Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Woning en Tuin


Category Archives: Woning en Tuin

Rotan meubels staan mooi in ieder interieur!

Als je kijkt naar sommige meubels dan passen die niet echt in ieder interieur. Maar soms kom je een geweldige trend tegen die echt in ieder interieur past en dat zijn Rotan meubels.

Trend die terug is van weggeweest

De rotan trend is een aantal jaar helemaal weggeweest, maar sinds kort weer helemaal terug. Een hele gave trend als je het ons vraagt. En het leuke is dat hij ook echt in iedereen z’n huis past. Je kunt rotan meubels namelijk heel erg makkelijk combineren met je bestaande meubels.

Au naturel

Omdat rotan qua kleur heel erg naturel is, past het bij elke kleur bank en bij elke kleur op je muur. Als je naar een vintage winkel gaat dan kan je soms nog een heel leuk rotan meubelstuk op de kop tikken voor een heel leuk prijsje. Maar hou er rekening mee dat ze ook zo weg kunnen zijn. Zie je wat staan? Twijfel niet en koop het meteen, want een dag later is hij waarschijnlijk weg.

Warme uitstraling brengt sfeer

Rotan meubels combineren met je eigen meubels zorgen voor een warme uitstraling in je interieur. Rotan is heel erg sterk en flexibel waardoor en heel veel verschillende soorten meubels van gemaakt kunnen worden zoals stoelen, tafels en kasten. En omdat het een natuurlijk materiaal is, is het ook nog eens hartstikke duurzaam.

Daarnaast hebben de sterke meubels een lange levensduur, waardoor ze heel erg milieuvriendelijk zijn. Dat is wat ons betreft een win win situatie. Heb jij bijvoorbeeld een mooie groene muur of bank? Dan kan je er een hele gave rotan stoel of lamp bij plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je het buitenleven een beetje naar binnen haalt. Heel erg gaaf.

 

 

Hoe onderhoud ik mijn industriële picknicktafel?

Het is weer zo ver; het is tijd om je tuin in te richten want de zomertijd is weer aangebroken. We zien dit jaar dat de industriële look enorm populair is in het tuininterieur. De industriële picknicktafel is hier een goed voorbeeld van. Kenmerkend aan deze picknicktafel is de combinatie van steigerhout en staal. Een stoere industriële look perfect voor in de tuin. Heb jij al een industriële picknicktafel aangeschaft of ben je van plan er één te kopen? Wellicht vraag je je dan af hoe je dit meubel moet onderhouden. In deze blog vertellen wij alles wat je moet weten over het onderhoud van je picknicktafel.

Onderhoud steigerhout 

Het is verstandig om het steigerhout te behandelen met een nanocoating. Deze coating beschermt het hout tegen het weer. Steigerhout kan namelijk niet goed tegen vocht. Door een nanocoating aan te brengen krijgt het hout een beschermlaag. Deze coating kun je het best jaarlijks aanbrengen. Dit zorgt er voor dat het hout lang mooi blijft en dat jij lang plezier hebt van je industriële picknicktafel

Onderhoud staal 

Het onderstel van de picknicktafel is gemaakt van staal. Je kunt staal het best bewerken met een poedercoating. Deze coating vertraagt roestvorming en beschermd het staal. Na het aanbrengen van een poedercoating kun je makkelijk het staal schoonhouden. Daarnaast kun je kiezen welke kleur poedercoating je wil aanbrengen. Hierin heb je keuze uit wit, zwart of antraciet. Zo kun je de meest geschikte kleur kiezen voor in jouw tuin. 

Kunststoffen doppen 

Om zo lang mogelijk te genieten van je industriële meubels kun je het best kunststoffen doppen onder de poten aanbrengen. Dit zorgt er voor dat het meubel van vloer af staat en minder aangetast wordt door het weer. Door de kunststoffen doppen droogt het meubel namelijk sneller. 

Blijven poetsen!

Nadat je de nano- en poedercoating hebt aangebracht, blijft het belangrijk om de industriële picknicktafel schoon te houden. Met een vochtige doek kun je makkelijk het vuil van het meubel halen. Dit maak het meubel onderhoudsvriendelijk. Behandel je industriële picknicktafel met liefde zodat je meerdere jaren plezier kan hebben van je aankoop.

