Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Woning en Tuin


Category Archives: Woning en Tuin

Een verzwaringsdeken om heerlijk te slapen

Heerlijk slapen: is dat niet een wens van bijna iedereen? Veel mensen liggen vaak uren wakker of worden vaak wakker tijdens het slapen. Heel irritant als je je dag uitgerust en vol nieuwe energie wilt starten. Slecht slapen kan komen door bijvoorbeeld veel stress, spanning of angsten. Heb je veel natuurlijke slaapmiddelen en ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan al geprobeerd en werkt niks? Wellicht is een verzwaringsdeken dan iets voor jou! Wat dat is? Lees snel verder. 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een zwaardere deken dan we normaliter kennen. Zijn gewicht kan wel tot 9 kilo zwaar zijn. De stoffen zijn vrijwel hetzelfde als bij een normale deken, enkel het materiaal wat de deken zwaarder maakt is anders. Dit kan bijvoorbeeld door glasparels zijn. Voor de rest zijn de dekens redelijk zacht en doe je er een hoes om heen. Net als bij je normale deken. 

Wat doet een verzwaringsdeken?

Maar wat doet een verzwaringsdeken dan precies? Een verzwaringsdeken helpt om beter te slapen. Het zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en tevens dieper slaapt. Dit doet de deken door een zachte druk op je hele lichaam uit te oefenen. Deze druk zorgt ervoor dat je een geborgen gevoel creëert en je zenuwstelsel ontspant. Dit zorgt voor een veilig, geborgen en ontspannen gevoel. Ook gaat de productie van melatonine en serotonine waardoor je sneller slaapt. Ideaal dus om beter te slapen! 

Voor wie is een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken is voor iedereen. Of je nu goed of slecht slaapt, de zwaartedeken helpt om sneller te slapen en tevens dieper te slapen. Zeker als je veel kampt met stress, spanning en angsten helpt de deken om je beter te laten slapen. Ook wordt de deken vaak gebruikt bij mensen met ziektes als bijvoorbeeld autisme of ADHD. Zij ontvangen extra veel prikkels en vooral tijdens het slapen. Hierdoor is slapen vaak een probleem. De zwaartedeken kan hun helpen met ontspannen en beter slapen.

Dit zijn de zonweringstrends van 2021

Wil jij weten wat de zonweringstrends van 2021 zijn? Ieder jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en dat zorgt er ook voor dat er veel nieuwe trends zijn in zonwering, ook voor 2021. Er wordt voor 2021 vooral gekeken naar meer duurzaamheid en daar ligt ook met zonwering de nadruk op. Verder worden de temperaturen in Nederland ieder jaar hoger en dit betekent dat er veel meer behoefte is aan schaduw. Wat zijn de belangrijkste trends van zonwering voor 2021? Je leest ze hier. 

Trend 1: Meer schaduw op het terras

De zomers in Nederland worden warmer. Dit betekent onder andere dat er ook steeds meer behoefte is aan schaduw in de tuin. Je kunt een zonnescherm op maat plaatsen met staanders en geleiders. Hierdoor creëer je onder andere op het terras veel meer schaduw. Je hebt zo een koele plek in de tuin, ook wanneer er sprake is van tropische temperaturen. Zonwering is dan ook de beste oplossing om grote oppervlakten in te tuin te voorzien van schaduw. Er zijn tal van mogelijkheden waar jij op dit gebied van kunt profiteren voor in jouw eigen tuin. 

Trend 2: Zonwering op zonne-energie

Een andere trend is de focus die ligt op duurzaamheid. Dit zie je niet alleen in andere gebieden, maar ook als het aankomt op zonwering. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor zonwering op zonne-energie. Hoe werkt dit? Het zonnepaneel zorgt voor een volle accu, waardoor netstroom niet nodig is. Je hebt dus geen bedrading meer nodig. Dit is beter voor het milieu en daarnaast bespaar je ook vele geld. Je kunt onder andere screens kopen voor jouw tuin die werken op zonne-energie. Het werkt daarnaast ook op andere vormen van zonwering, zoals markiezen en rolluiken.

