Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuin en buitenleven


Category Archives: Tuin en buitenleven

Kunstgras Apeldoorn voor een mooi uitziend groen grasveld

Gladde Kunstgras Apeldoorn kun je gebruiken om mooie groene grasvelden te creëren. Je hoeft er dan niet het gehele jaar voor te zorgen dat het gras voldoende water krijgt en bent niet voortdurend aan het maaien om het gras in te dimmen.

Kunstgras voor een sportveld of in je eigen tuin

Kunstgras Apeldoorn wordt vaak gebruikt voor sportvelden. Zo zijn er veel kunstgras voetbalvelden, kunstgras hockeyvelden en kunstgras rugbyvelden. Zo blijft het gras het gehele jaar staan en komen er niet allemaal putten in het grasveld. De putten in het grasveld komen namelijk wel vaak voor bij natuurlijk gras. Wanneer iemand bijvoorbeeld een sliding maakt op het veld of met zijn hak te hard in de grond trapt, kunnen al stukken gras los komen van de grond. Dit kunstgras Apeldoorn is ook geschikt voor in je eigen tuin. Heb je een groot stuk land, maar heb je geen zin om het te verzorgen, dan is kunstgras een goede optie. Je hoeft het gras niet bij te houden, maar hebt wel het hele jaar een mooie tuin.  

Het kunstgras kan geplaatst worden door een specialist

Je hoeft niet zelf het kunstgras Apeldoorn te leggen. Je kunt hier namelijk specialisten voor inhuren. Zo weet je zeker dat het veld goed wordt gelegd en heb je zelf veel minder werk. Na het leggen van het kunstgras Apeldoorn hoef je zelf eigenlijk niets meer te doen. De specialisten zorgen ervoor dat het veld klaar is voor gebruik en je zelf niets meer hoeft te doen. Zo kan er meteen gevoetbald, gehockeyd of gerugbyd worden. Maak het je zelf een stuk gemakkelijker en kies ervoor om een veld te laten aanleggen wat gemaakt is van kunstgras Apeldoorn. Je kunt dan het gehele jaar genieten van een groen grasveld.   Kunstgras Almelo aanleggen doe je zo!

Nu de zomer begint wilt u graag kunnen genieten van uw tuin. Maar uw tuin is nog een dor grasveld of een plantsoen van onkruid.  Het aanleggen van kunstgras Almelo is dan een goede oplossingen. Maar hoe doet je dan en waarom zou je kunstgras Almelo aanleggen? De voordelen van kunstgras aanleggen is dat het  weinig onderhoud kost en je optimaal kunt genieten van je tuin. Je hoeft niet meer elke week te maaien, het gezond houden van uw gazon of onkruid wieden dat tussendoor het kunstgras groeit. Maar het aanleggen van kunstgras Almelo is wel even een karweitje.,

Hoe leg je kunstgras aan?

Er zijn veel verschillende soorten manier om kunstgras aan te leggen. De makkelijkste manier is het inschakelen van een hoveniersbedrijf. Het hoveniersberdrijf kan het kunstgras Almelo binnen in dag uitvoeren. Zo heb je snel een mooie en groene tuin. Jij hoeft niks te doen en het hoveniersbedrijf voert het zware werk uit. Het hoveniersbedrijf begtin met maken van een inventaris van de wensen. Er wordt er een afspraak gemaakt om de tuin te bekijken. Hierna volgt er een tuinontwerp. Nadat u akkoord ben gegaan wordt er een offerte gemaakt en binnen een week komen ze kunstgras Almelo aanleggen. In de zomer kan het natuurlijk langer duren omdat iedereen dan graag met de tuin aan de slag gaat. Het enige waar jij moet zogen is dat de tuin leeg is en dat het hoveniersbedrijf aan de slag kan. Het hoveniersbedrijf maakt de grond gelijk en daarna wordt kunstgras Almelo aangelegd. Ze zorgen ervoor dat het netjes wordt afgewerkt en binnen een dag is de klus geklaard. En zo heb jij een mooi aangelegde en onderhoudsvriendelijke tuin  met kunstgras Almelo. Daarna hoef je alleen nog maar te gaan relaxen in een heerlijke groene tuin.HOE ZOEK je DE JUISTE HORECA PARASOL?

Een professionele parasol kopen voor je horecaterras is een serieuze investering. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om tussen de vele mogelijkheden de parasol te kiezen die het beste past bij jouw situatie.