Naar bouw vacatures zoeken

Ben jij op zoek naar geschikte bouw vacatures voor jou? Werken in de bouw is helemaal geen gek idee! Zelfs als je erg weinig ervaring in de bouw hebt, kan het een goed idee zijn om in de bouw aan de slag te gaan. Binnen de bouw zijn ontzettend veel verschillende functies. Er zit dus altijd wel een functie tussen die goed op jouw wensen en vaardigheden aansluit. Er zijn zelfs bouw vacatures waar je eventueel zonder diploma op kunt solliciteren. Voor veel functies moet je namelijk gewoon goed zijn met je handen.

Hoe vind je snel bouw vacatures?

Bouw vacatures zijn er altijd. Dat omdat de bouw eigenlijk nooit stil ligt. De vraag naar woningen blijft toenemen. Ook andere gebouwen blijven noodzakelijk. Naarmate de bevolking toeneemt, moet er dus steeds gebouwd blijven worden. Zelfs tijdens de vorige economische crisis bleef men werken in de bouw. Terwijl het binnen veel branches moeilijk was om vacatures te vinden, was het vinden van bouw vacatures een eitje.

 

Omdat vacatures voor in de bouw altijd te vinden zijn, duurt het niet lang voordat je kunt solliciteren. Het is verstandig om online te zoeken naar geschikte vacatures. Kies voor een vacature die goed aansluit op jouw achtergrond en solliciteer erop. Met een beetje geluk loop jij volgende maand al rond op de bouwplaats!

De voordelen van werken in de bouw

Werken in de bouw kent een aantal grote voordelen. Om te beginnen ben je met de meeste functies steeds met je handen bezig. Er zijn veel mensen die dit leuker vinden dan het werken op kantoor bijvoorbeeld. Op de bouw moet hard gewerkt worden, maar er is meestal ook tijd om een praatje met elkaar te maken. Er zijn ontzettend veel functies binnen de bouwbranche. Er zijn functies waar je helemaal geen diploma voor nodig hebt. Er zijn overigens ook functies waar je juist wel lang voor moet studeren.

 

Binnen de bouw krijg je vaak ook flinke vergoedingen. Als je fysiek zwaar werk levert, krijgt dit over het algemeen ook goed betaalt. Werk je in het weekend, dan krijg je ook een mooie toeslag. Werken binnen de bouw verdient dus zeker niet verkeerd. Zelfs als je geen diploma hebt, kun je veel geld verdienen door in de bouw te gaan werken.

Leuke bouw vacatures vinden

Als je op zoek bent naar een baan mag je normaliter niet te kieskeurig zijn. Er zijn echter zoveel bouw vacatures te vinden dat je wel iets kieskeuriger mag zijn. Er zijn talloze verschillende bouwbedrijven waar je kunt solliciteren. Als je op zoek bent naar vacatures, is het aan te raden om eens online op zoek te gaan. Daar zijn altijd verschillende vacatures te vinden op speciale platforms vol met vacatures. Ongeacht de regio waar je woont, zijn er altijd wel bouwvacatures te vinden. Het is dus zeker aan te raden om te solliciteren voor een baan binnen de bouwbranche. Meer weten over het werken in de bouw? Dan is het aan te raden om eens te informeren bij iemand die al langer in het vak zit. Of kijk eens op Bouwselect.nl.

 

4 Tips voor het maken van je eigen lichtplan in je nieuwbouwwoning

Het lichtplan in je nieuwbouwwoning zorgt voor de sfeer en toegankelijkheid in je nieuwe huis. Een lichtplan moet dus echt helemaal kloppen. Wanneer je eenmaal een lichtplan hebt opgesteld, is het vaak lastig om kleine dingen nog te wijzigen. Je plan moet dus in één keer goed zijn. Daarom vind je hieronder tips om je lichtplan gelijk goed te krijgen.

