Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Woning en Tuin


Category Archives: Woning en Tuin

Naar bouw vacatures zoeken

Ben jij op zoek naar geschikte bouw vacatures voor jou? Werken in de bouw is helemaal geen gek idee! Zelfs als je erg weinig ervaring in de bouw hebt, kan het een goed idee zijn om in de bouw aan de slag te gaan. Binnen de bouw zijn ontzettend veel verschillende functies. Er zit dus altijd wel een functie tussen die goed op jouw wensen en vaardigheden aansluit. Er zijn zelfs bouw vacatures waar je eventueel zonder diploma op kunt solliciteren. Voor veel functies moet je namelijk gewoon goed zijn met je handen.

Hoe vind je snel bouw vacatures?

Bouw vacatures zijn er altijd. Dat omdat de bouw eigenlijk nooit stil ligt. De vraag naar woningen blijft toenemen. Ook andere gebouwen blijven noodzakelijk. Naarmate de bevolking toeneemt, moet er dus steeds gebouwd blijven worden. Zelfs tijdens de vorige economische crisis bleef men werken in de bouw. Terwijl het binnen veel branches moeilijk was om vacatures te vinden, was het vinden van bouw vacatures een eitje.

 

Omdat vacatures voor in de bouw altijd te vinden zijn, duurt het niet lang voordat je kunt solliciteren. Het is verstandig om online te zoeken naar geschikte vacatures. Kies voor een vacature die goed aansluit op jouw achtergrond en solliciteer erop. Met een beetje geluk loop jij volgende maand al rond op de bouwplaats!

De voordelen van werken in de bouw

Werken in de bouw kent een aantal grote voordelen. Om te beginnen ben je met de meeste functies steeds met je handen bezig. Er zijn veel mensen die dit leuker vinden dan het werken op kantoor bijvoorbeeld. Op de bouw moet hard gewerkt worden, maar er is meestal ook tijd om een praatje met elkaar te maken. Er zijn ontzettend veel functies binnen de bouwbranche. Er zijn functies waar je helemaal geen diploma voor nodig hebt. Er zijn overigens ook functies waar je juist wel lang voor moet studeren.

 

Binnen de bouw krijg je vaak ook flinke vergoedingen. Als je fysiek zwaar werk levert, krijgt dit over het algemeen ook goed betaalt. Werk je in het weekend, dan krijg je ook een mooie toeslag. Werken binnen de bouw verdient dus zeker niet verkeerd. Zelfs als je geen diploma hebt, kun je veel geld verdienen door in de bouw te gaan werken.

Leuke bouw vacatures vinden

Als je op zoek bent naar een baan mag je normaliter niet te kieskeurig zijn. Er zijn echter zoveel bouw vacatures te vinden dat je wel iets kieskeuriger mag zijn. Er zijn talloze verschillende bouwbedrijven waar je kunt solliciteren. Als je op zoek bent naar vacatures, is het aan te raden om eens online op zoek te gaan. Daar zijn altijd verschillende vacatures te vinden op speciale platforms vol met vacatures. Ongeacht de regio waar je woont, zijn er altijd wel bouwvacatures te vinden. Het is dus zeker aan te raden om te solliciteren voor een baan binnen de bouwbranche. Meer weten over het werken in de bouw? Dan is het aan te raden om eens te informeren bij iemand die al langer in het vak zit. Of kijk eens op Bouwselect.nl.

 

4 Tips voor het maken van je eigen lichtplan in je nieuwbouwwoning

Het lichtplan in je nieuwbouwwoning zorgt voor de sfeer en toegankelijkheid in je nieuwe huis. Een lichtplan moet dus echt helemaal kloppen. Wanneer je eenmaal een lichtplan hebt opgesteld, is het vaak lastig om kleine dingen nog te wijzigen. Je plan moet dus in één keer goed zijn. Daarom vind je hieronder tips om je lichtplan gelijk goed te krijgen.

Gebruik een schets of ontwerp van je woning

Of het nu een schets is die je snel hebt getekend of het officiële ontwerp van je nieuwe woning. Door je woning in het klein en op schaal te zien, kun je duidelijk bedenken waar je verlichting moet komen. Door je woning ruimte voor ruimte uit te printen, krijg je nog duidelijker waar licht nodig is en kun je ook aantekeningen maken. Ook handig is het om het meubilair alvast te tekenen. Hierdoor weet je zeker dat er straks geen complicaties optreden met grote meubelstukken of te weinig licht in je zithoek.

