Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin decoratie

Welke soorten broeikassen zijn er?

Broeikassen heb je in allerlei soorten en maten. Je hebt natuurlijk van die hele grote broeikassen die voor de handel worden gebruikt, deze zie je veel als je door de polder rijdt. Deze broeikassen zijn erg groot en de kassen van hobbykwekers vallen in het niets vergeleken met de joekels in de polder. De belangrijkste reden voor hobbykwekers om kassen te plaatsen is zodat ze warmte en licht kunne opvangen. In een kas hoeven ze geen rekening te houden met wind, insecten en kou. Als je ooit in een kas bent geweest zul je weten hoe warm het binnen kan worden, zelfs in de winter.

Welke broeikas heb je nodig?

Dit verschilt natuurlijk per keer. Woon je in de stad en heb je alleen maar een dakterras, dan kun je natuurlijk niet een hele grote tuinkas  aanschaffen. En als je wat een grotere tuin hebt, dan wil je het liefst een wat grote kas hebben. Dit komt mooi uit, want voor elke vraag is er wel een aanbod. Als je in de stad woont en weinig ruimte hebt, is het verstandig om voor een kweekkas te gaan. Dit is een klein kastje en is ideaal voor het opkweken van zaadjes, stekjes en planten. Als je een grote tuin hebt, dan kun je een grotere kas kopen.

Wat zijn de voordelen van een broeikas?

Een kas kan een zeer goede investering zijn en kan als een geweldige aanvulling dienen in je tuin. In de kas kun je gewassen telen in een gecontroleerde omgeving. De kas biedt onderdak aan prachtige planten om te groeien en te oogsten, ongeacht de weersomstandigheden of de locatie van de gewassen. Een aantal voordelen van broeikassen zijn:

–        Bescherming: Het biedt bescherming tegen insecten en het weer.

–        Controle: Op het weer heb je geen controle, maar op het klimaat in je tuinkas wel.

–        Vers: Op het moment dat jij je eigen groente en fruit gaat kweken zul je merken dat het veel lekkerder is, niet alleen omdat de smaak beter is , maar ook omdat je er vanaf het begin mee bezig bent.

https://www.koopjetuinkas.nl/tuinkassen/broeikassen