Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuin onderhoud


Category Archives: Tuin onderhoud

Doe het zelf: een watertank in de tuin

De meeste watertanks zijn gebouwd met twee hoofdkenmerken. Er is de vuilwatertank die het water in de tank vasthoudt, of het reservoir. De vuilwatertank bevat ongeveer twee tot drie maanden water, terwijl het reservoir meestal een jaar lang water kan bevatten. Met deze twee belangrijke functies wordt het noodzakelijk om een ​​oplossing te vinden die voor u werkt, afhankelijk van waar u woont.

Watertanks waren vroeger erg omvangrijk, waardoor er een tank aan de zijkant van het huis moest worden geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn er veel tankloze watertanks beschikbaar die weinig ruimte in huis innemen, maar toch een watervoorziening behouden. Deze tanks kunnen zelfs als warmtebron dienen. Wanneer de temperatuur daalt, gaat de watertank automatisch aan en verwarmt het water, waardoor het huis wordt verwarmd, vooral als de tank aan de zijkant van het huis is geïnstalleerd. Zo is uw water altijd warm. Een ander voordeel is dat de tank vaak langer meegaat dan een conventionele watertank.

Veel mensen hebben ontdekt dat tankloze watertanks kunnen helpen energie en geld te besparen. Ze nemen veel minder ruimte in beslag, omdat er geen grote tank voor nodig is. Ook is de tank minder vatbaar voor lekken omdat er geen druk is om het water in de tank vast te houden. Omdat het water aan de buitenkant van de tank wordt opgeslagen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u een onstabiel dak heeft, maar dat er water naar beneden druppelt. U hoeft ook niet met een hoog onderhoudsprobleem te maken, zoals het regelmatig controleren van het waterpeil.

Als u een huis heeft met een beperkte oppervlakte, kan het in uw beste belang zijn om een ​​tankloze watertank te kopen. Het is gemakkelijker te installeren en vereist minder onderhoud dan de grotere modellen. Omdat ze draagbaarder zijn, kunnen ze in kleinere ruimtes worden gebruikt.

De tanks van sommige tankwagens kunnen tot tien gallons bevatten, dus u kunt misschien besparen op waterverbruik door slechts één kleine tank te gebruiken. Als het water in huis opraakt, kost het niet veel extra tijd om de hele tank te vervangen. Ook als er veel mensen zijn die het water gebruiken, zal het niet veel tijd kosten om de tank bij te vullen, zolang er maar voldoende mensen zijn die het water gebruiken. Dit kan het een veel betere optie maken dan grotere tanks.

Geld besparen op uw watervoorziening is een groot voordeel dat een tankloze tank kan bieden en kan u helpen op de lange termijn geld te besparen. Hoewel ze minder ruimte innemen, gaan ze ook langer mee en leveren ze dezelfde waterkwaliteit als traditionele tanks. Dus of je nu zonder water komt te zitten of het water thuis gewoon schoner wilt maken, je kunt beide doen met een tankloos waterreservoir.

Uw nieuwe tuinman snel online gevonden!

Schrikken van de hovenier offerte, dat is echt niet nodig. U kunt op de site van Vergelijk Hoveniers vooraf een prijsopgaaf aanvragen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het werkt als volgt: op de site vergelijkhoveniers.nl vult u uw postcode in. Vervolgens klikt u op het oranje blokje ernaast met de tekst ‘start prijsvergelijk’. Dan verschijnt er een formulier met onder meer de volgende invulregels: straat, huisnummer, plaats, naam, telefoonnummer en emailadres. Als u dit alles heeft ingevuld, kunt u beschrijven om wat voor tuinklus het gaat. Alle gegevens worden verwerkt en u krijgt de namen van een aantal hoveniersbedrijven bij u in de buurt te zien. U kunt deze benaderen en informeren naar de prijzen die ze hanteren. En dan is de keus aan u wie het wordt.

Op professionele wijze uw boom laten vellen

Bomen vellen vraagt om een veilige en afdoende techniek. Ook zijn er specifieke materialen en machines voor nodig. Er wordt gekozen voor vellen als kappen niet kan. Vellen houdt in dat de boom van boven naar beneden stukje voor stukje -tak voor tak eigenlijk- afgebroken wordt. Redenen om een boom te vellen zijn bijvoorbeeld:

-de boom is te zwaar doordat hij schuin overhelt en schade aan een dak of schuur kan veroorzaken;

-u wilt meer zonlicht in de tuin en kiest daarom voor het weghalen van de boom;

-de boom is ziek en moet verwijderd worden;

-de gemeente besluit een aantal bomen weg te halen.