Trend 3: Complete terrasoverkapping met zonwering

Een derde trends op het gebied van zonwering is de complete terrasoverkapping. Dit kun je zien als een uitbouw van de woning. Het wordt een soort tuinkamer waarmee je extra leefruimte creëert en daarnaast ook gebruikt kan worden als werkkamer. Deze trend is vooral zichtbaar nadat er steeds meer mensen thuis zijn gaan werken. De complete terrasoverkapping zorgt ervoor dat je in het voorjaar geniet van een heerlijk voorjaarszonnetje. In de zomer heb je met deze overkapping een schaduwplek waar je volop kunt werken. De overkapping is het hele jaar door te gebruiken en is een echte aanwinst voor je woning. 

Leuke heesters voor in de tuin

Tuincentra spreken vaak over heesters, maar wat is een heester eigenlijk? Het belangrijkste kenmerk van een heester is dat de plant zich direct boven de grond vertakt. Dit in tegenstelling tot bomen die eerst een stuk recht omhoog groeien voor ze zich vertakken. Een heester is dus een struik.

Het voordeel van heesters is dat je ze altijd wel kwijt kunt. Ze kunnen namelijk staan in borders, langs een grasveld of in potten. Er zijn bij tuincentra talloze variaties verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de meest populaire.

Japanse Esdoorn

Het bijzondere aan de Japanse Esdoorn is de verscheidenheid aan kleuren. Ze zijn er onder andere in groen, oranje en rood. In de lente komen ze uit in deze kleur en zijn ze al prachtig. Het wordt pas echt bijzonder in de herfst. Dan worden ze diep donkerrood. Zelfs de rode varianten worden nog veel dieper rood. Niet voor niets dat er er eentje de bijnaam “Bloodgood” heeft. 

Naast de bijzondere kleur is ook het Japanse Esdoorn blad (linken naar https://mijnplant.info/tuin/japanse-esdoorn-acer-palmatum/ ankertekst: “Japanse Esdoorn blad”) bijzonder. De bladeren hebben vingers. Afhankelijk van de soort zijn dat er drie tot zeven. 

Je kunt Japanse Esdoorns kopen als boom, maar er zijn ook veel heesters verkrijgbaar. Hiermee heb je een prachtige, rode struik. De Japanse Esdoorn is winterhard en doet het prima in zowel een pot als de volle grond. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw.

Weigelia

Een andere prachtige heester is de Weigelia. Deze struik bloeit zeer uitbundig met trompetvormige bloemen. De meest voorkomende soorten zijn er in het rood, roze, geel en wit. Deze bloemen groeien in trossen en trekken veel insecten aan. Mooi en functioneel dus!

De Weigelia is een zeer sterke plant die het ook goed doet in een pot. Geef de heester een plekje in de volle zon. Deze zon is nodig om goed tot bloei te komen. Er zijn ook variegated varianten, deze staan liever alleen in de ochtend in de zon. De middagzon is al snel te heet voor het bonte blad.

Snoei jouw Weigelia direct na de bloei. Snoeien is belangrijk om de bloei voor het volgende jaar de stimuleren. De bloemen van volgend jaar groeien op de nieuwe takken van dit jaar. Hou daar met de snoei rekening mee.

Viburnum

De Viburnum is werkelijk een unieke aanvulling voor jouw tuin of balkon. Het unieke aan deze heester is de bloeiperiode. Zodra alles is uitgebloeid, en de winter zich heeft ingezet, gaat de Viburnum bloeien.

De bloemen zijn meestal wit en groeien in bollen aan de plant. Vanwege de opbouw van de bloemen en de bloeiperiode heeft de Viburnum de bijnaam “Sneeuwbal”. Er zijn soorten die hun blad verliezen en er zijn groenblijvende soorten. Allen zijn ze winterhard en overleven ook prima in een pot. 

Rhododendron

De Rhodondendron familie omvat een zeer rijke variatie aan soorten: er zijn inmiddels wel 1000 soorten! Het is niet zo gek dat deze heester zo veel wordt gekweekt. Ze bloeien zeer uitbundig, zijn winterhard en doen het prima op praktisch iedere standplaats. Dit maakt de Rhodondendron een welkome aanvulling voor iedere tuin. Er zijn zowel dwergvarianten als heesters op volle grootte verkrijgbaar.

Tuin inspiratie opdoen bij anderen!

Of we nu te maken hebben met een groot dakterras, een klein balkon of een fraaie voor- en achtertuin; wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we in de zomer onbeperkt willen kunnen genieten van het eigen stukje buitenruimte. Alleen, niet iedereen heeft evenveel ideeën wat er allemaal mogelijk is. Het leuk is dat je op deze website een kijkje kunt nemen bij anderen; hoe hebben zij hun tuin ingericht? De website biedt je een uniek kijkje in de achtertuin!