Gebruik een schets of ontwerp van je woning

Of het nu een schets is die je snel hebt getekend of het officiële ontwerp van je nieuwe woning. Door je woning in het klein en op schaal te zien, kun je duidelijk bedenken waar je verlichting moet komen. Door je woning ruimte voor ruimte uit te printen, krijg je nog duidelijker waar licht nodig is en kun je ook aantekeningen maken. Ook handig is het om het meubilair alvast te tekenen. Hierdoor weet je zeker dat er straks geen complicaties optreden met grote meubelstukken of te weinig licht in je zithoek.

Houd rekening met de aansluitpunten

Aansluitpunten kiezen vaak de plek waar je verlichting komt. In een nieuwbouwwoning kun je de aansluitpunten zelf verdelen, waardoor het plaatsen van je verlichting ook veel gemakkelijker wordt. Houdt tijdens het kiezen van de aansluitpunten dus zeker rekening met je lichtplan.

Kies goede basisverlichting uit

Basisverlichting zorgt voor de sfeer in je woning. Je andere verlichting kun je vaak nog wijzigen wanneer je na een tijdje graag nieuwe verlichting wilt, maar basisverlichting blijft vaak hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor inbouwspots in de keuken, waardoor je altijd goed zicht heb op je werkzaamheden. Ook is het handig om bij de basisverlichting voor dimbare verlichting te kiezen. Hierdoor kun je de felheid van het licht afstemmen op hoeveel licht er nodig is op dat moment.

Decoratieve verlichting die bij je inrichting past

Na het kiezen van je basisverlichting is het tijd voor de decoratieve verlichting. Dit kun je pas kiezen wanneer je je interieur hebt, maar het is al wel handig om deze verlichting in je lichtplan te zetten. Natuurlijk is decoratieve verlichting vaak te veranderen, maar dan moet je er wel plek en mogelijkheid voor hebben.  

Waar moet je allemaal op letten als je een boom gaat kappen?

Bomen zijn schitterend als ze in bloei staan en heerlijk voor de schaduw op warme zomerdagen. Maar ze kunnen ook verschrikkelijk in de weg staan. Met dat dichte bladerdek kunnen ze je voor een groot gedeelte van dat o zo geliefde zonlicht beroven. Mogelijk de aanleiding waarom je erover nadenkt om de boom te kappen. Maar kan dat zomaar, en waar moet je dan allemaal om denken? In deze blog zullen we antwoord proberen te geven op deze vragen.

Is er een vergunning nodig?

Wanneer je een boom gaat kappen heb je in verscheidene gemeenten een kapvergunning nodig. Ook wanneer de boom op je eigen grondgebied staat. Of een vergunning ook in jouw gemeente noodzakelijk is kun je het beste even opzoeken via omgevingsloket online. In het geval dat de boom niet in je eigen tuin staat zal je altijd eerst toestemming moeten hebben van de eigenaar. 

Maak de juiste inschatting voor je begint

Als je toestemming krijgt om de boom te kappen wordt het tijd om na te denken over de uitvoering. In deze voorbereidende fase staan meestal twee vragen centraal. Hoe hoog is de boom? En wat staat er in de directe omgeving van de boom. Staat er bijvoorbeeld veel bebouwing of is er meer dan genoeg ruimte om de boom zonder problemen veilig te laten vallen. 

Een boom kappen met bebouwing in de buurt

Valt de grootte mee en staan er geen huizen of andere bebouwing in de buurt dan is het niet zo lastig de boom te kappen. Natuurlijk blijft het belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren en dat je veilig werkt. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Maar de kans dat er iets mis gaat is niet zo groot. 

Kap je een grote boom in een drukke omgeving vol bebouwing dan is dat een veel grotere uitdaging. Het is in zo’n situatie dan ook geen schande dat over te laten aan een ervaren boomverzorger of hovenier. Zij zijn goed verzekerd en weten exact waar ze allemaal op moeten letten. 

Hoe wordt een boom gekapt?

Een grote boom kun je niet zomaar overal laten vallen. Al helemaal niet met bebouwing in de buurt. Als je een hoveniersbedrijf inschakelt komen ze met een hoogwerker (als er ruimte genoeg is) of gebruiken ze een klimtuig. Ze beginnen met het afzagen van de takken helemaal bovenaan in de kruin en werken vervolgens geleidelijk aan naar beneden. Hoveniers noemen dat het ‘uitkleden van de boom’. 