Als er in uw tuin een boom geveld moet worden, kunt u daar het best een professionele tuinman voor inschakelen. Als u zoekt via Vergelijk Hoveniers heeft u er snel een gevonden. En wie weet kan hij direct een aantal andere klusjes voor u doen zoals een vijver aanleggen. Het grind van het grindpad vernieuwen, de schutting verplaatsen of het inzaaien van nieuw gras. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar de juiste hovenier? Als u het online contactformulier invult, wordt u daarbij geholpen!

https://www.vergelijkhoveniers.nl/

Verfraai uw tuin met een Kunsthaag

Een Kunsthaag zorgt voor meer privacy in de tuin tussen u en uw buren en het dient als windscherm. Bovendien heeft u meteen een groene heg zonder te wachten 

Wist u dat het op de camping eveneens zeer handig is? U kunt rustig een tijdje weggaan zonder dat u hoeft te snoeien en te sjouwen met tuinafval, lekker onderhoudsarm. 

Een witte muur of tuinhek Groen

Een witte muur of een saai tuinhek daar is een Kunsthaag zeer geschikt voor. Eenvoudig te bevestigen, zorgt meteen voor een prachtige frisse blik in de tuin en uw omgeving zeer zeker positief reageren. Het is prachtig decoratiemateriaal waar u vele kanten mee uit kunt. Met een beetje fantasie creert u een prachtige groene omgeving.

Hele jaar Groene tuin

Lijkt u dat niet heerlijk? Het hele jaar door een groene tuin zonder snoeien, water geven en sjouwen met tuinafval.

Vastmaken met een bundelband op het balkon, hekwerk, tuinhek of witte muur. De kunsthaag gaat lang mee dus is het zeker een betaalbare en duurzame oplossing, 

Voorwerpen uit het zicht

Er zijn vele voorwerpen uit het zicht te halen. Denk bijvoorbeeld aan rolcontainers, brommers, fietsen of een Airco Unit. Met een Kunsthaag kunt u eenvoudig een tuinafsluiting maken en het dient tevens als windscherm.

Bestel uw Kunsthaag in onze webshop www.kunsthaag.eu.

 

https://kunsthaag.eu/

Het beste kunstgras dat je kan halen

Heeft u een onderneming met groen buitenaanzicht en heeft u nog nooit gedacht aan het plaatsen van de beste kunstgrasmat? Dan is dit absoluut iets wat u kunt overwegen voor uw bedrijf. U wilt uw klanten natuurlijk goed ontvangen en als ze bij het bedrijf aankomen en ze zien het beste grasmat, dan helpt dit wel voor het aanzien van het bedrijf. Echt gras is natuurlijk ook mooi, maar tegenwoordig heeft dit bijna meer nadelen dan voordelen als je het gaat vergelijken met een beste kunstgrasmat. Wat te denken van het feit dat het beste kunstgras bijzonder onderhoudsvriendelijk is? Het is niet gevoelig voor de weersomstandigheden en daarnaast hoeft het nooit te worden onderhouden. Je hebt geen last van onkruid of het feit dat je moet maaien of inzaaien. Het beste kunstgras voor uw bedrijf is absoluut een geweldige uitvinding en als u er over zit te denken om kunstgras te laten plaatsen bij uw bedrijf, is het zeker te moeite waard om het eens te overwegen. Echter geldt dit natuurlijk niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren die willen genieten van het beste kunstgras. Wilt u ook meer genieten van het beste kunstgras in uw tuin dan constant bezig zijn met het onderhouden van een echte grasmat in uw achtertuin? Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij zijn specialist op het gebied van het beste kunstgras en proberen consumenten en bedrijven te overtuigen van de voordelen van een mooie luxe kunstgrasmat. Om te beginnen heb je nooit meer last van het moeten grasmaaien of ander onderhoud aan de grasmat. Geen ruzies meer in huis over wie het gras moet maaien en ook hoef je kleding vol met grasvlekken van de kinderen niet meer continue te wassen. Kunstgras was vroeger misschien niet zo natuurlijk als dat het tegenwoordig is, want een fraaie luxe kunstgrasmat is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden.Kunstgras aanleggen in Almelo

