Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Woning en Tuin


Category Archives: Woning en Tuin

Bax Houthandel: dé producent in houten vloeren

Bax Houthandel is dé producent en leverancier van houten vloeren. Wij hebben bij Bax Houthandel al ruim 25 jaar ervaring als producent en leverancier en daarom profiteert u van een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Wat uw budget ook is, met meer dan tweehonderd diverse soorten vloeren zit er altijd wat voor u tussen. Denk hierbij aan lamelparket, PVC, laminaat maar ook aan een visgraat vloer. 

Soorten houten vloeren

Zoals u al eerder kon lezen hebben wij bij Bax Houthandel vele verschillende houten vloeren in ons assortiment. U vindt bijvoorbeeld een authentieke eikenhouten vloer, een lamelparket vloer of parketvloer. U vindt het allemaal onder één dak. Welke vloer uw voorkeur ook heeft, u vindt het voor de scherpste prijs bij Bax Houthandel. Dit omdat er geen sprake is van tussenhandel. Ook heeft u het voordeel dat wij bij Bax de gekozen vloer zelf bij u thuis of op kantoor komen installeren. De houtsoorten waar wij mee werken zijn onder andere eiken, essen, beuken, jatoba, merbau, tijger hout, robijn en white maple. Elke houtsoort heeft zijn eigen sterke punten en kenmerken. Sommige soorten zijn namelijk wel geschikt voor vloerverwarming en andere soorten juist weer niet. Ook zijn sommige vloeren isolerend en andere vloeren juist weer niet. Als u het lastig vindt om te bedenken welke vloer het beste bij u en uw woning past, kunt u ons om advies vragen. Dingen waar u rekening mee moet houden zijn onder andere welke ondervloer er nu light, wat uw budget is, of u vloerverwarming heeft en of u onderburen heeft. Ook zijn de kleur en knoesten natuurlijk belangrijk voor de uiteindelijke keuze. 

Stappenplan voor uw keuze

Gezien het lastig kan zijn om een keuze te maken, hebben wij bij Bax Houthandel een stappenplan voor u opgesteld voor het maken van uw keuze. Allereerst maakt u de keuze voor de houtsoort en de gewenste breedte. Daarna maakt u de houtselectie. Denk aan de grading (veel of weinig knoesten in de vloer). Bij de derde stap kijkt u naar de mogelijke uitvoeringen van de planken, denk hierbij aan productopbouw. Tot slot bedenkt u of u zelf de installatie gaat doen of laat doen.

Insectenplaag in jouw tuintje

Naaktslakken zijn een bekend probleem voor degene die een moestuintje hebben. Dit klinkt misschien erg onschuldig maar toch kunnen deze slakken grote schade aanrichten in jouw tuintje. Wanneer een plantje net aan het ontluiken is kunnen deze slakken hem namelijk binnen een korte tijd op eten. Dit wil je natuurlijk niet. Deze slakken staan er ook om bekend dat ze zich snel vermenigvuldigen. Mocht je dit ook merken is het zaak dat je meteen overgaat tot bestrijding. Dit klinkt misschien niet eenvoudig aangezien een slak meer dan 90% van de tijd onder de grond leeft. Tóch kun je er iets aan doen.

 

De oplossing

De grote vraag die rest is wat je moet doen wanneer je last hebt van slakken. Aaltjes tegen slakken gebruiken is een populaire methode. Dit zijn, voor het menselijk oog, onzichtbare wormpjes die als doel hebben een insect te doden. Eenmaal verspreid over het oppervlakte gaan de aaltjes opzoek naar de slakken. Op het moment dat ze de slakken hebben gevonden dringen ze via lichaamsopeningen binnen. Nu beginnen ze met het uitscheidden van bacteriën. De slakken raken geïnfecteerd en stoppen na een aantal dagen met eten. Door het niet eten streven de slakken.