Zitplekjes

Wat maakt onze tuin, balkon of buitenruimte nu het meest ideaal? Voor ieder ligt dit anders, maar een paar essentiële onderdelen mogen niet ontbreken in de buitenruimte. We zetten enkele tips voor je op een rij:

  • We willen genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen en spullen te plaatsen? Een vrijwel betegelde tuin is dan ideaal (of voeg wat grasbetontegels toe waar nodig, zodat je tuin niet helemaal betegeld is en het regenwater kans krijgt weg te zakken).
  • Er zijn een paar belangrijke trends gaande binnen de tuinwereld, namelijk die van hardsteen/ Belgisch Blauw natuursteen, maar ook betonnen tuintegels mogen niet ontbreken. 
  • Natuurlijk mag een stukje groenbeleving niet ontbreken, enkele vaste struiken, hangbakken en verrijdbare plantenbakken zijn daarom meer dan welkom. Wil je de laatste trend volgen, dan zijn sierlijke grote betonnen plantenbakken een aanrader. 
  • Tuinmeubelen vormen een vast onderdeel van de achtertuin, terras, of balkon. Een ruime achtertuin biedt vaak plaats aan zowel een eettafel met tuinstoelen, als een loungebank. Een stevige betonnen tuinbank is geweldig – je kunt ‘m overal plaatsen, zowel langs het huis als bij het groen. 
  • Een parasol of zonnescherm moet ons niet alleen tegen de zon bescherming bieden, maar zorgt er ook voor dat we het überhaupt volhouden in de tuin! Koopt u een parasol of een zonnescherm, let dan goed op de kwaliteit. Tegenwoordig wordt er veel nylon aangeboden, wat een korte levensduur biedt. Daarnaast dient een parasol voorzien te zijn van enkele windgaten, zodat het scherm kan inspelen op de wind. Stuk voor stuk aandachtspunten. 
  • Heb je kinderen, dan mag een trampoline eigenlijk niet ontbreken. Ze zijn in vele maten verkrijgbaar, zoals ook de ‘in te graven’ trampo. 
  • Tot slot mag een buitenbad echt niet langer ontbreken; deze trend is de afgelopen zomer goed doorgebroken. Zorg voor een stabiele ondergrond, het bad op pootjes kan eigenlijk niet in het gras geplaatst worden, maar enkel op een rechte, stabiele ondergrond. Zorg ervoor dat u het water optimaal houdt (volg de instructies op). In dat geval hoeft u namelijk maar één keer per seizoen het (vaak grote) zwembad te vullen en ontstaat er geen landelijk watertekort. 
https://www.betondingen.nl/inspiratie/

Een tuinman vinden of juist tuinwerk aanbieden – hier kan het!

Ben je op zoek naar een betrouwbare tuinman die zijn beloftes nakomt en taken professioneel uitvoert, maar toch voor een redelijke prijs? Dat kan behoorlijk lastig zijn! Op je speurtocht naar een goede tuinman kom je talloze offertesites tegen waardoor je nog steeds niet weet met wie je eigenlijk te maken hebt en hoe betrouwbaar deze partij is.

Een tuinman vinden is een stuk makkelijk online bij 123tuinman.nl. Hier kunnen tuinmannen zichzelf aanmelden, een profiel aanmaken en hun diensten adverteren, maar dan kostenloos. Zo kun je verschillende tuinmannen en hun diensten bekijken of zelf een zoekertje aanmaken waarin je aangeeft welke werkzaamheden je wil laten uitvoeren, wat je budget is en waar tuinmannen op kunnen reageren met een persoonlijk aanbod voor jou.

Aan de andere kant, als je zelf een tuinman of hovenier bent en je wil tuinwerk vinden, dan is deze website natuurlijk voor jou ook ideaal. Je kunt zelf de advertenties van potentiële klanten bekijken, bepalen wat je wel en niet wil doen voor het betreffende budget en indien je wel geïnteresseerd bent kun je direct contact opnemen met de maker van de advertentie en aangeven wat de kosten gaan worden voor het genoemde project.