Bent u woonachtig in de omgeving van Almelo en bent u misschien van plan om kunstgras aan te gaan leggen in Almelo? Dan moet u absoluut eens de onderstaande tekst lezen, want wij zullen u haarfijn uitleggen wáárom kunstgras vandaag de dag zo populair is en waarom het bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras. We kunnen wel vooropstellen dat overal in Nederland, ook in Almelo, het kunstgras de laatste jaren enorm is verbeterd. Daar waar het kunstgras in Almelo vroeger misschien leek op een groene mat rubber, is het tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Als u besluit om kunstgras in Almelo aan te laten leggen, geniet u dan ook van de volgende voordelen die wij voor u op rijtje hebben gezet. U hoeft nooit meer het gras te maaien en de randjes bij te knippen van het gras. Heerlijk toch, nooit meer op die vrije zaterdag het gras maaien maar gewoon heerlijk genieten in uw achtertuin van het kunstgras in Almelo. U hoeft nooit meer te sproeien en uw kunstgras in Almelo blijft ondanks droogte altijd goed. U hoeft nooit meer onkruid te verwijderen bij uw kunstgras in Almelo. Normaal gesproken dient u er rekening mee te houden waar de zon valt en waar de schaduw valt, in verband met het groeien van nieuw gras in de tuin. Met kunstgras in Almelo is dit probleem verleden tijd. U heeft het hele jaar door, of het nou winter, herfst of zomer is, een keurig verzorgde kunstgrasmat in Almelo die bijna niet meer van echt gras is te onderscheiden. Alle spullen die op het gras staan hoeven niet persé verwijderd te worden, omdat ze het gras niet beschadigen. Dat maakt het kunstgras in Almelo ook nog eens zeer geschikt voor speeltoestellen en daarnaast ook voor kinderen en natuurlijk ook andere mensen.De beste hovenier in Almelo en omstreken

Als u op zoek bent naar een hovenier in Almelo, heeft u de keuze uit een breed scala aan verschillende bedrijven. Ze zijn allen natuurlijk gespecialiseerd in bepaalde zaken, maar over het algemeen zijn het allemaal hoveniers die goed zijn in het aanleggen van tuinen, onderhoud van tuinen en ook meedenken in het ontwerp van de tuin. Toch zit er ook in hoveniers in Almelo vaak een groot verschil tussen de verschillende organisaties die dit aanbieden. Zo kun je soms bij sierbestrating bij een partij terechtkomen, die niet de juiste stenen kan leveren of misschien wel niet de kennis in huis heeft om bepaalde patronen te maken die je graag in de tuin wilt. In Almelo zijn veel hoveniers die zich goed profileren via het internet en het is dan ook begrijpelijk dat een makkelijke keuze van hovenier niet altijd voor de hand ligt. Er zijn websites waarop u de hoveniers in Almelo met elkaar kan vergelijken. Zo kan u de voordelen wegstrepen tegen de nadelen en komt u uit bij de hovenier die het beste bij u past. Ook prijstechnisch zal er verschil zitten tussen de hoveniers. Bij het ene bedrijf zal het aanleggen van een tuin relatief duurder zijn dan het laten onderhouden van een tuin. Ook hanteren ze verschillende onderhoudscontracten op het gebied van tuinonderhoud. Meerdere hoveniers en verschillende aspecten; de keuze is reuze. Op zoek naar een hovenier uit Almelo, maar weet u niet goed waar u deze zoektocht moet beginnen? Kijk dan niet verder en vertrouw op onze duurzame en betrouwbare organisatie, waar u in ieder geval zeker een geschikte hovenier in Almelo gaat vinden die al uw wensen en behoeften op het gebied van uw tuin voor u kan verwezenlijken. Indien u nog vragen heeft omtrent het vinden van een geschikte hovenier in Almelo of u iets anders wilt weten van onze diensten, dan horen wij dit natuurlijk graag.

Meer Privacy met een Kunsthaag

Kunsthaag, meer privacy in de tuin

Een Kunsthaag is zeer geschikt om meer privacy te creeren in de tuin, terras of op het balkon. Een zeer geschikte tuinhekbekleding. 

Tegenwoordig zijn er steeds meer goede kunsthagen verkrijgbaar, die zeer eenvoudig te bevestigen zijn en onderhoudsarm zijn. 

Kunsthaag op rol of tegels

Omdat de bladeren zijn verwerkt op een metalen vlechtwerk, kunnen ze opgespannen worden waardoor er geen dragende structuur nodig is over het hele oppervlakte van de Kunsthaag.

Het aanbod bij dit type kunsthaag is de Laurier Prunus Plus, Harmonica Kunsthaag, Taxus, Laurier Prunus De afmeting van een Kunsthaag op rol is 1 meter hoog en 3 meter breed.

Op tegels te verkrijgen in de Klimop en de Photinia Rood. De afmeting hiervan is 50x50cm. 

De haag is gemakkelijk in te korten en te verlengen tot elke gewenste hoogte en wordt met binddraad of bundelbandjes aan de ondergrond bevestigd.


