Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Zo stimuleer je je kind om buiten te spelen in eigen tuin

Iedereen weet dat buitenspelen belangrijk is voor de ontwikkeling van je kleine. Rennen, springen, graven en fantaseren zijn allemaal kwaliteiten die je kind tijdens het buitenspelen ontwikkelt. Daarnaast maakt buitenspelen je kind sterker en vaak ook socialer, omdat het een gedeelde activiteit is. Kinderen spelen namelijk samen met andere kinderen uit de buurt buiten. Toch is er in veel gemeenten steeds minder ruimte voor kinderen. Omdat speelplaatsen vaak ook hangjongeren aantrekken, worden ze weggehaald of wordt de ruimte op een andere manier gebruikt. Dus hoe stimuleer je je kind dan om buiten te spelen? Door je eigen tuin in een speelparadijs te veranderen! In dit blog lees je waarom buitenspelen zo goed is en hoe je je tuin voor je kind kunt inrichten met bijzondere meubels van steigerhout.

Waarom is buitenspelen stimuleren belangrijk?

  • Kinderen in een landelijke of groene omgeving komen minder vaak bij de huisarts dan kinderen uit een minder groene omgeving;

  • Stedelijke kinderen komen steeds minder vaak in contact met de natuur en leren hierdoor ook minder respect voor de natuur aan;

  • Kinderen spelen veel minder vaak buiten dan twintig jaar geleden;

  • Kinderen die regelmatig buitenspelen slapen beter;

  • Speelgedrag van kinderen is buiten creatiever als binnen;

  • Buitenspelen zorgt voor een sterk gebit en sterke botten door de opname van vitamine D;

  • Buitenspelen draagt bij aan de cognitieve, creatieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van een kind.

Hoe richt je je tuin in op buitenspelen?

Om je tuin zo uitnodigend mogelijk in te richten op een creatieve buitenspeler, raden wij meubels van steigerhout aan. Steigerhout is een sterke, robuuste en duurzame houtsoort die het in de tuin goed doet. Een echte aanrader is het steigerhouten speelhuis met glijbaan en schommel van VanLonden.com. Dit speelhuis prikkelt de fantasie van je kind en zijn vriendjes. Eerst is het een kajuit op een piratenschip en dan is het een prinsessenkasteel of een saloon uit een western. Misschien is het zelfs een ruimteschip. Wie weet wat je kind allemaal voor leuks bedenkt! Daarnaast nodigen de trap, glijbaan en schommel uit tot extra beweging.

In weer en wind

Het is voor kinderen ontzettend belangrijk om naar buiten te gaan, wat voor weer het ook is. Zolang je kind de juiste kleding aan heeft, kun je hem naar buiten sturen in regen, kou en sneeuw. Maar kinderen bootsen het gedrag van ouders na, dus alleen zeggen dat je kind naar buiten moet is niet voldoende. Ga ook zelf bij weer en wind je tuin in. Met een mooie overkapping en een tuinbank van steigerhout maak je van je tuin ook je eigen paradijs, zodat je samen met je kind naar buiten kunt. Met steigerhouten tuinmeubelen kun je van je tuin een echte gezinsruimte maken. Wil je meer inspiratie opdoen? Bezoek dan de website van VanLonden.com.

https://vanlonden.com/winkel/steigerhout-speelhuizen/