Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuinhuis


Category Archives: Tuinhuis

Uit alle tuinhuizen de beste kiezen: gebruik dit stappenplan

Online worden er door verscheidene webwinkels grote assortimenten tuinhuizen aangeboden. En ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een tuinhuis bij jouw woning, dan heb je de zware taak voor je liggen om hier de beste keuze uit te maken. Online winkels die tuinhuizen aanbieden hebben vaak kwalitatieve exemplaren en dat voor een lage prijs. Met het onderstaande stappenplan kies jij dan vast het beste tuinhuisje voor jouw behoeften.

 

Stap 1: tuinhuizen selecteren met de juiste uitvoering

De eerste stap die je zet is om voor jezelf te bepalen hoe je tuinhuis eruit moet komen te zien. En om dat te doen geef je antwoord op de onderstaande lijst met vragen.

  • Wat moeten de afmetingen zijn van je tuinhuis?
  • Welk materiaal wil je laten gebruiken?
  • Welke stijl vind je mooi en past bij je tuin?
  • Welk soort dak moet er op je tuinhuis komen?
  • Hoeveel deuren en ramen wil je laten toevoegen?
  • Hoe met het afwateringssysteem eruit komen te zien?
  • Heb je ook stroom en water nodig in je tuinhuis?

 

Stap 2: bepaal je budget

Er worden dure en goedkope tuinhuizen aangeboden en jij hebt waarschijnlijk te maken met een budget. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren bepaalt hoeveel jij aan je tuinhuis wilt uitgeven. De meeste webwinkels die tuinhuizen aanbieden geven je de mogelijkheid om dit in te vullen bij de filters en je dus alleen de tuinhuizen te laten zien die ook daadwerkelijk binnen je budget vallen. Door hier een duidelijke afspraak over te maken met jezelf weet je zeker dat je dit budget nooit zal overschrijden.

 

Stap 3: een geschikte winkel aanwijzen

Vervolgens heb je een webwinkel nodig die een selectie tuinhuizen aanbiedt waar jij interesse in hebt. Het assortiment is niet alleen belangrijk bij het uitkiezen van een webwinkel. Zo moeten de tuinhuizen ook van goede kwaliteit zijn. Als je je tuinhuis niet zelf wilt monteren, dan heb je een webwinkel nodig die een montageservice aanbiedt. De garantieregeling die je krijgt is belangrijk en ook met de retourvoorwaarden moet je je comfortabel voelen. Er zijn voldoende webwinkels om uit te kiezen, dus je vindt vast een aanbieder die aan al je wensen voldoet.

 

Stap 4: de filters gebruiken en een tuinhuis bestellen

Vervolgens is het de bedoeling dat jij uit alle tuinhuizen die worden aangeboden de beste uitkiest. En dat kun je alleen doen door de filters te gebruiken. Vul deze zo nauwkeurig mogelijk in en gebruik deze dienst om een relevante selectie te maken. Je geeft aan wat je budget is, welk materiaal je wilt laten gebruiken, welke afmetingen je nodig hebt, welk soort dak je wilt laten plaatsen enzovoorts. Met de opties die je dan krijgt kun je een vergelijking uitvoeren en zo het ideale tuinhuis uitkiezen voor jouw wensen en behoeften.

 

De voorbereiding is het allerbelangrijkste als je een tuinhuis koopt online. Met het bovenstaande stappenplan ben je van de beste voorbereiding verzekerd en kies je vast snel en gemakkelijk een ideaal tuinhuisje voor jou. Hulp nodig? De specialisten van iGarden helpen je graag bij het maken van je keuze!

Een kapschuur op maat laten maken

Wij gaan je een aantal tips geven die kunnen helpen bij het zelf bouwen van een kapschuur op maat. Een kapschuur is een mooie en strakke overkapping in de tuin die niet alleen zorgt voor een fraaie uitstraling van uw tuin, maar ook nog eens een toegevoegde waarde heeft voor het wooncomfort van uw woning. U kunt er voor kiezen om een houtbewerkingsbedrijf in te schakelen om een kapschuur te maken en dan bent u er zeker van dat het op een goede en professionele manier gebeurd. U hoeft alleen maar de wensen en behoeften van uw kapschuur door te geven en zij maken vervolgens het ontwerp en realiseren het bouwwerk. U kunt er ook voor kiezen om wat werkzaamheden zelf te doen.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het zelf in mekaar zetten van de kapschuur. U kunt het houtbewerkingsbedrijf vragen om de juiste materialen aan te leveren en vervolgens kunt u, met behulp van een goede bouwtekening, de kapschuur zelf in elkaar zetten. Dit lijkt moeilijker dan het is, want als de delen van een kapschuur door een professioneel houtbewerkingsbedrijf worden geleverd, kunt u er zeker van zijn dat dit goede kwaliteit betreft. Bent u op zoek naar zo’n bedrijf die delen van een kapschuur voor u kan leveren? Kijk dan op de bovenstaande website.

Voordelen van een kapschuur in uw tuin

Een kapschuur is een ander woord voor een terrasoverkapping en is een ware toevoeging aan uw woning en vooral uw tuin. U ziet ze waarschijnlijk tegenwoordig veel voorbijkomen en er is bijna geen tuin meer te vinden waar geen kapschuur is geplaatst. Vroeger maakte men meer gebruik van tuinhuisjes, maar dit wordt tegenwoordig veelal vervangen door deze terrasoverkappingen. De keuze hiervoor is vrij simpel: een kapschuur heeft een fraaie en stoere uitstraling en door de hoge nok voelt het bijzonder ruimtelijk aan. Daarnaast is een kapschuur ook relatief eenvoudig te bouwen als u de juiste materialen in het bezit hebt.

U kunt ervoor kiezen om de kapschuur zelf te maken, echter gaat hier veel tijd inzitten en als u zelf weinig verstand hebt van timmerwerken raden we u aan dit niet te doen. Wat u wel kunt doen is de onderdelen van een kapschuur laten aanleveren door een professioneel houtbewerkingsbedrijf, bijvoorbeeld voor een fraaie Douglas kapschuur. U krijgt er dan een overzichtelijke bouwtekening bij en het enige wat u vervolgens hoeft te doen is de kapschuur zelf in elkaar zetten. Bent u op zoek naar zo’n bedrijf dat een kapschuur voor u kan leveren? Kijk dan op de website van het bedrijf en neem zo snel mogelijk contact met ze op.

http://www.bowisse.nl/kapschuur/