Houd rekening met de aansluitpunten

Aansluitpunten kiezen vaak de plek waar je verlichting komt. In een nieuwbouwwoning kun je de aansluitpunten zelf verdelen, waardoor het plaatsen van je verlichting ook veel gemakkelijker wordt. Houdt tijdens het kiezen van de aansluitpunten dus zeker rekening met je lichtplan.

Kies goede basisverlichting uit

Basisverlichting zorgt voor de sfeer in je woning. Je andere verlichting kun je vaak nog wijzigen wanneer je na een tijdje graag nieuwe verlichting wilt, maar basisverlichting blijft vaak hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor inbouwspots in de keuken, waardoor je altijd goed zicht heb op je werkzaamheden. Ook is het handig om bij de basisverlichting voor dimbare verlichting te kiezen. Hierdoor kun je de felheid van het licht afstemmen op hoeveel licht er nodig is op dat moment.

Decoratieve verlichting die bij je inrichting past

Na het kiezen van je basisverlichting is het tijd voor de decoratieve verlichting. Dit kun je pas kiezen wanneer je je interieur hebt, maar het is al wel handig om deze verlichting in je lichtplan te zetten. Natuurlijk is decoratieve verlichting vaak te veranderen, maar dan moet je er wel plek en mogelijkheid voor hebben.  

Waar moet je allemaal op letten als je een boom gaat kappen?

Bomen zijn schitterend als ze in bloei staan en heerlijk voor de schaduw op warme zomerdagen. Maar ze kunnen ook verschrikkelijk in de weg staan. Met dat dichte bladerdek kunnen ze je voor een groot gedeelte van dat o zo geliefde zonlicht beroven. Mogelijk de aanleiding waarom je erover nadenkt om de boom te kappen. Maar kan dat zomaar, en waar moet je dan allemaal om denken? In deze blog zullen we antwoord proberen te geven op deze vragen.

Is er een vergunning nodig?

Wanneer je een boom gaat kappen heb je in verscheidene gemeenten een kapvergunning nodig. Ook wanneer de boom op je eigen grondgebied staat. Of een vergunning ook in jouw gemeente noodzakelijk is kun je het beste even opzoeken via omgevingsloket online. In het geval dat de boom niet in je eigen tuin staat zal je altijd eerst toestemming moeten hebben van de eigenaar. 

Maak de juiste inschatting voor je begint

Als je toestemming krijgt om de boom te kappen wordt het tijd om na te denken over de uitvoering. In deze voorbereidende fase staan meestal twee vragen centraal. Hoe hoog is de boom? En wat staat er in de directe omgeving van de boom. Staat er bijvoorbeeld veel bebouwing of is er meer dan genoeg ruimte om de boom zonder problemen veilig te laten vallen. 

Een boom kappen met bebouwing in de buurt

Valt de grootte mee en staan er geen huizen of andere bebouwing in de buurt dan is het niet zo lastig de boom te kappen. Natuurlijk blijft het belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren en dat je veilig werkt. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Maar de kans dat er iets mis gaat is niet zo groot. 

Kap je een grote boom in een drukke omgeving vol bebouwing dan is dat een veel grotere uitdaging. Het is in zo’n situatie dan ook geen schande dat over te laten aan een ervaren boomverzorger of hovenier. Zij zijn goed verzekerd en weten exact waar ze allemaal op moeten letten. 

Hoe wordt een boom gekapt?

Een grote boom kun je niet zomaar overal laten vallen. Al helemaal niet met bebouwing in de buurt. Als je een hoveniersbedrijf inschakelt komen ze met een hoogwerker (als er ruimte genoeg is) of gebruiken ze een klimtuig. Ze beginnen met het afzagen van de takken helemaal bovenaan in de kruin en werken vervolgens geleidelijk aan naar beneden. Hoveniers noemen dat het ‘uitkleden van de boom’. 

Omdat het tak voor tak gaat kan het kappen van een grote boom gemakkelijk een hele dag in beslag nemen. Maar vanwege het werken in kleine stapjes gebeurd alles wel veilig voor mens en omgeving. En het snoeiafval kan direct door de mensen op de grond worden opgeruimd en verwerkt (tot brandhout of houtsnippers) of worden afgevoerd.