Omdat het tak voor tak gaat kan het kappen van een grote boom gemakkelijk een hele dag in beslag nemen. Maar vanwege het werken in kleine stapjes gebeurd alles wel veilig voor mens en omgeving. En het snoeiafval kan direct door de mensen op de grond worden opgeruimd en verwerkt (tot brandhout of houtsnippers) of worden afgevoerd.

De meest originele housewarming cadeaus op een rijtje

Wanneer iemand gaat verhuizen, is het natuurlijk zo dat je vaak met een cadeautje aankomt bij de housewarming. Het is leuk om een cadeaubon of plant cadeau te doen, maar waarschijnlijk ben je dan niet degene met het meest originele cadeau terwijl je dat natuurlijk het liefste wel wil zijn. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar de meest originele housewarming cadeaus.

Nieuwe huisnummers

Een cadeau die iedereen nodig heeft, maar waar niet iedereen aan zou denken, is een huisnummer. Elk huis heeft natuurlijk een huisnummer en daarom is het een heel origineel cadeau. Huisnummers zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten te krijgen zodat je een huisnummer kunt kiezen die past bij de stijl van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een groot, houten huisnummer of juist aan een die gemaakt is van rvs.

Glaswerk

Van glaswerk kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Denk bijvoorbeeld aan een set van mooie wijnglazen. Vooral op het feestje van de housewarming zelf komen wijnglazen natuurlijk altijd goed uit. Of denk aan speciale mokken die je zelf kan laten maken. Een foto van het nieuwe huis of juist een herinnering aan de vorige woning kan natuurlijk het perfecte cadeau zijn. Ook ander glaswerk kan gepersonaliseerd worden zodat je het perfecte en meest originele cadeau kan geven. Toch zijn er nog veel meer leuke ideeën.

Sleutelkastje

Een nieuw huis betekent natuurlijk ook nieuwe sleutels en deze wil je wel op een handige plek ophangen. Dat kan zeker in een sleutelkastje. Het kastje kan opgehangen worden aan de muur en hierin kunnen de verschillende sleutels opgehangen worden. Een sleutelkastje is in ontzettend veel verschillende vormen en soorten te krijgen. Hierdoor kun je een sleutelkastje kiezen die je leuk vindt, maar je kunt er ook nog voor kiezen om het kastje te personaliseren. Op die manier ben je dus heel origineel en heb je ook nog eens een heel persoonlijk en handig cadeau.

Geurkaarsen

Iedereen is gek op een lekkere geur in huis en dat kun je natuurlijk het makkelijkst bereiken door middel van een geurkaars. Ook kun je kiezen voor wax melts of bijvoorbeeld geurstokjes. Deze kaarsen zijn in een hele hoop verschillende geuren te krijgen en daarom natuurlijk ook zeker in een geur die de verhuizende persoon het lekkerst vindt. Ook kun je kiezen voor een selectie van verschillende geuren zodat er altijd iets tussen zit wat iemand lekker vindt.

Tot slot

Al met al zijn er dus een hele hoop originele cadeaus die iemand kan kiezen voor een housewarming. Of je nou gaat voor een lekkere geur of juist huisnummers voor bij de deur. Zorg voor een leuk en origineel cadeau.

https://rvshuisnummers.nl/

7 redenen waarom je moet kiezen voor een LED prikspot

Lekker op een zomeravond in een mooi verlichte tuin zitten met een borrel. Heerlijk toch? Er zijn verschillende manieren waarop je een tuin kan verlichten. Onze aanrader is om te kiezen voor LED verlichting. Met een LED prikspot kun je al op een eenvoudige manier iets bijdrage aan het milieu, je portemonnee en aan een gezellige tuin. Lees hieronder 7 redenen waarom je zeker LED prikspots moet overwegen in jouw verlichtingsplan.