 

 

 

 

Snel tot actie overgaan

Door het snelle voortplantingsproces is het zaak snel tot actie over te gaan. Hierdoor hou je de schade beperkt. Een slak zit zoals je weet grotendeels onder de grond. Dit wordt ook jouw strijdgebied. Ook hier geld dat je het probleem vanaf de bodem aanpakt, in dit geval vrij letterlijk. Het vervelende aan een slak is dat ze geen mannetje nog vrouwtje zijn. Dit betekent dat elke slak bevrucht kan worden en ook eieren kan leggen. Wist je dat één enkele slak tot wel 500 eieren per jaar kan leggen? Dit is ook de oorzaak van het grote aantal slakken dat soms door jouw tuintje kruipt. De eieren liggen niet apart van elkaar maar in groepjes van ongeveer 20 eitjes. De eitjes zijn wel vrij gemakkelijk te herkennen aan hun witte, doorschijnende vertoning.

 

 

 

https://www.biogroei.nl/no-slug

De Tegel Boutique

Tegels zijn weer helemaal hip. Logisch, slijtvast, makkelijk schoon te maken, en in veel verschillende designs verkrijgbaar; het is zomaar een kleine greep van voordelen met tegels aan de wand of op de vloer. Deze voordelen zijn door te trekken; keramisch parket, mozaïek, en natuurlijk natuursteen, geven veel gemak en woongenot. Omdat er steeds nieuwe ontwerpen komen vernieuwt het product zich. Hierdoor is het verklaarbaar dat steeds meer mensen voor tegels gaan kijken. Een grote kans dat er nu iets leverbaar is wat enige tijd geleden er nog niet was.

Vroeger en nu

Niet alleen het ontwerp is aan verandering onderhevig. Veel tegels zijn dunner maar nog net zo sterk als vroeger. Maar vooral, de materialen om de tegels te zetten of te plakken zijn beter. Vroeger konden de voegen nog wel eens smoezelig worden, nu zijn de voegen net zo goed schoon te maken en te houden als het geglazuurde zelf. Dit is vooral belangrijk bij mozaïek omdat het veel voegen heeft.

Niet alleen in de badkamer en keuken

Natuurlijk heeft onze shop speciale antislip tegels voor de badkamer. Ook is een natuurstenen achterwand voor in de keuken leveren geen probleem voor ons. Maar de tijd dat in een huis enkel in deze twee ruimtes tegels zijn is voorbij. Mozaïek, keramisch parket en tegels kunnen nu in het hele huis en zelfs daarbuiten. Mooi is als een keukenvloer optisch doorloopt, als de achterdeur open staat dat de vloer doorloopt tot in de tuin omdat buiten dezelfde tegels liggen als op de keukenvloer. Het kan allemaal. En voor meer ideeën bezoek onze shop in Drenthe of ga naar de site van De Tegel Boutique voor al uw tegels.

https://www.detegelboutique.nl/

Het aanschaffen van een waterbron

 

Het gebruik van grondwater komt steeds meer voor. Dat is te danken aan de innovatieve manieren die er steeds ontwikkeld worden om de boring uit te voeren. Door deze manieren wordt het steeds makkelijker en goedkoper. Maar voordat er begonnen kan worden met de waterputboring, moet er eerst over een aantal zaken nagedacht worden.

Ben je aan het denken om een waterbron in je tuin of landbouwgrond te laten plaatsen voor bijvoorbeeld beregening van je tuin of gewassen? Je wilt niet onnodig kraanwater verspillen en met de tuinslag moeten slepen. Daarbij is het ook nog eens fijn als jij niet geconfronteerd wordt met droge periodes zoals we dat in de zomer van 2018 hebben gehad.

–          Wat is je waterverbruik?

–          Kunnen de machines de tuin bereiken?

–          Hoe is de ligging van uw tuin?

–          Wat is het doel van de waterput?

–          Hoeveel druk moet er geleverd worden?

Er wordt vaker gezegd dat grondwater geschikt is als drinkwater. Dit is niet altijd het geval. Om er zeker van te zijn dat je het grondwater al drinkwater kunt gebruiken is het verstandig om het water te laten testen door een erkend bedrijf.