De meest originele housewarming cadeaus op een rijtje

Wanneer iemand gaat verhuizen, is het natuurlijk zo dat je vaak met een cadeautje aankomt bij de housewarming. Het is leuk om een cadeaubon of plant cadeau te doen, maar waarschijnlijk ben je dan niet degene met het meest originele cadeau terwijl je dat natuurlijk het liefste wel wil zijn. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar de meest originele housewarming cadeaus.

Nieuwe huisnummers

Een cadeau die iedereen nodig heeft, maar waar niet iedereen aan zou denken, is een huisnummer. Elk huis heeft natuurlijk een huisnummer en daarom is het een heel origineel cadeau. Huisnummers zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten te krijgen zodat je een huisnummer kunt kiezen die past bij de stijl van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een groot, houten huisnummer of juist aan een die gemaakt is van rvs.

Glaswerk

Van glaswerk kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Denk bijvoorbeeld aan een set van mooie wijnglazen. Vooral op het feestje van de housewarming zelf komen wijnglazen natuurlijk altijd goed uit. Of denk aan speciale mokken die je zelf kan laten maken. Een foto van het nieuwe huis of juist een herinnering aan de vorige woning kan natuurlijk het perfecte cadeau zijn. Ook ander glaswerk kan gepersonaliseerd worden zodat je het perfecte en meest originele cadeau kan geven. Toch zijn er nog veel meer leuke ideeën.

Sleutelkastje

Een nieuw huis betekent natuurlijk ook nieuwe sleutels en deze wil je wel op een handige plek ophangen. Dat kan zeker in een sleutelkastje. Het kastje kan opgehangen worden aan de muur en hierin kunnen de verschillende sleutels opgehangen worden. Een sleutelkastje is in ontzettend veel verschillende vormen en soorten te krijgen. Hierdoor kun je een sleutelkastje kiezen die je leuk vindt, maar je kunt er ook nog voor kiezen om het kastje te personaliseren. Op die manier ben je dus heel origineel en heb je ook nog eens een heel persoonlijk en handig cadeau.

Geurkaarsen

Iedereen is gek op een lekkere geur in huis en dat kun je natuurlijk het makkelijkst bereiken door middel van een geurkaars. Ook kun je kiezen voor wax melts of bijvoorbeeld geurstokjes. Deze kaarsen zijn in een hele hoop verschillende geuren te krijgen en daarom natuurlijk ook zeker in een geur die de verhuizende persoon het lekkerst vindt. Ook kun je kiezen voor een selectie van verschillende geuren zodat er altijd iets tussen zit wat iemand lekker vindt.

Tot slot

Al met al zijn er dus een hele hoop originele cadeaus die iemand kan kiezen voor een housewarming. Of je nou gaat voor een lekkere geur of juist huisnummers voor bij de deur. Zorg voor een leuk en origineel cadeau.

https://rvshuisnummers.nl/

7 redenen waarom je moet kiezen voor een LED prikspot

Lekker op een zomeravond in een mooi verlichte tuin zitten met een borrel. Heerlijk toch? Er zijn verschillende manieren waarop je een tuin kan verlichten. Onze aanrader is om te kiezen voor LED verlichting. Met een LED prikspot kun je al op een eenvoudige manier iets bijdrage aan het milieu, je portemonnee en aan een gezellige tuin. Lees hieronder 7 redenen waarom je zeker LED prikspots moet overwegen in jouw verlichtingsplan.

1. Kantelbare functie
Prikspots zijn kantelbaar waardoor je het licht precies kunt schijnen waar je het wilt hebben. Op deze manier kun je de nadruk leggen op een mooi element in jouw tuin. Hierbij kunt u denken aan een boom, struik of een ander mooi element.

2. Eenvoudig te monteren
Doordat de inbouwkoker in een spitse punt is ontworpen kun je de prikspot eenvoudig van plaats verwisselen. Je hoeft de prikspot alleen op de juiste plaats in de grond te steken en de stekker in het stopcontact te steken. En genieten maar!

3. Energiezuinig
LED prikspots zijn energiezuiniger dan halogeen en gloeilampen. Zo kun je tot wel 90% besparen door te kiezen voor LED.

4. Kostenbesparend
Met LED bespaar je geld. Je hebt het aankoopbedrag al binnen een jaar terugverdiend en daarna bespaar je ieder jaar veel geld!

5. Goed voor het milieu
Hoe prettig is het als je met een eenvoudige keuze jou bijdrage kunt leveren aan het milieu! Met LED prikspots heb je uitstekende verlichting en je bent milieuvriendelijk bezig!