Bevestigen van een kunsthaag

De Kunsthaag heeft een ondergrond nodig om op bevestigd te worden. Dit kan op een schutting, een (houten) metalen hekwerk of een muur zijn.

Zolang je maar in de ondergrond kan schroeven, spijkeren of er een Ty rap/Binddraad aan kan verbinden.

Moet de haag los in de grond, gebruik van bijvoorbeeld palen die in de grond worden geslagen en de haag vastmaken met ty raps of binddraad.


Onderhoud van de kunststof haag

Een kunststof haag is onderhoudsarm kan tegen alle weersinvloeden. Hij kan dus in de zon staan of de schaduw. Of het nou zomer, winter, droog of vochtig is.

Een kunststof haag kan deze omstandigheden hebben. De haag wordt niet kaal zodat er genoeg privacy overblijft. Van ongedierte is er geen sprake. De haag is gemakkelijk even af te spoelen of schoon te maken met een doekje.

Toepassings mogelijkheden

De kunsthaag is dus ideaal om witte betonnen muren, schuttingen, hekwerken een warme en natuurlijke uitstraling te geven. Ze bieden veel privacy en door het groen een gezellige sfeer.

Men gebruikt de haag ook als decoratie of een zithoek gezellig te maken.

De haag is tevens geschikt voor een klein balkon of kleine tuin, voor ieder hoekje is een kunsthaag geschikt.

In de webshop van KunsthaagEU zijn de hagen 24 / 7 online te bekijken en te bestellen. Onze showroom in Haarlem is op werkdagen ma-vrij tussen 12 en 16.30 uur geopend.

 

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/kunsthaag/

Tips om aan de slag te gaan in je tuin

Je eigen tuin opnieuw inrichten kost veel tijd en energie. Niet voor niets kijken veel mensen op tegenover het werk wat verzet moet worden. Daarom is het raadzaak om van te voren goed uit te denken wat jezelf wilt gaan doen en wat je wilt of kunt uitbesteden. Met deze handige tips kom je een heel eind.

Veelgemaakte fouten bij een tuininrichting

Maak je keuzes vooraf duidelijk

De 1e stap is om te weten wat je precies wilt en wat je NIET wilt. Zet alles op een rij; van de bomen die je wilt, of je wel of geen vijver wilt. Of dat je een tuin wilt met veel of relatief weinig onderhoud. Ook goed om jezelf af te vragen is, wat ga je met je tuin doen? Vooral zonnen of actief bezig ermee zijn in de vorm van een moestuin? Doe inspiratie op bij familie, vrienden, magazines of tv programma’s.

Kies je hovenier kritisch Ga niet blind af op de eerste de beste hovenier met mooie beloftes en lage prijzen. Verdiep je in recensies en ervaringen van andere mensen. Of vraag vrienden, collega’s en familie voor tips en ervaringen met andere hoveniers. Je kunt tegenwoordig ook je vraag op klussites plaatsen zoals werkspot. Je krijgt dan meteen van meerdere aanbieders een voorstel zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past. Vraag je een offerte op, wees er dan zeker van dat deze daadwerkelijk vrijblijvend is!

Bomen groeien harder dan je denkt Een boom in je tuin is natuurlijk erg mooi, maar weet dat de wortels van een boom meters lang kunnen worden en over 10 jaar wellicht schade kunnen aanrichten aan je bekabeling of riolering. Informeer duidelijk naar de groeisnelheid en zorg dat je de kennis in huis hebt om een boom klein te houden ( snoei frequentie ), of ga voor een speciale dwerg variant van de boomsoort.

Een vijver: do or don’t? Een vijver betekent veel onderhoud. Los van de kosten is de grootste opoffering die je moet maken je vrije tijd. Een vijver betekent ook dat je last kunt krijgen van algen, onkruid en ongewenste insecten. Bedenk dus heel goed of je een vijver wilt en schaf dan ook de juiste middelen aan om het onderhoud zo praktisch mogelijk te houden, zoals waterdichte werkschoenen en een waterdichte regenbroek.

Let op je potplanten Potplanten zie je vaak terugkomen op een terras en geven de tuin een fijne sfeer. In de zomer hebben ze wel elke dag water nodig. Beperk het aantal potten die daadwerkelijk een leuk accent geven aan je tuin of terras.

Grasveld(je) Een klein stukje gazon is niet de moeite waard. Je bent onnodig tijd kwijt aan maaien en mosbedstrijding voor een klein stukje gras waar je eigenlijk niks mee kan. Neem je een grasveld, ga dan voor tenminste 20m2 zodat je er ook van kunt genieten.

Kabouters Vroeger waren ze hip en leuk, maar dat is al lang niet meer zo. Houd ze buiten je tuin, het is zonde van de uitstraling.