Zo hebben jullie beiden duidelijkheid en transparantie en zitten er geen offertepartijen tussen die ook nog een commissie willen, wat ten koste gaat van de goede prijs en het directe contact. Dus heb jij nog tuinwerk liggen dat gedaan moet worden of ben je een tuinman op zoek naar werk? Kijk direct online bij 123tuinman.nl!

https://www.123tuinman.nl/

Bax Houthandel: dé producent in houten vloeren

Bax Houthandel is dé producent en leverancier van houten vloeren. Wij hebben bij Bax Houthandel al ruim 25 jaar ervaring als producent en leverancier en daarom profiteert u van een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Wat uw budget ook is, met meer dan tweehonderd diverse soorten vloeren zit er altijd wat voor u tussen. Denk hierbij aan lamelparket, PVC, laminaat maar ook aan een visgraat vloer. 

Soorten houten vloeren

Zoals u al eerder kon lezen hebben wij bij Bax Houthandel vele verschillende houten vloeren in ons assortiment. U vindt bijvoorbeeld een authentieke eikenhouten vloer, een lamelparket vloer of parketvloer. U vindt het allemaal onder één dak. Welke vloer uw voorkeur ook heeft, u vindt het voor de scherpste prijs bij Bax Houthandel. Dit omdat er geen sprake is van tussenhandel. Ook heeft u het voordeel dat wij bij Bax de gekozen vloer zelf bij u thuis of op kantoor komen installeren. De houtsoorten waar wij mee werken zijn onder andere eiken, essen, beuken, jatoba, merbau, tijger hout, robijn en white maple. Elke houtsoort heeft zijn eigen sterke punten en kenmerken. Sommige soorten zijn namelijk wel geschikt voor vloerverwarming en andere soorten juist weer niet. Ook zijn sommige vloeren isolerend en andere vloeren juist weer niet. Als u het lastig vindt om te bedenken welke vloer het beste bij u en uw woning past, kunt u ons om advies vragen. Dingen waar u rekening mee moet houden zijn onder andere welke ondervloer er nu light, wat uw budget is, of u vloerverwarming heeft en of u onderburen heeft. Ook zijn de kleur en knoesten natuurlijk belangrijk voor de uiteindelijke keuze. 

Stappenplan voor uw keuze

Gezien het lastig kan zijn om een keuze te maken, hebben wij bij Bax Houthandel een stappenplan voor u opgesteld voor het maken van uw keuze. Allereerst maakt u de keuze voor de houtsoort en de gewenste breedte. Daarna maakt u de houtselectie. Denk aan de grading (veel of weinig knoesten in de vloer). Bij de derde stap kijkt u naar de mogelijke uitvoeringen van de planken, denk hierbij aan productopbouw. Tot slot bedenkt u of u zelf de installatie gaat doen of laat doen.

Insectenplaag in jouw tuintje

Naaktslakken zijn een bekend probleem voor degene die een moestuintje hebben. Dit klinkt misschien erg onschuldig maar toch kunnen deze slakken grote schade aanrichten in jouw tuintje. Wanneer een plantje net aan het ontluiken is kunnen deze slakken hem namelijk binnen een korte tijd op eten. Dit wil je natuurlijk niet. Deze slakken staan er ook om bekend dat ze zich snel vermenigvuldigen. Mocht je dit ook merken is het zaak dat je meteen overgaat tot bestrijding. Dit klinkt misschien niet eenvoudig aangezien een slak meer dan 90% van de tijd onder de grond leeft. Tóch kun je er iets aan doen.

 

De oplossing

De grote vraag die rest is wat je moet doen wanneer je last hebt van slakken. Aaltjes tegen slakken gebruiken is een populaire methode. Dit zijn, voor het menselijk oog, onzichtbare wormpjes die als doel hebben een insect te doden. Eenmaal verspreid over het oppervlakte gaan de aaltjes opzoek naar de slakken. Op het moment dat ze de slakken hebben gevonden dringen ze via lichaamsopeningen binnen. Nu beginnen ze met het uitscheidden van bacteriën. De slakken raken geïnfecteerd en stoppen na een aantal dagen met eten. Door het niet eten streven de slakken.