Bij de aanschaf van een horeca parasol lijkt het soms niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Er kunnen natuurlijk verschillende vragen bij je opkomen. Zoals bijvoorbeeld:

• Wat is de grootte van je terras? Welke parasol past hierbij? 400×400 cm, 500×500 cm of misschien wel 700x700cm • Wil je een parasol met een mast in het midden of wil je een zweefparasol. • Wil je het terras helemaal overkappen of een klein gedeelte. • Welk budget wil je vrijmaken voor de aanschaf van uw horeca parasols? • Wil je een snelle levering (uit voorraad) of kiest je voor maatwerk? • Heb je een vergunning nodig? (informeer bij je gemeente)

3 Tips Bij de aankoop van een HORECA PARASOL

We beschrijven hieronder 4 tips die je verder kunnen helpen:

 1. Een parasol geeft je bescherming. Te veel zon is niet goed voor je huid en daarnaast kan het vervelend zijn om steeds in de zon te zitten.
 2. Zorgt voor sfeer. Een parasol brengt sfeer binnen een terras. Op deze manier kun je sneller publiek aantrekken.
 3. Zorgt voor warmte. Een parasol houdt warmte vast, waardoor je s’avonds nog lekker buiten kunt zitten. Het is natuurlijk een goede oplossing om nog lekker te genieten in de avonduren.

Het verschil tussen duurdere en goedkope parasols?

Een goedkope parasol is vaak niet waterdicht, scheuren snel of verkleuren snel in de zon. Dit kost je elk jaar een nieuwe parasol. Uiteindelijk is het een keuze of de parasol je de juiste uitstraling geeft. Een goede parasol is een prima oplossing voor de korte termijn. Let er wel op dat zo weinig mogelijk stuk kan gaan. Wees er dus zuinig mee.

Een duurdere parasol is soms een grote investering die je niet zomaar kan besteden. De vraag is altijd wat is je terras waard? Gaat je voor uitstraling en een parasol die lang mee gaat? Dan ontkom je er helaas niet aan. Een professionele parasol is vaak waterdicht, verkleur niet snel en kan tegen een stootje.

 

 

 

 

https://www.doehetzelftuinen.nl/tuin-meubilair/

Tips om een blokhut te bouwen zonder beton

Je eigen blokhut bouwen

Op het internet vind je zoveel tips om een blokhut te bouwen, dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom handig om in dit artikel even stil te staan bij de belangrijkste onderdelen en aandachtspunten als je bezig gaat met een blokhut, houten overkapping, carport of tuinhuis. Want hoewel en kant en klare prefab oplossingen zijn, wil je wellicht liever zelf aan de gang gaan met je bouwproject. Lees dan gauw verder waar je op moet letten.

Fundering voor een blokhut begint met een goede constructie

Het is zo oud als de weg naar Rome. Elke bouwconstructie valt of staat, letterlijk, bij een goede basis. De basis is in dit geval natuurlijk de ondergrond en de fundering. Zonder goede fundering zal je blokhut, carport of tuinhuis na verloop van tijd schuin staan of nog erger gewoon in elkaar zakken. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Doorgaan kennen we natuurlijk de betonnen fundering. Beton staat bij het publiek bekend als sterk, duurzaam en erg geschikt als basis voor een fundering. Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in. Hele grote zware constructies vereisen speciale, zeer sterke funderingsoplossingen. Maar we hebben het dan over zeer grote infra projecten en geen blokhutten of tuinhuizen. Hiervoor kun je namelijk ook uitstekend gebruik maken van de veel betere schroeffundering oplossing van Weenk Schroeffundering. We leggen het graag even uit.

Waarom kiezen voor schroeffundering voor je tuin project

Schroeffundering maakt een opmars in Nederland omdat het zoveel voordelen biedt ten opzichte van betonfundering. De voordelen van fundering op basis van schroeven die diep in de grond worden gezet zijn;

 • snel te plaatsen op bijna ieder type ondergrond
 • zware houten of metalen funderingsbalken niet nodig
 • duurzame oplossing dat herbruikbaar is
 • geen gedoe met cement, beton of graafwerkzaamheden
 • zelf te monteren ( of je maakt gebruik van het WSF montage team )
 • zeer betaalbaar met schroeffundering voor al minder dan €20,- per stuk

Funderingsbalk voor een blokhut? Of toch het gemak van schroeffundering

Zoals eerder benoemd zijn de voordelen van schroeffundering groot ten opzichte van traditionele oplossingen. Het grootste voordeel is zelfs tweezijdig. Want doordat je geen zware logge funderingsbalken voor een blokhut hoeft te gebruiken, scheelt dat weer in het inschakelen van zwaar materiaal om graafwerkzaamheden uit te voeren. En dat scheelt weer tijd én natuurlijk geld! Je bent dus niet alleen sneller klaar, het scheelt je honderden tot wel duizenden euro’s. Geld dat je kunt gebruiken voor de aankleding van je tuinhuis of blokhut.

Van aanvraag tot uitvoering binnen 4 weken!

Het montage team van WSF Schroeffundering staat altijd paraat voor projecten door het hele land. Wij zijn flexibel, denken graag mee en bieden maatwerk voor iedere klant. En als het moet kunnen we binnen 4 weken jouw project realiseren. Je kunt direct online een offerte opvragen als je een fundering wilt maken.

