Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Welke container heb je nodig om je tuin leeg te halen?

Welke container heb je nodig om je tuin leeg te halen? Dat is een vraag die wij vaak krijgen van onze klanten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, maar welke is nu de beste keuze voor jouw situatie? In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende containers en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Op deze manier kun je zelf bepalen welke container het beste bij jouw situatie past.

Mini-containers zijn handig

De eerste optie is een mini-container. Deze container is perfect voor kleine tuinen of tuinen met weinig afval. De mini-container heeft een inhoud van circa 50 liter en kan dus gemakkelijk in een hoekje worden geplaatst. Daardoor is het een ideale optie voor tuinen waar weinig afval verzameld wordt. Het nadeel van een mini-container is dat je hem vaak moet legen, omdat hij snel vol raakt. Daardoor is hij niet geschikt voor grotere tuinen of tuinen met veel afval.

Normale containers

Een andere optie is een normale container met een inhoud van circa 100 liter. Deze container is perfect voor tuinen met meer afval. Daardoor hoef je de container minder vaak te legen en kun je het afval gemakkelijker verwerken. Het nadeel van deze container is dat hij wat groter is en dus minder makkelijk te verplaatsen is. Als gevolg hiervan kun je de container vaak niet in een hoekje plaatsen.

Grotere containers

Een andere mogelijkheid is een grote container. De grote container is bedoeld voor grotere tuinen of tuinen met meer afval. Deze container heeft een inhoud van circa 300 liter en kan dus makkelijk in de achtertuin worden geplaatst. Daardoor is het een ideale optie voor tuinen waar veel afval verzameld wordt. De grote container is echter niet geschikt voor kleine tuinen. Dit komt omdat de container te groot is en er dus niet genoeg plek is om hem neer te zetten. Daardoor is het belangrijk om de afmetingen van je tuin goed te meten voordat je een grote container aanschaft.

 

Al met al is de keuze reuze wat betreft containers waarmee jij je tuin leeg kunt halen. Zorg er overigens wel voor dat je enkel afval in de containers gooit die in een groene ton zouden horen. Op Vergelijkjeafval Brabant kun je zien welk afval dit precies is.