 

 

 

 

Snel tot actie overgaan

Door het snelle voortplantingsproces is het zaak snel tot actie over te gaan. Hierdoor hou je de schade beperkt. Een slak zit zoals je weet grotendeels onder de grond. Dit wordt ook jouw strijdgebied. Ook hier geld dat je het probleem vanaf de bodem aanpakt, in dit geval vrij letterlijk. Het vervelende aan een slak is dat ze geen mannetje nog vrouwtje zijn. Dit betekent dat elke slak bevrucht kan worden en ook eieren kan leggen. Wist je dat één enkele slak tot wel 500 eieren per jaar kan leggen? Dit is ook de oorzaak van het grote aantal slakken dat soms door jouw tuintje kruipt. De eieren liggen niet apart van elkaar maar in groepjes van ongeveer 20 eitjes. De eitjes zijn wel vrij gemakkelijk te herkennen aan hun witte, doorschijnende vertoning.

 

 

 

https://www.biogroei.nl/no-slug

De Tegel Boutique

Tegels zijn weer helemaal hip. Logisch, slijtvast, makkelijk schoon te maken, en in veel verschillende designs verkrijgbaar; het is zomaar een kleine greep van voordelen met tegels aan de wand of op de vloer. Deze voordelen zijn door te trekken; keramisch parket, mozaïek, en natuurlijk natuursteen, geven veel gemak en woongenot. Omdat er steeds nieuwe ontwerpen komen vernieuwt het product zich. Hierdoor is het verklaarbaar dat steeds meer mensen voor tegels gaan kijken. Een grote kans dat er nu iets leverbaar is wat enige tijd geleden er nog niet was.

Vroeger en nu

Niet alleen het ontwerp is aan verandering onderhevig. Veel tegels zijn dunner maar nog net zo sterk als vroeger. Maar vooral, de materialen om de tegels te zetten of te plakken zijn beter. Vroeger konden de voegen nog wel eens smoezelig worden, nu zijn de voegen net zo goed schoon te maken en te houden als het geglazuurde zelf. Dit is vooral belangrijk bij mozaïek omdat het veel voegen heeft.

Niet alleen in de badkamer en keuken

Natuurlijk heeft onze shop speciale antislip tegels voor de badkamer. Ook is een natuurstenen achterwand voor in de keuken leveren geen probleem voor ons. Maar de tijd dat in een huis enkel in deze twee ruimtes tegels zijn is voorbij. Mozaïek, keramisch parket en tegels kunnen nu in het hele huis en zelfs daarbuiten. Mooi is als een keukenvloer optisch doorloopt, als de achterdeur open staat dat de vloer doorloopt tot in de tuin omdat buiten dezelfde tegels liggen als op de keukenvloer. Het kan allemaal. En voor meer ideeën bezoek onze shop in Drenthe of ga naar de site van De Tegel Boutique voor al uw tegels.

https://www.detegelboutique.nl/

Het aanschaffen van een waterbron

 

Het gebruik van grondwater komt steeds meer voor. Dat is te danken aan de innovatieve manieren die er steeds ontwikkeld worden om de boring uit te voeren. Door deze manieren wordt het steeds makkelijker en goedkoper. Maar voordat er begonnen kan worden met de waterputboring, moet er eerst over een aantal zaken nagedacht worden.

Ben je aan het denken om een waterbron in je tuin of landbouwgrond te laten plaatsen voor bijvoorbeeld beregening van je tuin of gewassen? Je wilt niet onnodig kraanwater verspillen en met de tuinslag moeten slepen. Daarbij is het ook nog eens fijn als jij niet geconfronteerd wordt met droge periodes zoals we dat in de zomer van 2018 hebben gehad.

–          Wat is je waterverbruik?

–          Kunnen de machines de tuin bereiken?

–          Hoe is de ligging van uw tuin?

–          Wat is het doel van de waterput?

–          Hoeveel druk moet er geleverd worden?

Er wordt vaker gezegd dat grondwater geschikt is als drinkwater. Dit is niet altijd het geval. Om er zeker van te zijn dat je het grondwater al drinkwater kunt gebruiken is het verstandig om het water te laten testen door een erkend bedrijf.

Waterput plaatsen

Het slaan van een grondwaterput zal altijd door een erkend en gecertificeerd bedrijf gedaan moeten worden zoals Jacotech. Het boren van de bron dient door een expert gedaan te worden die de machines kan besturen. Tegenwoordig wordt het boren gedaan door een hydraulische boorinstallatie. Deze boor kan in alle ondergronden boren. Vervolgens wordt er een monster afgenomen van de grondlagen om te zien waar de watervoerende laag zich bevindt. Wanneer het boorgat de juiste diepte heeft bereikt, wordt er een pvc-buis en een bronfilter geplaatst.

