Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Woning en Tuin


Category Archives: Woning en Tuin

Waar moeten goede verhuispakketten aan voldoen?

Verhuispakketten

Als je gaat verhuizen heb je een hoop nodig zoals een verhuiswagen. Maar wat vooral gebruikt wordt zijn verhuisdozen. Veel mensen kopen die los, maar het is beter om het in een pakket te kopen zodat er meteen van alles bij zit. Hier lees je meer over deze verhuispakketten en wat er allemaal in zo pakket zit.

Verhuisdozen Dit is wat je het meest gebruik, verhuisdozen. In verhuisdozen doe je alle kleine spullen zoals: Borden, bestek, glazen, vazen en beeldjes. Het is belangrijk dat je genoeg verhuizendozen hebt want je zult er namelijk wel wat nodig hebben, dit ligt er natuurlijk aan hoeveel spullen je hebt.

Tape Tape is altijd handig om bijvoorbeeld de verhuisdozen af te plakken. Maar ook bijvoorbeeld om dingen aan elkaar te plakken als er iets kapotgaat tijdens de verhuizing. Vaak zit er ook bij een pakket lijm, om ook bepaalde voorwerpen te repareren als er tijdens de verhuizing iets kapotgaat.

Folie Bij elk pakket ziet er ook folie bij. Dit is handig om bijvoorbeeld op een pallet dozen aan elkaar te binden of om bepaalde voorwerpen in folie te wikkelen zodat er minder kans is dat die voorwerpen beschadigd worden.

Etiketten Etiketten zijn erg handig. Je kunt deze namelijk op de verhuisdozen plakken en er op schrijven wat er in welke doos zit. Zo haal je niks door de war en gaat het uitpakken ook veel makkelijker omdat je makkelijk kan zien wat er in welke doos zit en niet eerst elke doos moet gaan openen. Ook is het dan handig om in de verhuiswagen deze dozen op een bepaalde volgorde zetten.

Waar moeten verhuispakketten aan voldoen?

Waar een pakket aan moet voldoen is natuurlijk voor iedereen verschillend. Sowieso wat erin moet zitten zijn verhuisdozen, maar dit zit er ook altijd wel bij. Wat in ieder geval ook voor iedereen aan te raden is, zijn etiketten. Dit is omdat hierboven al uitgelegd, je heel makkelijk je spullen terug kunt vinden en je niet eerst alle dozen hoeft open te maken om te zoeken. Als je eruit bent waar jouw pakket aan moet voldoen, dan moet je je gaan afvragen hoeveel pakketten je nodig hebt. Vaak kun je zelf al een hoop samenstellen wat er in een pakket moet zitten en hoeveel en heb je dus maar 1 groot pakket nodig.

Een mooie glazen binnendeur zwart toevoegen aan je interieur

Met de mooie glazen binnendeur zwart kan je een heel mooi interieur creëren. Dat kan je doen door middel van het plaatsen van een glazen binnendeur zwart. Daarin zijn meerdere opties te bedenken. Je kunt deze bijvoorbeeld in diverse stijlen aanschaffen dus het past in ieder interieur. Wanneer je een moderne inrichting hebt kan je bijvoorbeeld een glazen binnendeur zwart laten plaatsen in combinatie met verlichting die je boven de deur kunt hangen. Daarnaast kan je ook een landelijke inrichting laten voorzien van een glazen binnendeur zwart wat ook weer zorgt voor een warme omgeving en een sfeervolle ruimte.

Afspraak maken met een adviseur of een stylist

Omdat een glazen binnendeur zwart niet zomaar te plaatsen is moet je eerst wel echt zeker weten dat je er een in je woning wilt hebben. Je kunt ook een keer een afspraak maken met een adviseur op dit gebied om samen te overleggen over de mogelijkheden die er hiervoor te vinden zijn. Samen met deze stylist kan je dan goed bepalen waar je de deur wilt laten plaatsen en wordt er ook met je meegedacht over eventuele andere mogelijkheden en aanpassingen die je in je interieur kunt maken om er een geheel van te kunnen maken.