Waterput plaatsen

Het slaan van een grondwaterput zal altijd door een erkend en gecertificeerd bedrijf gedaan moeten worden zoals Jacotech. Het boren van de bron dient door een expert gedaan te worden die de machines kan besturen. Tegenwoordig wordt het boren gedaan door een hydraulische boorinstallatie. Deze boor kan in alle ondergronden boren. Vervolgens wordt er een monster afgenomen van de grondlagen om te zien waar de watervoerende laag zich bevindt. Wanneer het boorgat de juiste diepte heeft bereikt, wordt er een pvc-buis en een bronfilter geplaatst.

Een ondiepe waterbron

In Nederland wordt vaak ondiep grondwater gevonden. Al vanaf een diepte van 6 meter kan er voldoende water gevonden worden. Hoe ondieper de bron, hoe groter de kans op vervuild water.  Ondiepe boringen zijn een stuk goedkoper dan een reguliere grondboring. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met een specialist.  Op plaatsen waar een dichte kleilaag aanwezig is, zal het vinden van ondiep grondwater vaak niet van toepassing zijn. 

Wat voor een waterpomp

Een waterbron zal altijd uitgerust moeten worden met een pomp. Maar welke pomp is nu het beste voor jouw waterbron? Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een hydrofoorpomp, een elektrische beregeningspomp of een bronpomp.

–          Hydrofoorpomp: de hydrofoorpomp bestaat uit twee componenten, namelijk een drukvat en een centrifugaalpomp. De pomp vult het drukvat. Wanneer er water in het drukvat komt, daalt de druk. De centrifugaalpomp zorgt ervoor dat de druk weer oploopt in het vat. Het voordeel van deze pomp, is dat deze vrij goedkoop is. Het nadeel is dat hij veel geluid maakt tijdens het pompen.

 

–          Bronpomp: de bronpomp wordt iets boven de bodem van de waterbron gehangen en zuigt hier direct het water aan. het grootste voordeel van een bronpomp is dat deze geruisloos is. De bronpomp hangt namelijk onder water. Het nadeel is de prijs ten opzichte van andere waterpompen.

 

–          De elektrische pomp: tot slot is er nog de elektrische pomp. De pomp reageert direct op de verminderende druk. Het voordeel is dat de pomp erg klein is en gemakkelijk te installeren. Het nadeel is dat pomp duurder is dan andere waterbron pompen.

https://www.jacotech.nl/nl/bronboringen-en-putboringen/

Goede en goedkope ondervloeren

Vloerisolatie houdt u woning goed warm. Dit stabiele plus vormvast product verzakt nooit. Met decorvloer goedkope ondervloeren houd de warme langer binnen door de sterke isolatie materiaal. Een ander vitale voordeel ervan is de grondstof, bestaat dat het niet uitzet. Decorvloer kan u hierbij gemakkelijk helpen met de vloerisolatie. Hierdoor is uw woning op koude dagen warmer dan voor een, hierbij maakt regen en sneeuw geen kans, door het bezit van een goede isolatie heeft u ook een lagere energierekening. Laat uw warmte niet verloren gaan en schakel een expert in vloeren en tegels te van eentje professioneel concern. Kies ervoor voort om maximaal te bezuinigen!

Goede en goedkoop laminaat nodig voor een ondervloer

Voor een goede isolatie tegen warmte is een goede ondervloer van belang. Ook is het van belang om een geschiktte Decorvloer goedkoop laminaat te vinden. Behalve den zeer hoge isolatiewaarde, existentie vloerisolatie van decorvloer ook nog ooit super snel aangelegd. De specialisten zijn jaren in ervaren als meest erkende professionals in leggen van tegel laminaat. Als eerste worden er dubbel-componenten hardschuim tegen den onderzijde van den begane grondvloer gesprayd. Al te enkele seintje wordt de grondstof bij het laminaat gebracht. Na de werkzaamheden kunt u binnen ene korte tijdstip opnieuw uw woning binnengaan door hierbij te genieten van een perfecte isolatie. Vloerisolatie kunt u toepassen op zowel laminaat parket tegels. Zorg ervoor dat het nimmermeer niet meer koud is en gewichtigheid u stook kosten hierbij verminderd.