Een ondiepe waterbron

In Nederland wordt vaak ondiep grondwater gevonden. Al vanaf een diepte van 6 meter kan er voldoende water gevonden worden. Hoe ondieper de bron, hoe groter de kans op vervuild water.  Ondiepe boringen zijn een stuk goedkoper dan een reguliere grondboring. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met een specialist.  Op plaatsen waar een dichte kleilaag aanwezig is, zal het vinden van ondiep grondwater vaak niet van toepassing zijn. 

Wat voor een waterpomp

Een waterbron zal altijd uitgerust moeten worden met een pomp. Maar welke pomp is nu het beste voor jouw waterbron? Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een hydrofoorpomp, een elektrische beregeningspomp of een bronpomp.

–          Hydrofoorpomp: de hydrofoorpomp bestaat uit twee componenten, namelijk een drukvat en een centrifugaalpomp. De pomp vult het drukvat. Wanneer er water in het drukvat komt, daalt de druk. De centrifugaalpomp zorgt ervoor dat de druk weer oploopt in het vat. Het voordeel van deze pomp, is dat deze vrij goedkoop is. Het nadeel is dat hij veel geluid maakt tijdens het pompen.

 

–          Bronpomp: de bronpomp wordt iets boven de bodem van de waterbron gehangen en zuigt hier direct het water aan. het grootste voordeel van een bronpomp is dat deze geruisloos is. De bronpomp hangt namelijk onder water. Het nadeel is de prijs ten opzichte van andere waterpompen.

 

–          De elektrische pomp: tot slot is er nog de elektrische pomp. De pomp reageert direct op de verminderende druk. Het voordeel is dat de pomp erg klein is en gemakkelijk te installeren. Het nadeel is dat pomp duurder is dan andere waterbron pompen.

https://www.jacotech.nl/nl/bronboringen-en-putboringen/

Goede en goedkope ondervloeren

Vloerisolatie houdt u woning goed warm. Dit stabiele plus vormvast product verzakt nooit. Met decorvloer goedkope ondervloeren houd de warme langer binnen door de sterke isolatie materiaal. Een ander vitale voordeel ervan is de grondstof, bestaat dat het niet uitzet. Decorvloer kan u hierbij gemakkelijk helpen met de vloerisolatie. Hierdoor is uw woning op koude dagen warmer dan voor een, hierbij maakt regen en sneeuw geen kans, door het bezit van een goede isolatie heeft u ook een lagere energierekening. Laat uw warmte niet verloren gaan en schakel een expert in vloeren en tegels te van eentje professioneel concern. Kies ervoor voort om maximaal te bezuinigen!

Goede en goedkoop laminaat nodig voor een ondervloer

Voor een goede isolatie tegen warmte is een goede ondervloer van belang. Ook is het van belang om een geschiktte Decorvloer goedkoop laminaat te vinden. Behalve den zeer hoge isolatiewaarde, existentie vloerisolatie van decorvloer ook nog ooit super snel aangelegd. De specialisten zijn jaren in ervaren als meest erkende professionals in leggen van tegel laminaat. Als eerste worden er dubbel-componenten hardschuim tegen den onderzijde van den begane grondvloer gesprayd. Al te enkele seintje wordt de grondstof bij het laminaat gebracht. Na de werkzaamheden kunt u binnen ene korte tijdstip opnieuw uw woning binnengaan door hierbij te genieten van een perfecte isolatie. Vloerisolatie kunt u toepassen op zowel laminaat parket tegels. Zorg ervoor dat het nimmermeer niet meer koud is en gewichtigheid u stook kosten hierbij verminderd.

Met een goede en goedkope ondervloeren heeft u geen koude voeten

Kent u vloerisolatie zelf aanleggen? Uw vloer voelt hiermee niet meer zo ijskoud aan, waardoor u ten slotte af bent van de kou. Een instantie zoals decorvloer voert al hoewel jaren dit klussen. Per jaar past den isolatiespecialist ongeveer 1500 woningen aan en hierbij voorziet de gebouwen van een perfecte isolatie. Vloerisolatie zorgt hierbij ook voor meer comfort bij je laminaat of tegels. Zo heeft u minder last van koude buien en vocht vanuit kruipruimtes.