Een uniek onderdeel van je woning

Een glazen binnendeur zwart is een onderdeel in een woning dat zorgt voor een unieke look. Je kunt echt een eyecatcher hiermee creëren wat de aandacht van iedereen trekt wanneer je binnenkomt. De meeste woningen hebben niet een specifiek item wat de boventoon voert in een inrichting. Maar door middel van het plaatsen zorg je wel voor dit unieke gevoel. Wil je dus ook een mooie glazen binnendeur zwart in je interieur? Neem dan eens een kijkje op de website en neem contact op met een adviseur of een stylist voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Een verzwaringsdeken om heerlijk te slapen

Heerlijk slapen: is dat niet een wens van bijna iedereen? Veel mensen liggen vaak uren wakker of worden vaak wakker tijdens het slapen. Heel irritant als je je dag uitgerust en vol nieuwe energie wilt starten. Slecht slapen kan komen door bijvoorbeeld veel stress, spanning of angsten. Heb je veel natuurlijke slaapmiddelen en ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan al geprobeerd en werkt niks? Wellicht is een verzwaringsdeken dan iets voor jou! Wat dat is? Lees snel verder. 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een zwaardere deken dan we normaliter kennen. Zijn gewicht kan wel tot 9 kilo zwaar zijn. De stoffen zijn vrijwel hetzelfde als bij een normale deken, enkel het materiaal wat de deken zwaarder maakt is anders. Dit kan bijvoorbeeld door glasparels zijn. Voor de rest zijn de dekens redelijk zacht en doe je er een hoes om heen. Net als bij je normale deken. 

Wat doet een verzwaringsdeken?

Maar wat doet een verzwaringsdeken dan precies? Een verzwaringsdeken helpt om beter te slapen. Het zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en tevens dieper slaapt. Dit doet de deken door een zachte druk op je hele lichaam uit te oefenen. Deze druk zorgt ervoor dat je een geborgen gevoel creëert en je zenuwstelsel ontspant. Dit zorgt voor een veilig, geborgen en ontspannen gevoel. Ook gaat de productie van melatonine en serotonine waardoor je sneller slaapt. Ideaal dus om beter te slapen! 

Voor wie is een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken is voor iedereen. Of je nu goed of slecht slaapt, de zwaartedeken helpt om sneller te slapen en tevens dieper te slapen. Zeker als je veel kampt met stress, spanning en angsten helpt de deken om je beter te laten slapen. Ook wordt de deken vaak gebruikt bij mensen met ziektes als bijvoorbeeld autisme of ADHD. Zij ontvangen extra veel prikkels en vooral tijdens het slapen. Hierdoor is slapen vaak een probleem. De zwaartedeken kan hun helpen met ontspannen en beter slapen.

Dit zijn de zonweringstrends van 2021

Wil jij weten wat de zonweringstrends van 2021 zijn? Ieder jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en dat zorgt er ook voor dat er veel nieuwe trends zijn in zonwering, ook voor 2021. Er wordt voor 2021 vooral gekeken naar meer duurzaamheid en daar ligt ook met zonwering de nadruk op. Verder worden de temperaturen in Nederland ieder jaar hoger en dit betekent dat er veel meer behoefte is aan schaduw. Wat zijn de belangrijkste trends van zonwering voor 2021? Je leest ze hier. 

Trend 1: Meer schaduw op het terras

De zomers in Nederland worden warmer. Dit betekent onder andere dat er ook steeds meer behoefte is aan schaduw in de tuin. Je kunt een zonnescherm op maat plaatsen met staanders en geleiders. Hierdoor creëer je onder andere op het terras veel meer schaduw. Je hebt zo een koele plek in de tuin, ook wanneer er sprake is van tropische temperaturen. Zonwering is dan ook de beste oplossing om grote oppervlakten in te tuin te voorzien van schaduw. Er zijn tal van mogelijkheden waar jij op dit gebied van kunt profiteren voor in jouw eigen tuin. 