6. Meer branduren
LED prikspots hebben meer dan 40.000 branduren. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je prikspots kapot kunnen gaan.

7. Veilig
Bij LED verlichting ontstaat er minder warmteontwikkeling waardoor het brandveiliger is dan halogeen of gloeilampen.

Overweeg ook grondspots, vlonderspots of verandaverlichting om jou tuin mee te verlichten. Met een goed lichtplan kun je alles combineren en er een mooi geheel van maken.

 

Waar moeten goede verhuispakketten aan voldoen?

Verhuispakketten

Als je gaat verhuizen heb je een hoop nodig zoals een verhuiswagen. Maar wat vooral gebruikt wordt zijn verhuisdozen. Veel mensen kopen die los, maar het is beter om het in een pakket te kopen zodat er meteen van alles bij zit. Hier lees je meer over deze verhuispakketten en wat er allemaal in zo pakket zit.

Verhuisdozen Dit is wat je het meest gebruik, verhuisdozen. In verhuisdozen doe je alle kleine spullen zoals: Borden, bestek, glazen, vazen en beeldjes. Het is belangrijk dat je genoeg verhuizendozen hebt want je zult er namelijk wel wat nodig hebben, dit ligt er natuurlijk aan hoeveel spullen je hebt.

Tape Tape is altijd handig om bijvoorbeeld de verhuisdozen af te plakken. Maar ook bijvoorbeeld om dingen aan elkaar te plakken als er iets kapotgaat tijdens de verhuizing. Vaak zit er ook bij een pakket lijm, om ook bepaalde voorwerpen te repareren als er tijdens de verhuizing iets kapotgaat.

Folie Bij elk pakket ziet er ook folie bij. Dit is handig om bijvoorbeeld op een pallet dozen aan elkaar te binden of om bepaalde voorwerpen in folie te wikkelen zodat er minder kans is dat die voorwerpen beschadigd worden.

Etiketten Etiketten zijn erg handig. Je kunt deze namelijk op de verhuisdozen plakken en er op schrijven wat er in welke doos zit. Zo haal je niks door de war en gaat het uitpakken ook veel makkelijker omdat je makkelijk kan zien wat er in welke doos zit en niet eerst elke doos moet gaan openen. Ook is het dan handig om in de verhuiswagen deze dozen op een bepaalde volgorde zetten.

Waar moeten verhuispakketten aan voldoen?

Waar een pakket aan moet voldoen is natuurlijk voor iedereen verschillend. Sowieso wat erin moet zitten zijn verhuisdozen, maar dit zit er ook altijd wel bij. Wat in ieder geval ook voor iedereen aan te raden is, zijn etiketten. Dit is omdat hierboven al uitgelegd, je heel makkelijk je spullen terug kunt vinden en je niet eerst alle dozen hoeft open te maken om te zoeken. Als je eruit bent waar jouw pakket aan moet voldoen, dan moet je je gaan afvragen hoeveel pakketten je nodig hebt. Vaak kun je zelf al een hoop samenstellen wat er in een pakket moet zitten en hoeveel en heb je dus maar 1 groot pakket nodig.

Een mooie glazen binnendeur zwart toevoegen aan je interieur

Met de mooie glazen binnendeur zwart kan je een heel mooi interieur creëren. Dat kan je doen door middel van het plaatsen van een glazen binnendeur zwart. Daarin zijn meerdere opties te bedenken. Je kunt deze bijvoorbeeld in diverse stijlen aanschaffen dus het past in ieder interieur. Wanneer je een moderne inrichting hebt kan je bijvoorbeeld een glazen binnendeur zwart laten plaatsen in combinatie met verlichting die je boven de deur kunt hangen. Daarnaast kan je ook een landelijke inrichting laten voorzien van een glazen binnendeur zwart wat ook weer zorgt voor een warme omgeving en een sfeervolle ruimte.

Afspraak maken met een adviseur of een stylist

Omdat een glazen binnendeur zwart niet zomaar te plaatsen is moet je eerst wel echt zeker weten dat je er een in je woning wilt hebben. Je kunt ook een keer een afspraak maken met een adviseur op dit gebied om samen te overleggen over de mogelijkheden die er hiervoor te vinden zijn. Samen met deze stylist kan je dan goed bepalen waar je de deur wilt laten plaatsen en wordt er ook met je meegedacht over eventuele andere mogelijkheden en aanpassingen die je in je interieur kunt maken om er een geheel van te kunnen maken.