Met een goede en goedkope ondervloeren heeft u geen koude voeten

Kent u vloerisolatie zelf aanleggen? Uw vloer voelt hiermee niet meer zo ijskoud aan, waardoor u ten slotte af bent van de kou. Een instantie zoals decorvloer voert al hoewel jaren dit klussen. Per jaar past den isolatiespecialist ongeveer 1500 woningen aan en hierbij voorziet de gebouwen van een perfecte isolatie. Vloerisolatie zorgt hierbij ook voor meer comfort bij je laminaat of tegels. Zo heeft u minder last van koude buien en vocht vanuit kruipruimtes.

 

Waar koop je een goede brievenbus?

Veel mensen hebben een brievenbusklep in de voordeur van hun huis of bedrijfspand zitten. Vrijwel dagelijks ontvangt men via deze weg post, kranten en reclamefolders op de deurmat. Erg handig want met zo’n deurbrievenbus hoeft men niet naar buiten om de post op te halen. Voor de bezorger soms iets lastiger omdat niet elke deurbrievenbus even gemakkelijk te bereiken is. Om te voorkomen dat een postbezorger of krantenbezorger heel veel tijd moet besteden om de post op één adres bezorgd te krijgen bestaat er een wettelijke regeling waaraan alle Nederlanders zich moeten houden. Dit is de zogenaamde postwet. Hierin staat niet alleen waar aan een brievenbus moet voldoen, maar ook dat een brievenbus zich niet verder dan 10 meter van de openbare weg mag bevinden. Heb jij dus een deurbrievenbus die zich verder dan 10 meter van de openbare weg bevindt? Dan is de kans groot dat je vandaag of morgen een briefje van Postnl in je postvak ontvangt waarin zij je verzoeken om een buitenbus binnen een straal van 10 meter te plaatsen.

Een goede brievenbus van Brievenbuswebshop.nl

De meeste mensen zijn niet erg blij als ze zo’n postkaartje van Postnl in de brievenbus vinden. Ten eerste natuurlijk omdat ze verplicht op kosten worden gejaagd, ze moeten immers een nieuwe brievenbus aanschaffen. Maar ook omdat de post en kranten niet langer binnen op de deurmat zullen vallen. Je moet dus altijd eerst naar buiten lopen om te kijken of de bezorger al geweest is. Heel vervelend allemaal, maar het heeft geen zin om hier tegen in beroep te gaan. Het zijn regelingen die bij de wet zijn vastgelegd. Je kunt dus niet anders dan een nieuwe postbus aanschaffen… Wat je natuurlijk wél helemaal zelf in de hand hebt is hoe deze brievenbus er dan uit gaat zien? Wat zijn je wensen? Zoek je een groot model waar ook pakketjes in kunnen? Zoek je specifiek iets van RVS? Is de uitstraling niet belangrijk maar wil je graag een zo’n goedkoop mogelijk model aanschaffen? Wil je de brievenbus vrijstaand in je tuin plaatsen of hang je ‘m aan de wand van je huis of aan schutting? Of ben je er nog helemaal niet uit en zoek je een website waar je ten eerste een even wat inspiratie op kunt doen?

Grote keus in brievenbussen online

Er bestaat één website in Nederland die helemaal gericht is op brievenbussen. De eigenaar, een voormalige medewerker van Postnl zette dit bedrijf in 2007 op en dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste brievenbuswinkels van de hele wereld. Je kunt er terecht voor goedkope modellen, designer merken, houten exemplaren en luxe roestvrij stalen exemplaren, de oud vertrouwde ptt brievenbus en hele constructie’s voor flat gebouwen en appartementen. Doordat zij een complete eigen voorraad hebben, kunnen zij ook heel snel leveren! Zowel in Nederland, als in België en Duitsland! Naast brievenbussen verkopen ze ook allerlei post gerelateerde producten, denk hierbij aan postvangers, ja/nee stickers, brievenbussleuteltjes, huisnummerstickers, anti hengel systemen en pakketbrievenbussen. Naast online verkoop, heeft het bedrijf ook een hele grote showroom in Zutphen waar alle postkasten staan opgesteld. Neemt u gerust eens een kijkje op www.brievenbuswebshop.nl