Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuinontwerp


Category Archives: Tuinontwerp

Creatieve legpatronen met gebakken klinkers

Misschien had u er zelf nog nooit over nagedacht, maar bestrating van uw tuin straalt een bepaald karakter uit. Het zegt veel over de uitstraling van uw huis en tuin en vereist daarom wat meer zorg en aandacht. Bricks and Stones denkt om die reden graag met u mee over de mogelijkheden voor wat betreft sierbestrating.

Wist u bijvoorbeeld dat er een ruime keuze is aan sierbestrating? Zo kunt u alleen al kiezen uit een breed assortiment aan klinkers. gebakken klinkers bestaan er in verschillende soorten en maten, zoals bezande, onbezande en getrommelde klinkers. Het verschil tussen bezande en onbezande klinkers zit hem in het laagje zand op de klinker. Deze wordt bij onbezande klinkers voor het bakken eraf gespoeld met water, zodat de klinker er glad uit ziet. Bezande klinkers zijn om die reden wat ruwer. Getrommeld slaat op het proces nadat de klinker uit de oven komt. Getrommelde klinkers zien er minder strak uit en dus rustieker. Het leuke aan gebakken waaltjes is dat deze in veel verschillende legpatronen aangelegd kunnen worden. Zo kunt u kiezen voor een elleboogverband, maar is het ook mogelijk om de stenen in een creatief keperverband of halfsteenverband te leggen. Wanneer u helemaal uw creatieve kant naar boven wil laten komen, kunt u ook besluiten om verschillende soorten klinkers met elkaar af te wisselen.

Heeft dit uw interesse gewekt in sierbestrating en denkt u er over om uw tuin opnieuw te bestraten? Laat u dan adviseren door de experts van Bricks and Stones en laat u verrassen door het grote aantal mogelijkheden in sierbestrating. Wij zoeken samen met u naar de steen die bij u past en denken mee aan het ontwerp dat geschikt is voor uw tuin. Wij staan voor u klaar en delen uw passie voor sierbestrating.

https://www.bricksandstones.nl/

Met muurafdekprofielen houdt u het weer buiten uw pand

Door de veranderingen in het klimaat krijgen we steeds vaker te maken met strengere winters, hetere zomers en grotere regenbuien. Deze omstandigheden maken muurafdekprofielen in Nederland geen overbodige luxe. Muurafdekprofielen kunnen in veel verschillende soorten en maten gemaakt worden en zijn geschikt voor alle daken. Als u gebruik maakt van muurafdekprofielen beschermt u uw pand niet alleen tegen vorst, regen en sneeuw maar ook beschermt u uw metselwerk. Muurafdekprofielen zorgen er dus voor dat uw pand veel langer mee gaat, waardoor u veel geld en tijd bespaard aan onderhoud.

 Waarom waterslagen gemaakt van aluminium een verstandige keuze is
Muurafdekprofielen worden ook wel waterslagen of lekdorpels genoemd. Waterslagen komen in veel verschillende soorten materialen. De meest voorkomende zijn betonnen waterslagen, natuurstenen waterslagen en aluminium waterslagen. Aluminium waterslagen is van de laatst genoemde opties meest voorkomende variant en kunnen we bijna niet meer uit ons straatbeeld wegdenken. Dit is omdat aluminium in tegenstelling tot waterslagen van beton en natuursteen gemakkelijk te bewerken is. Ook nog een groot voordeel van aluminium is dat dit metaal uitstekend bestendigd is tegen corrosie. Dit is te danken aan de oxidatie laag die van nature voorkomt op dit metaal. Natuurlijk komt het wel eens voor dat de oxidatie laag wordt doorbroken. Maar hiervoor kunt u uw aluminium waterslagen tegen beschermen door deze te voorzien van beschermfolie. Dit is een optionele keuze als u uw waterslagen besteld. Daarnaast worden aluminium waterslagen ook nog eens geleverd in een groot scala van RAL-kleuren. Hierdoor kunt u uw muurafdekprofiel in bijna in elke gewenste kleur laten leveren. 

Hoe worden aluminium lekdorpels aan uw pand bevestigd
Aluminium lekdorpels zijn gemakkelijk te bevestigen aan uw pand. Dit wordt doorgaans gedaan doormiddel van speciale klem- en koppelbeugels aan de bovenkant van uw dakafwerking. U kunt er voor kiezen om uw aluminium lekdorpels in een vlakke of hellende uitvoering te plaatsen. De meest gekozen variant is de hellende uitvoering. Dit is omdat het water en vuil dan nog gemakkelijker van uw lekdorpel kan lopen. Hiermee wordt de kans op lekkages nog kleiner.