Een uniek onderdeel van je woning

Een glazen binnendeur zwart is een onderdeel in een woning dat zorgt voor een unieke look. Je kunt echt een eyecatcher hiermee creëren wat de aandacht van iedereen trekt wanneer je binnenkomt. De meeste woningen hebben niet een specifiek item wat de boventoon voert in een inrichting. Maar door middel van het plaatsen zorg je wel voor dit unieke gevoel. Wil je dus ook een mooie glazen binnendeur zwart in je interieur? Neem dan eens een kijkje op de website en neem contact op met een adviseur of een stylist voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Een verzwaringsdeken om heerlijk te slapen

Heerlijk slapen: is dat niet een wens van bijna iedereen? Veel mensen liggen vaak uren wakker of worden vaak wakker tijdens het slapen. Heel irritant als je je dag uitgerust en vol nieuwe energie wilt starten. Slecht slapen kan komen door bijvoorbeeld veel stress, spanning of angsten. Heb je veel natuurlijke slaapmiddelen en ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan al geprobeerd en werkt niks? Wellicht is een verzwaringsdeken dan iets voor jou! Wat dat is? Lees snel verder. 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een zwaardere deken dan we normaliter kennen. Zijn gewicht kan wel tot 9 kilo zwaar zijn. De stoffen zijn vrijwel hetzelfde als bij een normale deken, enkel het materiaal wat de deken zwaarder maakt is anders. Dit kan bijvoorbeeld door glasparels zijn. Voor de rest zijn de dekens redelijk zacht en doe je er een hoes om heen. Net als bij je normale deken. 

Wat doet een verzwaringsdeken?

Maar wat doet een verzwaringsdeken dan precies? Een verzwaringsdeken helpt om beter te slapen. Het zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en tevens dieper slaapt. Dit doet de deken door een zachte druk op je hele lichaam uit te oefenen. Deze druk zorgt ervoor dat je een geborgen gevoel creëert en je zenuwstelsel ontspant. Dit zorgt voor een veilig, geborgen en ontspannen gevoel. Ook gaat de productie van melatonine en serotonine waardoor je sneller slaapt. Ideaal dus om beter te slapen! 

Voor wie is een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken is voor iedereen. Of je nu goed of slecht slaapt, de zwaartedeken helpt om sneller te slapen en tevens dieper te slapen. Zeker als je veel kampt met stress, spanning en angsten helpt de deken om je beter te laten slapen. Ook wordt de deken vaak gebruikt bij mensen met ziektes als bijvoorbeeld autisme of ADHD. Zij ontvangen extra veel prikkels en vooral tijdens het slapen. Hierdoor is slapen vaak een probleem. De zwaartedeken kan hun helpen met ontspannen en beter slapen.

Dit zijn de zonweringstrends van 2021

Wil jij weten wat de zonweringstrends van 2021 zijn? Ieder jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en dat zorgt er ook voor dat er veel nieuwe trends zijn in zonwering, ook voor 2021. Er wordt voor 2021 vooral gekeken naar meer duurzaamheid en daar ligt ook met zonwering de nadruk op. Verder worden de temperaturen in Nederland ieder jaar hoger en dit betekent dat er veel meer behoefte is aan schaduw. Wat zijn de belangrijkste trends van zonwering voor 2021? Je leest ze hier. 

Trend 1: Meer schaduw op het terras

De zomers in Nederland worden warmer. Dit betekent onder andere dat er ook steeds meer behoefte is aan schaduw in de tuin. Je kunt een zonnescherm op maat plaatsen met staanders en geleiders. Hierdoor creëer je onder andere op het terras veel meer schaduw. Je hebt zo een koele plek in de tuin, ook wanneer er sprake is van tropische temperaturen. Zonwering is dan ook de beste oplossing om grote oppervlakten in te tuin te voorzien van schaduw. Er zijn tal van mogelijkheden waar jij op dit gebied van kunt profiteren voor in jouw eigen tuin. 

Trend 2: Zonwering op zonne-energie

Een andere trend is de focus die ligt op duurzaamheid. Dit zie je niet alleen in andere gebieden, maar ook als het aankomt op zonwering. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor zonwering op zonne-energie. Hoe werkt dit? Het zonnepaneel zorgt voor een volle accu, waardoor netstroom niet nodig is. Je hebt dus geen bedrading meer nodig. Dit is beter voor het milieu en daarnaast bespaar je ook vele geld. Je kunt onder andere screens kopen voor jouw tuin die werken op zonne-energie. Het werkt daarnaast ook op andere vormen van zonwering, zoals markiezen en rolluiken.