Trend 2: Zonwering op zonne-energie

Een andere trend is de focus die ligt op duurzaamheid. Dit zie je niet alleen in andere gebieden, maar ook als het aankomt op zonwering. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor zonwering op zonne-energie. Hoe werkt dit? Het zonnepaneel zorgt voor een volle accu, waardoor netstroom niet nodig is. Je hebt dus geen bedrading meer nodig. Dit is beter voor het milieu en daarnaast bespaar je ook vele geld. Je kunt onder andere screens kopen voor jouw tuin die werken op zonne-energie. Het werkt daarnaast ook op andere vormen van zonwering, zoals markiezen en rolluiken.

Trend 3: Complete terrasoverkapping met zonwering

Een derde trends op het gebied van zonwering is de complete terrasoverkapping. Dit kun je zien als een uitbouw van de woning. Het wordt een soort tuinkamer waarmee je extra leefruimte creëert en daarnaast ook gebruikt kan worden als werkkamer. Deze trend is vooral zichtbaar nadat er steeds meer mensen thuis zijn gaan werken. De complete terrasoverkapping zorgt ervoor dat je in het voorjaar geniet van een heerlijk voorjaarszonnetje. In de zomer heb je met deze overkapping een schaduwplek waar je volop kunt werken. De overkapping is het hele jaar door te gebruiken en is een echte aanwinst voor je woning. 

Leuke heesters voor in de tuin

Tuincentra spreken vaak over heesters, maar wat is een heester eigenlijk? Het belangrijkste kenmerk van een heester is dat de plant zich direct boven de grond vertakt. Dit in tegenstelling tot bomen die eerst een stuk recht omhoog groeien voor ze zich vertakken. Een heester is dus een struik.

Het voordeel van heesters is dat je ze altijd wel kwijt kunt. Ze kunnen namelijk staan in borders, langs een grasveld of in potten. Er zijn bij tuincentra talloze variaties verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de meest populaire.

Japanse Esdoorn

Het bijzondere aan de Japanse Esdoorn is de verscheidenheid aan kleuren. Ze zijn er onder andere in groen, oranje en rood. In de lente komen ze uit in deze kleur en zijn ze al prachtig. Het wordt pas echt bijzonder in de herfst. Dan worden ze diep donkerrood. Zelfs de rode varianten worden nog veel dieper rood. Niet voor niets dat er er eentje de bijnaam “Bloodgood” heeft. 

Naast de bijzondere kleur is ook het Japanse Esdoorn blad (linken naar https://mijnplant.info/tuin/japanse-esdoorn-acer-palmatum/ ankertekst: “Japanse Esdoorn blad”) bijzonder. De bladeren hebben vingers. Afhankelijk van de soort zijn dat er drie tot zeven. 

Je kunt Japanse Esdoorns kopen als boom, maar er zijn ook veel heesters verkrijgbaar. Hiermee heb je een prachtige, rode struik. De Japanse Esdoorn is winterhard en doet het prima in zowel een pot als de volle grond. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw.

Weigelia

Een andere prachtige heester is de Weigelia. Deze struik bloeit zeer uitbundig met trompetvormige bloemen. De meest voorkomende soorten zijn er in het rood, roze, geel en wit. Deze bloemen groeien in trossen en trekken veel insecten aan. Mooi en functioneel dus!

De Weigelia is een zeer sterke plant die het ook goed doet in een pot. Geef de heester een plekje in de volle zon. Deze zon is nodig om goed tot bloei te komen. Er zijn ook variegated varianten, deze staan liever alleen in de ochtend in de zon. De middagzon is al snel te heet voor het bonte blad.

Snoei jouw Weigelia direct na de bloei. Snoeien is belangrijk om de bloei voor het volgende jaar de stimuleren. De bloemen van volgend jaar groeien op de nieuwe takken van dit jaar. Hou daar met de snoei rekening mee.

Viburnum

De Viburnum is werkelijk een unieke aanvulling voor jouw tuin of balkon. Het unieke aan deze heester is de bloeiperiode. Zodra alles is uitgebloeid, en de winter zich heeft ingezet, gaat de Viburnum bloeien.

