Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij een nieuwe vloer?

Misschien kies jij binnenkort ook wel voor een nieuwe vloer in huis en vraag je je af waar je allemaal op moet letten. Hierbij kun je denken aan een ondervloer, plinten en noem het maar op. Er zijn genoeg dingen waar je rekening mee moet houden bij een nieuwe vloer. In deze blog lees je daar alles over zodat je straks precies weet wat je te wachten staat.

 

Een ondervloer voor PVC

Wanneer je kiest voor een PVC vloer wil je er natuurlijk voor zorgen dat de vloer zo lang mogelijk m meegaat. Om de levensduur van een vloer zo optimaal mogelijk te maken, kun je een ondervloer laten plaatsen. De pvc ondervloer zorgt ervoor dat vocht of oneffenheden de nieuwe vloer niet beschadigen. Daarnaast zorgt het ook voor minder geluid wanneer je over de vloer loopt. Zorg ervoor dat je van tevoren goed zoekt naar de juiste ondervloer die geschikt is voor jouw nieuwe vloer.

 

Vergeet de plinten niet

Als je je vloer zo strak mogelijk wilt afwerken, zijn plinten niet geheel onbelangrijk. Er is een wereld aan mogelijkheden voor verschillende plinten. Verschillende kleuren en vormen die weer aansluiten op verschillende woonstijlen. Heb jij nog plinten in huis liggen die je wilt vervangen? Dan kun je ook kiezen voor overzetplinten. Met overzetplinten hoef je niet moeilijk te doen met het verwijderen van oude plinten, maar zet je de nieuwe plinten er gewoon overheen. Deze overzetplinten zijn ook handig wanneer je bezig bent met het renoveren van een huis of een bepaalde ruimte.

 

Kies voor de juiste vloer

Het belangrijkste is natuurlijk dat je uiteindelijk kiest voor een vloer die jij mooi vindt en die ook nog eens goed aansluit op het interieur bij jou in huis. Vanuit daar kun je kijken wat er precies nodig is om het plaatsen van de vloer compleet te maken en welke ondervloer er nodig is.