Muurafdekprofielen schaft u aan bij een dakgroothandel bij u in de buurt
Bent u na het lezen van dit artikel overtuigd door de vele voordelen van aluminium muurafdekprofielen? U kunt deze gemakkelijk aanschaffen bij een dakgroothandel in uw omgeving. Bij een groothandel vindt u een breed assortiment van verschillende muurafdekprofielen. Maar wat als u er toch nog niet helemaal over uit bent welk muurafdekprofiel het beste bij uw pand past? Wees dan niet getreurd! Bij de groothandel vindt u ook veel professionals die over de juiste kennis beschikken. Zij helpen u graag op weg bij het maken van de juiste keuze.

Je tuin onderhouden

Het is tijdrovend, soms lastig en soms zelfs niet leuk werk, je tuin onderhouden. Maar als het resultaat er eenmaal is, kan je er wel weken of zelfs maanden van genieten. Het is dus niet makkelijk om je tuin goed te onderhouden, maar hoe zorg je ervoor dat je hem in ieder geval redelijk goed in de hand hebt en dat die er verzorgd uitziet? In dit blog geef ik een paar tips om jouw tuin er gezond en leuk uit te laten zien.

Tip 1: haal al je onkruid weg

Als je wilt dat je tuin er leuk en verzorgd uitziet, is de belangrijkste stap altijd om je onkruid weg te halen. Onkruid ziet er niet uit, zit in de weg en belemmert je planten om tot een goede bloei te komen. Een simpele manier om onkruid weg te halen is door vlak voordat het gaat regenen er zout op te strooien. Daarnaast werkt pure azijn en kokend water ook erg goed. Hierdoor ziet je tuin er heel simpel al een stuk frisser uit.

Tip 2: plant nieuwe bloemen

Iedereen houdt van een beetje afwisseling en door nieuwe planten in je tuin te plaatsen zorg je ervoor dat je tuin er opeens een stuk fleuriger uit ziet. Dit omdat je nieuwe, frisse bloemen in de tuin hebt staan wat een vernieuwende blik geeft op jouw tuin. Als je 5 jaar op rij naar hetzelfde loopt te staren, wordt het na een tijdje saai.

Tip 3: Hoveniersbedrijf

Als je weinig tijd hebt, kan je heel handig gebruik maken van een hovenier in amstelveen. Zij kunnen op een professionele manier jouw tuin onderhouden en deze er op zijn best uit laten zien. Daarnaast hoef je ze niet elke dag te gebruiken, bij veel hoveniers kan je simpelweg de datum kiezen wanneer ze langs moeten komen voor een paar uur en dan komen ze. Uiteraard kost dit wel geld, maar je moet ook wat over hebben voor een mooie tuin. Een hovenier zorgt voor een prima tuin onderhoud in amstelveen

TIP: Ben je op zoek naar een mooie tas? Marington.nl is de tassenspecialist en tassenwinkel van Nederland, ruim assortiment van 3.500 meer dan tassen.

Jouw vrijstaande huis

Niet iedereen krijgt die kans, maar je gaat verhuizen van een rijtjeshuis naar een vrijstaand huis. Gefeliciteerd! Het is een grote verandering, maar je krijgt nu veel meer ruimte en zo ook meer mogelijkheden. Je kunt nu alles doen wat je wilt, je eigen droomhuis creëren. In dit artikel kun je meer lezen over jouw opties en krijg je wat suggesties voor leuke toevoegingen aan jouw nieuwe vrijstaande huis.

 

Allereerst heb je bij jouw vrijstaande huis waarschijnlijk wat grond er omheen. Afhankelijk van het huis, maar dit kan vrij veel grond zijn. Daar kun je natuurlijk alles mee doen wat je wilt. Heb jij jonge kinderen, dan is het wellicht leuk om een trampoline in te graven. Zo garandeer jij ze urenlang plezier, gewoon in de achtertuin. Maar wil je liever iets doen waar mensen van alle leeftijden plezier aan hebben, dat zou je een zwembad aan kunnen leggen. Dan kun je in de zomermaanden heerlijk relaxen en afkoelen in het water.

 

Iets wat niet kan missen in de tuin is een mooie loungeset. Niets is zo lekker om in het voorjaar lekker buiten te kunnen zitten en te genieten van de rust van jouw vrijstaande huis. Tegenwoordig zijn er ook vele opties wat betreft stijl. Er zit dus zeker iets tussen wat bij jou in de smaak valt.

