Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Welk materiaal is het fijnst voor een tuinbank lounge?


Als je op zoek bent naar de perfecte lounge tuinbank, dan is het fijn om te weten welk materiaal het beste is. Er zijn veel verschillende soorten banken, en elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit blogartikel bespreken we de vier meest voorkomende materialen: hout, kunststof, metaal en textiel. We vertellen je wat de voordelen van elk materiaal zijn én geven je een aantal tips om te helpen bij je zoektocht naar de perfecte tuinbank.

Houten tuinbanken

Houten banken zijn een klassieke keuze en passen in bijna elk interieur. Hout is stevig, duurzaam en kan makkelijk worden geverfd of bekleed. Het nadeel van houten banken is dat ze relatief veel onderhoud vragen. Je moet ze regelmatig schoonmaken en behandelen met olie of beits om te voorkomen dat het hout gaat verkleuren of beschadigen.

Kunststoffen tuinbanken

Kunststof banken zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een bank die weinig onderhoud vraagt. Kunststof kan gemakkelijk worden afgewassen en is bestand tegen vuil en water. Het nadeel van kunststof banken is dat ze minder stevig zijn dan houten banken. Kunststof kan ook verkleuren in de zon, dus als je een kunststof bank wilt kopen, kies dan voor een donkere kleur.

Metalen tuinbanken

Metaal is een sterk en duurzaam materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Een metalen tuinbank kan weliswaar wat gewicht hebben, maar is daarentegen wel heel stevig. Het nadeel van metaal is dat het snel gaat roesten als het niet regelmatig wordt gereinigd en ingevet.

Tuinbanken van textiel

Textiel is een comfortabel materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Textiel kan in de wasmachine worden gewassen en is bestand tegen vuil en water. Het nadeel van textiel is dat het minder stevig is dan hout of kunststof, dus als je op zoek bent naar een bank die lang meegaat, kies dan voor een ander materiaal.


Als je nog steeds niet weet welk materiaal je wilt, kun je altijd een expert raadplegen. Een lounge tuinbank is namelijk niet zomaar een investering, dus het is belangrijk om een bank te kiezen die bij jouw wensen en budget past. Wij wensen je alvast veel succes met je zoektocht.