Een goede buitenkraan Als je toch bezig gaat met de tuin, vergeet dat niet een goede buitenkraan. Investeer in een goede kraan die niet dicht vriest en plaats de kraan op een logische plek.

Niet teveel planten De gouden regel die je kunt aanhouden in een tuin is 80/20: 80% basisbeplanting en 20% accenten zoals bloeiers en verwisselbare planten.

Koop goede terrastegels Goede terrastegels zijn duurder, maar je doet het maar één keer. Goede dikke terrastegels zijn van beton of natuursteen en ze worden niet glad als ze nat zijn. Mooie tegels doet wonden voor de uitstraling van je tuin.

Tot slot: goede werkkleding

Je tuin onderhouden doe je natuurlijk niet in je 3 delig pak. Koop kleding waar je prettig en veilig je tuin mee kunt onderhouden. Zorg dat je een goede werkbroek draagt met kniestukken en waterbestendige kleding, dat goed te wassen is. Een goede tuinoveral is een must voor iedere tuinliefhebber of hovenier!

https://www.werkkleding-workwear24.nl/

Bomen kappen? Vergeet de kapvergunning niet!

Heb je een grote boom in je voor- of achtertuin, die al het zonlicht blokkeert? Dan kun je ervoor kiezen de boom te kappen, zodat je wat meer zon hebt in je achtertuin en/of je woning. Wel is het belangrijk om te weten dat je een boom niet zomaar mag kappen, ook niet als deze op je eigen terrein staat. In de meeste gemeentes heb je namelijk een kapvergunning nodig voor het kappen van een boom. 

 

De kapvergunning: een korte introductie

De kapvergunning wordt ook wel een omgevingsvergunning genoemd. In de meeste gemeentes moet je deze vergunning verplicht aanvragen, voor je een boom gaat kappen. Niet alleen als het om een boom in de openbare ruimte gaat, maar ook als je een boom in je eigen tuin wil kappen. 

 

Pas als jouw vergunningsaanvraag goedgekeurd is, mag je de boom in je tuin kappen. Kap je de boom zonder toestemming van de gemeente, dan kun je een flinke boete krijgen. En omdat de kans vrij groot is dat de gemeente erachter komt dat jij een boom gekapt hebt, raden wij je altijd aan een vergunning aan te vragen voor je inderdaad met een bijl aan de slag gaat.

  

Wel of geen vergunning nodig?

In de meeste gemeenten heb je een vergunning nodig om een boom te kappen. Toch is dit niet overal het geval. Om erachter te komen of jij wel of geen vergunning nodig hebt, raden wij je aan contact op te nemen met de gemeente. Leg jouw situatie voor en een medewerker van de gemeente kan je direct vertellen of je wel of geen vergunning nodig hebt. 

Heb je inderdaad een vergunning nodig, dan kan de medewerker je ook meteen vertellen hoe je deze aan kunt vragen. Heb je geen vergunning nodig, dan kun je direct aan de slag met de kap van de boom of bomen in je tuin. Heb je hulp nodig met het aanvragen van de vergunning? https://denheldboomverzorging.nl helpt je hier graag mee.

https://denheldboomverzorging.nl

Van Netten Hoveniers – tuinonderhoud

Goede tuinonderhoud, daar zal uw tuin zeker van opknappen!

Het hebben van een mooie tuin is heel erg belangrijk. Uw tuin is namelijk ook een groot onderdeel van uw huis en er is natuurlijk niets leukers om in de lekkere zomermaanden te kunnen zitten in uw tuin. Maar daarvoor is het niet alleen belangrijk om een mooie tuin te hebben. Ook wanneer het wat kouder is en u zit lekker binnen is het leuk om een mooie tuin te hebben, u heeft dan een mooi uitzicht en dit zal voor ontspanning zorgen. Daarnaast is het ook een mooi visite kaartje  van uw huis om een mooie tuin te hebben. Maar tuinonderhoud is natuurlijk wel essentieel wanneer u een mooie tuin wilt. Als u niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan uw tuinonderhoud dan kunt u ervoor kiezen om een hovenier in te huren voor uw tuinonderhoud.

 

Wat houdt dat precies in?

Wanneer u een hovenier inhuurt dan kunt u met hem of haar bespreken wat uw wensen zijn, wat vindt u precies mooi en wat moet onderhouden worden? Vervolgens gaat de hovenier voor u aan de slag en zorgt hij of zij ervoor dat uw tuin er altijd netjes en verzorgd bij ligt.

https://www.vannettenhoveniers.nl/diensten/tuinonderhoud/