De bloemen zijn meestal wit en groeien in bollen aan de plant. Vanwege de opbouw van de bloemen en de bloeiperiode heeft de Viburnum de bijnaam “Sneeuwbal”. Er zijn soorten die hun blad verliezen en er zijn groenblijvende soorten. Allen zijn ze winterhard en overleven ook prima in een pot. 

Rhododendron

De Rhodondendron familie omvat een zeer rijke variatie aan soorten: er zijn inmiddels wel 1000 soorten! Het is niet zo gek dat deze heester zo veel wordt gekweekt. Ze bloeien zeer uitbundig, zijn winterhard en doen het prima op praktisch iedere standplaats. Dit maakt de Rhodondendron een welkome aanvulling voor iedere tuin. Er zijn zowel dwergvarianten als heesters op volle grootte verkrijgbaar.

Tuin inspiratie opdoen bij anderen!

Of we nu te maken hebben met een groot dakterras, een klein balkon of een fraaie voor- en achtertuin; wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we in de zomer onbeperkt willen kunnen genieten van het eigen stukje buitenruimte. Alleen, niet iedereen heeft evenveel ideeën wat er allemaal mogelijk is. Het leuk is dat je op deze website een kijkje kunt nemen bij anderen; hoe hebben zij hun tuin ingericht? De website biedt je een uniek kijkje in de achtertuin!

Zitplekjes

Wat maakt onze tuin, balkon of buitenruimte nu het meest ideaal? Voor ieder ligt dit anders, maar een paar essentiële onderdelen mogen niet ontbreken in de buitenruimte. We zetten enkele tips voor je op een rij:

  • We willen genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen en spullen te plaatsen? Een vrijwel betegelde tuin is dan ideaal (of voeg wat grasbetontegels toe waar nodig, zodat je tuin niet helemaal betegeld is en het regenwater kans krijgt weg te zakken).
  • Er zijn een paar belangrijke trends gaande binnen de tuinwereld, namelijk die van hardsteen/ Belgisch Blauw natuursteen, maar ook betonnen tuintegels mogen niet ontbreken. 
  • Natuurlijk mag een stukje groenbeleving niet ontbreken, enkele vaste struiken, hangbakken en verrijdbare plantenbakken zijn daarom meer dan welkom. Wil je de laatste trend volgen, dan zijn sierlijke grote betonnen plantenbakken een aanrader. 
  • Tuinmeubelen vormen een vast onderdeel van de achtertuin, terras, of balkon. Een ruime achtertuin biedt vaak plaats aan zowel een eettafel met tuinstoelen, als een loungebank. Een stevige betonnen tuinbank is geweldig – je kunt ‘m overal plaatsen, zowel langs het huis als bij het groen. 
  • Een parasol of zonnescherm moet ons niet alleen tegen de zon bescherming bieden, maar zorgt er ook voor dat we het überhaupt volhouden in de tuin! Koopt u een parasol of een zonnescherm, let dan goed op de kwaliteit. Tegenwoordig wordt er veel nylon aangeboden, wat een korte levensduur biedt. Daarnaast dient een parasol voorzien te zijn van enkele windgaten, zodat het scherm kan inspelen op de wind. Stuk voor stuk aandachtspunten. 
  • Heb je kinderen, dan mag een trampoline eigenlijk niet ontbreken. Ze zijn in vele maten verkrijgbaar, zoals ook de ‘in te graven’ trampo. 
  • Tot slot mag een buitenbad echt niet langer ontbreken; deze trend is de afgelopen zomer goed doorgebroken. Zorg voor een stabiele ondergrond, het bad op pootjes kan eigenlijk niet in het gras geplaatst worden, maar enkel op een rechte, stabiele ondergrond. Zorg ervoor dat u het water optimaal houdt (volg de instructies op). In dat geval hoeft u namelijk maar één keer per seizoen het (vaak grote) zwembad te vullen en ontstaat er geen landelijk watertekort. 
https://www.betondingen.nl/inspiratie/

Een tuinman vinden of juist tuinwerk aanbieden – hier kan het!

Ben je op zoek naar een betrouwbare tuinman die zijn beloftes nakomt en taken professioneel uitvoert, maar toch voor een redelijke prijs? Dat kan behoorlijk lastig zijn! Op je speurtocht naar een goede tuinman kom je talloze offertesites tegen waardoor je nog steeds niet weet met wie je eigenlijk te maken hebt en hoe betrouwbaar deze partij is.

