Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Tuin verbouwen? Zo kies je de juiste afvalcontainer

Is het tijd geworden om de tuin te verbouwen? Wil je af van je strakke terras, of heb je juist geen zin meer in zoveel planten? Wat het ook is, de juiste container huren is altijd belangrijk. Op die manier kan je al het afval dat vrijkomt op een goede manier afvoeren. Dat maakt je tuinverbouwing ook veel gemakkelijker om te doen. Kijk eens naar de verschillende opties die er zijn.

Een container voor groenafval

Wil je een container huren in Almere voor groenafval? Wanneer je de tuin gaat verbouwen is dit natuurlijk de meest voor de hand liggende stroom die er is. Het is de juiste container om bijvoorbeeld struiken en planten maar ook takken en snoeiafval in kwijt te kunnen. Zo ben je er zeker van dat je alles op goede wijze kan afvoeren.

Een container voor puin

Het kan ook zijn dat er puin vrijkomt tijdens de tuinverbouwing. Daar is de puincontainer dan de betere optie voor. Je kan hier bijvoorbeeld bestrating in kwijt. Ook bakstenen van muren, dakpannen en natuursteen kunnen hierin worden gegooid. Dat maakt deze bak dus ook heel geschikt voor allerlei soorten verbouwingen in de tuin. Soms is een combinatie van beide de juiste optie. Houd er wel rekening mee dat je bij een container huren in Amsterdam of een andere grote stad een vergunning moet regelen.

Een container voor grond

Grond mag niet bij het groenafval. Daarom is het huren van een grondcontainer soms ook nodig. Pas op, want er is een onderscheid tussen schone grond en vervuilde grond. Wanneer het over vervuilde grond gaat, dan is dat de soort met boomstronken, wortels, onkruid, steentjes of zelfs grind. Lijkt het erop dat jouw grond of zand gewoon schoon is? Dan is het ook een optie om gewoon voor een container voor schone grond te gaan. Daar mogen dan bijvoorbeeld ook weer graszoden in omdat dit 95% aarde betreft.

Vraag om advies bij de keuze

Heb je eigenlijk geen goed idee welke container nu eigenlijk het best bij je past als je jouw tuin gaat verbouwen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Wanneer je een expert in de arm neemt, dan kan je ook om advies vragen. Dat maakt het maken van de juiste keuze net wat gemakkelijker. Soms vind je online een keuzehulp. Het is echter net zo gemakkelijk om gewoon even te mailen of bellen en je vragen te stellen. Zo kan je er zeker van zijn dat je altijd de juiste keuze maakt voor als je verbouwt.