Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuin verlichting - Verlichting in je tuin


Verlichting in je tuin

Voor veel mensen is de tuin een heilig stukje grond. Geef het maar toe, ook jij hebt wel eens in de prachtige zomerdagen overwogen om even lekker een dagje te ploeteren in de aarde, om de boel weer mooi aan kant te maken en vervolgens te genieten van het uitzicht. Het geeft ook een ontspannend gevoel, om lekker bezig te zijn in je eigen tuintje. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat werken in de tuin tot een van de meest ontspannende bezigheden hoort waar wij mensen onze tijd aan kunnen besteden. Er zit iets van een oergevoel in dat werken met de natuur. Maar dat let ons niet om de meest mooie creaties tevoorschijn te toveren uit planten, bosjes, bomen en bloemen. In veel gevallen is het zelfs zo dat tuinen als een waar kunstwerk kunnen worden beschouw. Maar hoe kun je dit nu goed doen? Wat heb je zoal nodig?

 

Licht en natuur

Wat veel mensen vergeten is dat één van de belangrijkste facetten van de tuin je tuinverlichting is. ’s Avonds oogt een tuin nu eenmaal heel anders dan overdag. Zo ook tijdens een regenbui of tijdens zonneschijn. Als je wilt dat je tuin te allen tijden er zo goed mogelijk uit ziet, zal je gebruik moeten gaan maken van mooie belichting. Een manier om dit te doen is bijvoorbeeld door gebruik te gaan maken van led strips. Deze strips kun je bij vrijwel elke bouwmarkt krijgen en komen in vele uiteenlopende lengtes. In sommige gevallen is het zelfs zo dat je ze zelf kunt afsnijden op een lengte die jou het beste past. Deze led strips kun je vervolgens overal eigenlijk wel aanbrengen. Ze vragen weinig energie en het moet niet altijd te moeilijk zijn om deze aan te sluiten op een bron van zonne-energie. Zo kun je bijvoorbeeld de toppen van de bomen van binnenuit verlichten, wat prachtige contouren weergeeft in het donker.

 

verlichte paden met led strips

Een andere manier waarop je led strips kunt verwerken in je tuin is door er bijvoorbeeld een aantal aan te brengen aan de randen van je wandelpaden. Zo kun je mensen via een prachtige verlichte weg naar je tuin- of voordeur begeleiden. Led strips vragen weinig stroom, dus duur hoeft het niet te worden. Daarnaast zijn ze water- en stofresistent waardoor er weinig kans is dat je ze geregeld moet vervangen. Het is dus niet alleen een erg mooie investering, het is ook nog eens een hele slimme investering.

 

http://www.ledstripleverancier.nl/