Een tuinman vinden is een stuk makkelijk online bij 123tuinman.nl. Hier kunnen tuinmannen zichzelf aanmelden, een profiel aanmaken en hun diensten adverteren, maar dan kostenloos. Zo kun je verschillende tuinmannen en hun diensten bekijken of zelf een zoekertje aanmaken waarin je aangeeft welke werkzaamheden je wil laten uitvoeren, wat je budget is en waar tuinmannen op kunnen reageren met een persoonlijk aanbod voor jou.

Aan de andere kant, als je zelf een tuinman of hovenier bent en je wil tuinwerk vinden, dan is deze website natuurlijk voor jou ook ideaal. Je kunt zelf de advertenties van potentiële klanten bekijken, bepalen wat je wel en niet wil doen voor het betreffende budget en indien je wel geïnteresseerd bent kun je direct contact opnemen met de maker van de advertentie en aangeven wat de kosten gaan worden voor het genoemde project.

Zo hebben jullie beiden duidelijkheid en transparantie en zitten er geen offertepartijen tussen die ook nog een commissie willen, wat ten koste gaat van de goede prijs en het directe contact. Dus heb jij nog tuinwerk liggen dat gedaan moet worden of ben je een tuinman op zoek naar werk? Kijk direct online bij 123tuinman.nl!

https://www.123tuinman.nl/

Bax Houthandel: dé producent in houten vloeren

Bax Houthandel is dé producent en leverancier van houten vloeren. Wij hebben bij Bax Houthandel al ruim 25 jaar ervaring als producent en leverancier en daarom profiteert u van een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Wat uw budget ook is, met meer dan tweehonderd diverse soorten vloeren zit er altijd wat voor u tussen. Denk hierbij aan lamelparket, PVC, laminaat maar ook aan een visgraat vloer. 

Soorten houten vloeren

Zoals u al eerder kon lezen hebben wij bij Bax Houthandel vele verschillende houten vloeren in ons assortiment. U vindt bijvoorbeeld een authentieke eikenhouten vloer, een lamelparket vloer of parketvloer. U vindt het allemaal onder één dak. Welke vloer uw voorkeur ook heeft, u vindt het voor de scherpste prijs bij Bax Houthandel. Dit omdat er geen sprake is van tussenhandel. Ook heeft u het voordeel dat wij bij Bax de gekozen vloer zelf bij u thuis of op kantoor komen installeren. De houtsoorten waar wij mee werken zijn onder andere eiken, essen, beuken, jatoba, merbau, tijger hout, robijn en white maple. Elke houtsoort heeft zijn eigen sterke punten en kenmerken. Sommige soorten zijn namelijk wel geschikt voor vloerverwarming en andere soorten juist weer niet. Ook zijn sommige vloeren isolerend en andere vloeren juist weer niet. Als u het lastig vindt om te bedenken welke vloer het beste bij u en uw woning past, kunt u ons om advies vragen. Dingen waar u rekening mee moet houden zijn onder andere welke ondervloer er nu light, wat uw budget is, of u vloerverwarming heeft en of u onderburen heeft. Ook zijn de kleur en knoesten natuurlijk belangrijk voor de uiteindelijke keuze. 

Stappenplan voor uw keuze

Gezien het lastig kan zijn om een keuze te maken, hebben wij bij Bax Houthandel een stappenplan voor u opgesteld voor het maken van uw keuze. Allereerst maakt u de keuze voor de houtsoort en de gewenste breedte. Daarna maakt u de houtselectie. Denk aan de grading (veel of weinig knoesten in de vloer). Bij de derde stap kijkt u naar de mogelijke uitvoeringen van de planken, denk hierbij aan productopbouw. Tot slot bedenkt u of u zelf de installatie gaat doen of laat doen.

