Haptonomie, je hebt ongetwijfeld wel eens van deze alternatieve geneeswijze gehoord.  Heb je ook weleens een Haptotherapeut Haarlem  bezocht? Of weet je niet precies wat haptonomie is?

Wat is haptonomie?

Haptonomie is een manier om in contact te komen met je gevoel en dus met je diepere zelf. Een Haptotherapeut Haarlem zorgt er voor dat je in contact komt met je gevoelens. Om de ware haptonomie betekenis en deze leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven te begrijpen, zijn twee begrippen van belang: contact en gevoel. Je ontwikkelt tastzin als je bent geboren.  Dankzij de tastzin ben je in staat om contact te maken met de ander. Deze eerste aanrakingen, bijvoorbeeld tijdens het voeden, wassen of wanneer je ouders je vasthouden, worden door je lichaam geregistreerd. Naarmate je ouder wordt, slaat je lichaam steeds meer gevoelservaringen op.

Je lichaam beschikt met andere woorden over een eigen geheugen van gevoelservaringen. Dat geheugen is van invloed op de manier waarop jij in contact treedt met de ander. Je doet dit vaak onbewust.. Je doet dingen omdat het zo van je verwacht wordt. Een Haptotherapeut Haarlem kijkt naar de dingen die je doet en hoe je je daar bij voelt.

Bezoek de Haptotherapeut Haarlem 

Haptotherapeut Haarlem  stelt een diagnose en maakt op basis daarvan een behandelingsplan. Het doel van de therapie, waar zowel de aanraking als het gesprek onderdeel van zijn, is om iemand bewust te laten worden van zijn eigen lichamelijk gevoel. Het moet ervoor zorgen dat leven en lichaam weer in balans komen. Door te voelen ontstaat er een verbinding met jezelf, met de ander en de wereld om je heen. Is dit vermogen om te voelen niet goed ontwikkeld of geblokkeerd dan kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Door de behandelingen bij Haptotherapeut Haarlem  leer je hoe je kunt omgaan met onder meer pijn, stress, angst of slaapstoornissen.