Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Zo kies je de tuinomheining voor je hond

Wie nog maar net de eigenaar is geworden van een hond leert vaak met schade en schande bij wat het beste werkt voor de nieuwe hond. Er bestaat immers geen mal die werkt voor iedere hond. Daarbij geldt zelfs dat ook lang niet iedere hond van hetzelfde ras precies hetzelfde gedrag vertoont. Honden zijn echte individuen met eigen karakters en dat leer je door samen te leven met je hond. Je houdt rekening met je hond en je creëert de juiste omstandigheden passend zijn gedrag. Dit geldt dus ook voor de omheining van de tuin. 

Tuin omheining voor je hond

Heb je een hond én een tuin, dan spreekt het voor zich dat je de tuin gaat omheinen voor je hond. Hij mag immers niet alleen de weg op kunnen, of zelfs kunnen weglopen. Maar ook wil je natuurlijk niet dat je hond telkens aanslaat mochten er voorbijgangers langslopen. Anderzijds kan je hond juist ook genieten van activiteiten die buiten de tuin plaatsvinden. Dit verschilt per hond. Sommige ervaren de buitenwereld als potentieel vijandig en willen dus de tuin met hun leven bewaken, waar andere honden juist belangstellend kijken wat er gebeurt. Je merkt pas in de praktijk tot welke categorie jouw hond behoort!

Hekwerk voor je hond

Kies voor een stevig hekwerk wat goed vastgeklonken zit in de grond. Zet het hekwerk vast met snelbeton eventueel. Het is handig om te kiezen voor een relatief fijnmazig hekwerk, zodat je hond op geen wijze fysiek contact kan maken met levende wezens buiten het hekwerk. Maak het hek hoog genoeg zodat je hond er ook op geen manier overheen zou kunnen springen. 

Wil jij je hond het zicht op de buitenwereld ontnemen? Kies dan voor een klimop bijvoorbeeld die je over het hek laat groeien. Ben je bang voor overwoekering, of heb je geen zin in het onderhoud, kies dan voor een winddoek bijvoorbeeld. 

https://www.resifence.nl/