 

Er zijn ook opties die wat meer werk vergen. Zo kun je bijvoorbeeld rieten dakbedekking nemen. Een dak van riet straalt echt luxe uit, maar geeft ook gelijk een landelijk gevoel. Perfect voor een vrijstaand huis. Waar je wel rekening mee moet houden is de kosten en het onderhouden rieten dak. Dit zijn wel terugkomende kosten. Met een rieten dak ben je niet in één keer klaar. Maar je kunt er wel jarenlang plezier van hebben.

 

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je doet wat echt bij jou past. Een vrijstaand huis is een flinke investering. Maar het is wel een plek waar je volledig tot rust kunt komen en je kunt er echt jouw eigen paradijsje van maken.

 

https://www.rietwerk.nl/rieten-daken

Hoe wordt het kunstgras in Enschede aangelegd?

Het kunstgras in Enschede kan op verschillende manieren worden aangelegd. Het aanleggen van kunstgras lijkt makkelijk, maar het is een klus waarbij je op verschillende punten dient te letten. Wij raden mensen daarom altijd aan om het kunstgras in Enschede te laten leggen door vakmensen. Vaak hoef je geen extra kosten te betalen voor het laten aanleggen van het kunstgras. De leverancier van het kunstgras heeft vrijwel altijd vakmensen in dienst die gratis het kunstgras aan komen leggen. Dit is een service van het bedrijf die bij de prijs van het kunstgras inbegrepen zit. Het is dus zeker de moeite waard om gebruik te maken van deze service. Nadat je het kunstgras in Enschede hebt gekocht wordt er een afspraak gemaakt met de vakmensen. Vaak kunnen zij op korte termijn al langskomen om het kunstgras te plaatsen. De eerste stap van het kunstgras in Enschede plaatsen is het gereed maken van de ondergrond. Het kunstgras kan op diverse ondergronden geplaatst worden, maar het is het mooist als het op de grond aangelegd wordt en niet op stenen. In dat geval wordt de grond weggegraven zodat het kunstgras in Enschede op dezelfde hoogte komt te liggen als de tegels. Het kunstgras past dan perfect bij de tuin. Er wordt eerst gezorgd voor een stabiele ondergrond door het zand aan te trillen. Daarnaast kan er een speciale laag zand aangebracht worden waardoor regenwater goed wordt afgevoerd in plaats van dat het op het kunstgras blijft staan. Daarna wordt een ondergrond aangebracht die onkruid weert en verend is zodat het fijn is om over het kunstgras in Enschede te lopen. De laatste stap is het plaatsen van het kunstgras. Het kunstgras wordt goed vastgemaakt zodat het niet op kan waaien en zodat het goed blijft liggen. De overtollige delen worden weggesneden waardoor het kunstgras erg strak oogt. Daarna worden er eventueel korrels of speciaal zand over het kunstgras in Enschede gestrooid zodat de vezels rechtop blijven staan en zodat het kunstgras nog stabieler blijft liggen. De vakmensen gaan pas weg als je tevreden bent met het resultaat. Het kunstgras in Enschede kan niet alleen op een vlakke ondergrond geplaatst worden, maar ook op heuvels en bulten. De vakmensen zorgen voor een naadloos resultaat dat jarenlang mooi blijft. Als je vragen hebt over het kunstgras in Enschede, dan kun je gerust contact met ons opnemen zodat wij je kunnen helpen.

Tuinontwerp volgens u smaak en budget

Tuinen-Hendrix.be is de expert op het net over tuinaanleg voor bedrijven en particulieren

 

Gekwalificeerde tuinarchitect nodig voor scherpe prijzen bij de uitvoering en afwerking van specifieke tuinaanleg of zwemvijvers gevestigd lokaal bij u  in de regio? Plant u  u uw terras, parking, tuinpad of oprit te laten aanleggen of her aan te leggen? De klinkerleggers die zich aanmelden bij www.tuinen-hendrix.be zijn experts in het tuinen enz. Hun gedrevenheid en zin voor perfectie bij het leggen van diverse soorten klinkers of kasseien straalt werkelijk af in het geleverde werk.

 

Tuinen-Hendrix is actief in de provincies Limburg, Antwerpen, vlaams-Brabant. Wij behandelen uw aanvraag binnen 48u  en komen tot bij u om het ontwerp door te nemen.. Ontdek wat wij u te bieden hebben voor een tuin aanleggen en tuinontwerp.

https://www.tuinen-hendrix.be/tuinontwerp/