1. Kantelbare functie
Prikspots zijn kantelbaar waardoor je het licht precies kunt schijnen waar je het wilt hebben. Op deze manier kun je de nadruk leggen op een mooi element in jouw tuin. Hierbij kunt u denken aan een boom, struik of een ander mooi element.

2. Eenvoudig te monteren
Doordat de inbouwkoker in een spitse punt is ontworpen kun je de prikspot eenvoudig van plaats verwisselen. Je hoeft de prikspot alleen op de juiste plaats in de grond te steken en de stekker in het stopcontact te steken. En genieten maar!

3. Energiezuinig
LED prikspots zijn energiezuiniger dan halogeen en gloeilampen. Zo kun je tot wel 90% besparen door te kiezen voor LED.

4. Kostenbesparend
Met LED bespaar je geld. Je hebt het aankoopbedrag al binnen een jaar terugverdiend en daarna bespaar je ieder jaar veel geld!

5. Goed voor het milieu
Hoe prettig is het als je met een eenvoudige keuze jou bijdrage kunt leveren aan het milieu! Met LED prikspots heb je uitstekende verlichting en je bent milieuvriendelijk bezig!

6. Meer branduren
LED prikspots hebben meer dan 40.000 branduren. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je prikspots kapot kunnen gaan.

7. Veilig
Bij LED verlichting ontstaat er minder warmteontwikkeling waardoor het brandveiliger is dan halogeen of gloeilampen.

Overweeg ook grondspots, vlonderspots of verandaverlichting om jou tuin mee te verlichten. Met een goed lichtplan kun je alles combineren en er een mooi geheel van maken.

 

Waar moeten goede verhuispakketten aan voldoen?

Verhuispakketten

Als je gaat verhuizen heb je een hoop nodig zoals een verhuiswagen. Maar wat vooral gebruikt wordt zijn verhuisdozen. Veel mensen kopen die los, maar het is beter om het in een pakket te kopen zodat er meteen van alles bij zit. Hier lees je meer over deze verhuispakketten en wat er allemaal in zo pakket zit.

Verhuisdozen Dit is wat je het meest gebruik, verhuisdozen. In verhuisdozen doe je alle kleine spullen zoals: Borden, bestek, glazen, vazen en beeldjes. Het is belangrijk dat je genoeg verhuizendozen hebt want je zult er namelijk wel wat nodig hebben, dit ligt er natuurlijk aan hoeveel spullen je hebt.

Tape Tape is altijd handig om bijvoorbeeld de verhuisdozen af te plakken. Maar ook bijvoorbeeld om dingen aan elkaar te plakken als er iets kapotgaat tijdens de verhuizing. Vaak zit er ook bij een pakket lijm, om ook bepaalde voorwerpen te repareren als er tijdens de verhuizing iets kapotgaat.

Folie Bij elk pakket ziet er ook folie bij. Dit is handig om bijvoorbeeld op een pallet dozen aan elkaar te binden of om bepaalde voorwerpen in folie te wikkelen zodat er minder kans is dat die voorwerpen beschadigd worden.

Etiketten Etiketten zijn erg handig. Je kunt deze namelijk op de verhuisdozen plakken en er op schrijven wat er in welke doos zit. Zo haal je niks door de war en gaat het uitpakken ook veel makkelijker omdat je makkelijk kan zien wat er in welke doos zit en niet eerst elke doos moet gaan openen. Ook is het dan handig om in de verhuiswagen deze dozen op een bepaalde volgorde zetten.

Waar moeten verhuispakketten aan voldoen?

Waar een pakket aan moet voldoen is natuurlijk voor iedereen verschillend. Sowieso wat erin moet zitten zijn verhuisdozen, maar dit zit er ook altijd wel bij. Wat in ieder geval ook voor iedereen aan te raden is, zijn etiketten. Dit is omdat hierboven al uitgelegd, je heel makkelijk je spullen terug kunt vinden en je niet eerst alle dozen hoeft open te maken om te zoeken. Als je eruit bent waar jouw pakket aan moet voldoen, dan moet je je gaan afvragen hoeveel pakketten je nodig hebt. Vaak kun je zelf al een hoop samenstellen wat er in een pakket moet zitten en hoeveel en heb je dus maar 1 groot pakket nodig.

