Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Tuin renoveren? Huur een container voor het tuinafval

Is jouw tuin aan een renovatie toe? Een van de zaken die je in ieder geval moet regelen is het inschakelen van een container voor het afval. Je gaat naar alle waarschijnlijkheid veel groenafval creëren tijdens de renovatie en in dit geval is het slim om voor een goede container te kiezen. Ga je ook oude tegels verwijderen? Dit valt onder bouwafval en ook hiervoor kun je heel gemakkelijk de juiste container aanschaffen.

De mogelijkheden voor het verzamelen van tuinafval

Alle soorten afval kunnen tegenwoordig verzameld en hergebruikt worden en dit geldt ook voor tuinafval. Het is dan ook belangrijk om dit te verzamelen. Het brengt meerdere voordelen met zich mee. In de eerste plaats draag je jouw steentje bij aan het milieu door afval op de juiste manier te scheiden. In de tweede plaats kun je jouw afval meteen opruimen en is het geen grote puinhoop in je tuin. Je behoudt zo het overzicht. Een derde voordeel is dat je heel makkelijk en snel een gewenste container kunt huren: deze wordt opgehaald zodra hij vol is of zodra je klaar bent met je werkzaamheden in de tuin. Je hebt er zelf geen omkijken naar en het afval wordt op de juiste manier verwerkt.

Wat mag in de containers voor tuinafval?

Het is belangrijk om te weten wat je precies in je container voor tuinafval kunt verzamelen. In de tuin bevinden zich planten, maar ook bouwmaterialen zoals steen en staal of ijzer. Dit zijn zaken die in de container voor tuinafval geplaatst mogen worden. Hier vind je een lijst van de zaken die in de container mogen worden geplaatst:

  • Blad, bomen, groen, planten en struiken, takken en stammen

  • Stenen, tegels, staal/ijzer, plantenbakken, puin

 Wat mag je niet in de container gooien? Er zijn ook een aantal zaken die je apart moet inzamelen of weggooien. Onder andere autobanden, chemisch afval, dakafval, gasbeton, gips of glas moeten apart ingeleverd worden en mogen niet in de container voor tuinafval. Bij vragen kun je altijd contact opnemen: zo kun je snel navragen hoe groot de container moet zijn of wat de regels zijn met betrekking tot het inladen van de container. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kom je tijdens de tuinrenovatie ook nog grofvuil tegen? Dan is een grofvuil container via Puincontainershop een interessante optie.