Insectenplaag in jouw tuintje

Naaktslakken zijn een bekend probleem voor degene die een moestuintje hebben. Dit klinkt misschien erg onschuldig maar toch kunnen deze slakken grote schade aanrichten in jouw tuintje. Wanneer een plantje net aan het ontluiken is kunnen deze slakken hem namelijk binnen een korte tijd op eten. Dit wil je natuurlijk niet. Deze slakken staan er ook om bekend dat ze zich snel vermenigvuldigen. Mocht je dit ook merken is het zaak dat je meteen overgaat tot bestrijding. Dit klinkt misschien niet eenvoudig aangezien een slak meer dan 90% van de tijd onder de grond leeft. Tóch kun je er iets aan doen.

 

De oplossing

De grote vraag die rest is wat je moet doen wanneer je last hebt van slakken. Aaltjes tegen slakken gebruiken is een populaire methode. Dit zijn, voor het menselijk oog, onzichtbare wormpjes die als doel hebben een insect te doden. Eenmaal verspreid over het oppervlakte gaan de aaltjes opzoek naar de slakken. Op het moment dat ze de slakken hebben gevonden dringen ze via lichaamsopeningen binnen. Nu beginnen ze met het uitscheidden van bacteriën. De slakken raken geïnfecteerd en stoppen na een aantal dagen met eten. Door het niet eten streven de slakken.

 

 

 

 

Snel tot actie overgaan

Door het snelle voortplantingsproces is het zaak snel tot actie over te gaan. Hierdoor hou je de schade beperkt. Een slak zit zoals je weet grotendeels onder de grond. Dit wordt ook jouw strijdgebied. Ook hier geld dat je het probleem vanaf de bodem aanpakt, in dit geval vrij letterlijk. Het vervelende aan een slak is dat ze geen mannetje nog vrouwtje zijn. Dit betekent dat elke slak bevrucht kan worden en ook eieren kan leggen. Wist je dat één enkele slak tot wel 500 eieren per jaar kan leggen? Dit is ook de oorzaak van het grote aantal slakken dat soms door jouw tuintje kruipt. De eieren liggen niet apart van elkaar maar in groepjes van ongeveer 20 eitjes. De eitjes zijn wel vrij gemakkelijk te herkennen aan hun witte, doorschijnende vertoning.

 

 

 

https://www.biogroei.nl/no-slug

De Tegel Boutique

Tegels zijn weer helemaal hip. Logisch, slijtvast, makkelijk schoon te maken, en in veel verschillende designs verkrijgbaar; het is zomaar een kleine greep van voordelen met tegels aan de wand of op de vloer. Deze voordelen zijn door te trekken; keramisch parket, mozaïek, en natuurlijk natuursteen, geven veel gemak en woongenot. Omdat er steeds nieuwe ontwerpen komen vernieuwt het product zich. Hierdoor is het verklaarbaar dat steeds meer mensen voor tegels gaan kijken. Een grote kans dat er nu iets leverbaar is wat enige tijd geleden er nog niet was.

Vroeger en nu

Niet alleen het ontwerp is aan verandering onderhevig. Veel tegels zijn dunner maar nog net zo sterk als vroeger. Maar vooral, de materialen om de tegels te zetten of te plakken zijn beter. Vroeger konden de voegen nog wel eens smoezelig worden, nu zijn de voegen net zo goed schoon te maken en te houden als het geglazuurde zelf. Dit is vooral belangrijk bij mozaïek omdat het veel voegen heeft.

Niet alleen in de badkamer en keuken

Natuurlijk heeft onze shop speciale antislip tegels voor de badkamer. Ook is een natuurstenen achterwand voor in de keuken leveren geen probleem voor ons. Maar de tijd dat in een huis enkel in deze twee ruimtes tegels zijn is voorbij. Mozaïek, keramisch parket en tegels kunnen nu in het hele huis en zelfs daarbuiten. Mooi is als een keukenvloer optisch doorloopt, als de achterdeur open staat dat de vloer doorloopt tot in de tuin omdat buiten dezelfde tegels liggen als op de keukenvloer. Het kan allemaal. En voor meer ideeën bezoek onze shop in Drenthe of ga naar de site van De Tegel Boutique voor al uw tegels.

https://www.detegelboutique.nl/