Een mooie glazen binnendeur zwart toevoegen aan je interieur

Met de mooie glazen binnendeur zwart kan je een heel mooi interieur creëren. Dat kan je doen door middel van het plaatsen van een glazen binnendeur zwart. Daarin zijn meerdere opties te bedenken. Je kunt deze bijvoorbeeld in diverse stijlen aanschaffen dus het past in ieder interieur. Wanneer je een moderne inrichting hebt kan je bijvoorbeeld een glazen binnendeur zwart laten plaatsen in combinatie met verlichting die je boven de deur kunt hangen. Daarnaast kan je ook een landelijke inrichting laten voorzien van een glazen binnendeur zwart wat ook weer zorgt voor een warme omgeving en een sfeervolle ruimte.

Afspraak maken met een adviseur of een stylist

Omdat een glazen binnendeur zwart niet zomaar te plaatsen is moet je eerst wel echt zeker weten dat je er een in je woning wilt hebben. Je kunt ook een keer een afspraak maken met een adviseur op dit gebied om samen te overleggen over de mogelijkheden die er hiervoor te vinden zijn. Samen met deze stylist kan je dan goed bepalen waar je de deur wilt laten plaatsen en wordt er ook met je meegedacht over eventuele andere mogelijkheden en aanpassingen die je in je interieur kunt maken om er een geheel van te kunnen maken.

Een uniek onderdeel van je woning

Een glazen binnendeur zwart is een onderdeel in een woning dat zorgt voor een unieke look. Je kunt echt een eyecatcher hiermee creëren wat de aandacht van iedereen trekt wanneer je binnenkomt. De meeste woningen hebben niet een specifiek item wat de boventoon voert in een inrichting. Maar door middel van het plaatsen zorg je wel voor dit unieke gevoel. Wil je dus ook een mooie glazen binnendeur zwart in je interieur? Neem dan eens een kijkje op de website en neem contact op met een adviseur of een stylist voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Een verzwaringsdeken om heerlijk te slapen

Heerlijk slapen: is dat niet een wens van bijna iedereen? Veel mensen liggen vaak uren wakker of worden vaak wakker tijdens het slapen. Heel irritant als je je dag uitgerust en vol nieuwe energie wilt starten. Slecht slapen kan komen door bijvoorbeeld veel stress, spanning of angsten. Heb je veel natuurlijke slaapmiddelen en ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan al geprobeerd en werkt niks? Wellicht is een verzwaringsdeken dan iets voor jou! Wat dat is? Lees snel verder. 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een zwaardere deken dan we normaliter kennen. Zijn gewicht kan wel tot 9 kilo zwaar zijn. De stoffen zijn vrijwel hetzelfde als bij een normale deken, enkel het materiaal wat de deken zwaarder maakt is anders. Dit kan bijvoorbeeld door glasparels zijn. Voor de rest zijn de dekens redelijk zacht en doe je er een hoes om heen. Net als bij je normale deken. 

Wat doet een verzwaringsdeken?

Maar wat doet een verzwaringsdeken dan precies? Een verzwaringsdeken helpt om beter te slapen. Het zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en tevens dieper slaapt. Dit doet de deken door een zachte druk op je hele lichaam uit te oefenen. Deze druk zorgt ervoor dat je een geborgen gevoel creëert en je zenuwstelsel ontspant. Dit zorgt voor een veilig, geborgen en ontspannen gevoel. Ook gaat de productie van melatonine en serotonine waardoor je sneller slaapt. Ideaal dus om beter te slapen! 

Voor wie is een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken is voor iedereen. Of je nu goed of slecht slaapt, de zwaartedeken helpt om sneller te slapen en tevens dieper te slapen. Zeker als je veel kampt met stress, spanning en angsten helpt de deken om je beter te laten slapen. Ook wordt de deken vaak gebruikt bij mensen met ziektes als bijvoorbeeld autisme of ADHD. Zij ontvangen extra veel prikkels en vooral tijdens het slapen. Hierdoor is slapen vaak een probleem. De zwaartedeken kan hun helpen met ontspannen en beter slapen.