Trend 3: Complete terrasoverkapping met zonwering

Een derde trends op het gebied van zonwering is de complete terrasoverkapping. Dit kun je zien als een uitbouw van de woning. Het wordt een soort tuinkamer waarmee je extra leefruimte creëert en daarnaast ook gebruikt kan worden als werkkamer. Deze trend is vooral zichtbaar nadat er steeds meer mensen thuis zijn gaan werken. De complete terrasoverkapping zorgt ervoor dat je in het voorjaar geniet van een heerlijk voorjaarszonnetje. In de zomer heb je met deze overkapping een schaduwplek waar je volop kunt werken. De overkapping is het hele jaar door te gebruiken en is een echte aanwinst voor je woning. 

Leuke heesters voor in de tuin

Tuincentra spreken vaak over heesters, maar wat is een heester eigenlijk? Het belangrijkste kenmerk van een heester is dat de plant zich direct boven de grond vertakt. Dit in tegenstelling tot bomen die eerst een stuk recht omhoog groeien voor ze zich vertakken. Een heester is dus een struik.

Het voordeel van heesters is dat je ze altijd wel kwijt kunt. Ze kunnen namelijk staan in borders, langs een grasveld of in potten. Er zijn bij tuincentra talloze variaties verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de meest populaire.

Japanse Esdoorn

Het bijzondere aan de Japanse Esdoorn is de verscheidenheid aan kleuren. Ze zijn er onder andere in groen, oranje en rood. In de lente komen ze uit in deze kleur en zijn ze al prachtig. Het wordt pas echt bijzonder in de herfst. Dan worden ze diep donkerrood. Zelfs de rode varianten worden nog veel dieper rood. Niet voor niets dat er er eentje de bijnaam “Bloodgood” heeft. 

Naast de bijzondere kleur is ook het Japanse Esdoorn blad (linken naar https://mijnplant.info/tuin/japanse-esdoorn-acer-palmatum/ ankertekst: “Japanse Esdoorn blad”) bijzonder. De bladeren hebben vingers. Afhankelijk van de soort zijn dat er drie tot zeven. 

Je kunt Japanse Esdoorns kopen als boom, maar er zijn ook veel heesters verkrijgbaar. Hiermee heb je een prachtige, rode struik. De Japanse Esdoorn is winterhard en doet het prima in zowel een pot als de volle grond. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw.

Weigelia

Een andere prachtige heester is de Weigelia. Deze struik bloeit zeer uitbundig met trompetvormige bloemen. De meest voorkomende soorten zijn er in het rood, roze, geel en wit. Deze bloemen groeien in trossen en trekken veel insecten aan. Mooi en functioneel dus!

De Weigelia is een zeer sterke plant die het ook goed doet in een pot. Geef de heester een plekje in de volle zon. Deze zon is nodig om goed tot bloei te komen. Er zijn ook variegated varianten, deze staan liever alleen in de ochtend in de zon. De middagzon is al snel te heet voor het bonte blad.

Snoei jouw Weigelia direct na de bloei. Snoeien is belangrijk om de bloei voor het volgende jaar de stimuleren. De bloemen van volgend jaar groeien op de nieuwe takken van dit jaar. Hou daar met de snoei rekening mee.

Viburnum

De Viburnum is werkelijk een unieke aanvulling voor jouw tuin of balkon. Het unieke aan deze heester is de bloeiperiode. Zodra alles is uitgebloeid, en de winter zich heeft ingezet, gaat de Viburnum bloeien.

De bloemen zijn meestal wit en groeien in bollen aan de plant. Vanwege de opbouw van de bloemen en de bloeiperiode heeft de Viburnum de bijnaam “Sneeuwbal”. Er zijn soorten die hun blad verliezen en er zijn groenblijvende soorten. Allen zijn ze winterhard en overleven ook prima in een pot. 

Rhododendron

De Rhodondendron familie omvat een zeer rijke variatie aan soorten: er zijn inmiddels wel 1000 soorten! Het is niet zo gek dat deze heester zo veel wordt gekweekt. Ze bloeien zeer uitbundig, zijn winterhard en doen het prima op praktisch iedere standplaats. Dit maakt de Rhodondendron een welkome aanvulling voor iedere tuin. Er zijn zowel dwergvarianten als heesters op volle grootte verkrijgbaar.