Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom een mobiel windscherm goed is voor in je tuin

Het hebben van een windscherm heeft vele voordelen. Echter kun je niet elk windscherm verplaatsen. Daarom kun je kiezen voor een mobiel windscherm. Deze kun je gemakkelijk verplaatsen in je tuin. Je hebt ze in alle soorten en maten. Zo heb je hele grote windschermen, maar ook hele kleine mobiele windschermen. Zo weet je zeker dat in jouw tuin ruimte is voor een windscherm. Op deze manier kun je gerust in je tuin zitten zonder problemen te ervaren van de harde wind of misschien wel het waaiende zand dat tegen je aankomt.

 

Wat zijn Windschermen?

Windschermen zijn een nietje in de tuin. Ze bieden beschutting voor uw tuin tegen harde wind, helpen de luchtcirculatie te vergroten en verminderen de groei van onkruid. Windschermen zijn er in vele vormen, dus het is belangrijk om de verschillende soorten te kennen voordat u begint met zoeken. Er zijn twee hoofdtypen windschermen: levend en niet-levend. Levende windschermen omvatten bomen en struiken die kunnen worden geplant voor optimale bescherming en een lange levensduur. Niet-levende vaste windschermen zijn meestal gemaakt van hout of metalen materialen die bij de meeste bouwmarkten kunnen worden gekocht.

 

Waarom kiezen voor windschermen?

Windschermen zijn een essentieel onderdeel van elke tuin. Ze bieden bescherming tegen wind en barre weersomstandigheden. Het type windscherm dat u kiest, hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte en vorm van uw tuin. Windschermen kunnen op twee manieren worden gebruikt: als fysieke barrière of in combinatie met landschapskenmerken om de kracht van de wind op uw planten te helpen breken.

 

Hieronder volgt een lijst van enkele populaire soorten windschermen:

·         Haag: een haag is een effectieve manier om uw tuin van de omgeving te scheiden en helpt bij het breken van windstoten en koude lucht

  •  Afschermende haag: dit type haag biedt ook privacy voor uw tuin
  • Lattice Fence: Dit type heeft meer openingen dan een solide hek.

Zoals je kunt zien is er genoeg keuze en heb je veel verschillende soorten mobiele windschermen.

https://www.koopjewindscherm.nl/mobiel-windscherm