Officieel dealer Krinner schroeffundering en fundering van VDL

Voor speciale projecten die daar om wensen kunnen wij gebruik maken van de technisch hoogwaardige producten van Krinner schroeffundament. De oorspronkelijke bedenker ontwikkelde al in 1994 in samenwerking met diverse Duitse technische universiteiten de schroeffundering. Voor zware toepassingen kunnen wij ook gebruik maken van extra groter op maat gemaakt schroeffundamenten vervaardigd door VDL.

https://schroeffundering.nl/

Kunstplanten hebben de toekomst

Als het voorjaar er weer aan komt, is het tijd om de tuin weer in te richten. Zeker als je een wat grotere tuin hebt is dat behoorlijk veel werk. Heel veel mensen hebben de tijd niet om er echt iets moois van te maken of zien op tegen de fysiek zware werkzaamheden. Kies dan voor kunstplanten buiten. Het scheelt je ontzettend veel werk en je tuin ziet er bovendien altijd voortreffelijk uit.

In potten of bakken

Kunstplanten buiten is kiezen voor een onderhoudsvrije tuin, want je hoeft amper onderhoud aan je altijd groene tuin te plegen. Je plaatst de kunstplanten bij voorkeur in potten of bakken. Voordeel daarvan is dat je de planten daardoor ook gemakkelijk verplaatst en je tuin dus heel gemakkelijk een andere uitstraling geeft. Het is overigens wel mogelijk om de kunstplanten in de grond te plaatsen. Dan wordt verplaatsen echter een lastiger verhaal en bovendien krijg je dan toch te maken met bijvoorbeeld onkruid en dus toch nog werk. Kunstplanten in plantenbakken kun je ook prima gebruiken als afscheiding. Mooi is verder dat je voor kunstplanten kunt kiezen die normaliter niet in ons land groeien. Daarmee wordt een kunstplant zomaar de eyecatcher van je tuin. De kunstplanten zien er natuurgetrouw uit en zijn er in vrijwel elke soort en elke maat. Van agave tot aloë, van bamboe tot bonsai en buxus. En natuurlijk is er een keur aan bloeiende kunstplanten beschikbaar zoals de meer bekende planten camelia, begonia en geranium.

Maak ook je balkon mooi groen

Met kunstplanten maak je ook je balkon mooi groen. Ook dat balkon waar normaliter geen zonlicht komt en geen plant wil groeien. Dit geldt uiteraard ook voor je dakterras, die je met kunstplanten in alle jaargetijden heel mooi groen kunt houden. In veel gevallen zijn de kunstplanten amper van echte planten te onderscheiden. Ook een plantenwand buiten met kunstplanten zorgt voor uitstraling. In dat opzicht kan echt maatwerk geleverd worden. Plantenwanden kies je in alle mogelijke uitvoeringen met tal van verschillende planten. Een plantenwand voor buiten met kunstplanten en kunstplanten in de tuin bieden een resultaat dat je met echte planten nooit zult halen. Bovendien heb je een zo goed als onderhoudsvrije tuin. Bovendien kun je zowel tuin als plantenwand door professionals laten onderhouden om altijd een fraaie, groene tuin te houden. Uiteraard zijn de kunstplanten bestand tegen uv-straling en tegen water. Kunstplanten hebben nadrukkelijk de toekomst, zeker nu mensen het steeds drukker krijgen en werken in de tuin er steeds vaker bij inschiet.

Muurafdekkers in diverse uitvoeringen

Voor diverse bouwwerken netjes af te werken kun je gebruik maken van muurafdekkers, ook wel afdekplaten genoemd. Voor muurafdekkers goedkoop kun je ook online terecht bij Sierbeton Online. 

Laat de prijs van de muurafdekkers berekenen

Sierbeton Online verkoopt verschillende soorten muurafdekkers die van beton of natuursteen gemaakt worden. De muurafdekkers zijn niet alleen in verschillende soorten te koop maar kunnen ook in alle maten gemaakt worden. Als je op de website kijkt zie je diverse afdekkers waar je een keuze uit kunt maken. Als je een soort gevonden hebt die je wel aanstaat kun je daarop klikken en meteen aangeven welke afmetingen de muurafdekker dient te zijn. Nadat je dit hebt ingevoerd krijg je meteen de prijs op het scherm te zien zodat je weet wat de muurafdekker je gaat kosten. Zo weet je altijd van tevoren waar je aan toe bent. Een offerte aanvragen behoort ook tot de mogelijkheden. 

Waarvoor dient een muurafdekker?

Een muurafdekker kan voor verschillende klussen gebruikt worden en je dekt er bijvoorbeeld tuinmuren, trapgevels of kopgevels mee af. Het geeft het bouwwerk een nette en afgewerkte uitstraling maar zorgt er ook voor dat dit langer mee kan gaan omdat het beschermd wordt tegen allerlei soorten weer zoals felle zon, harde regen of sneeuw. 

Kies de muurafdekker die jij wilt hebben

Muurafdekkers zijn in drie verschillende modellen te koop. Dit zijn de vlakke muurafdekker, de eenzijdig aflopende muurafdekker en de tweezijdig aflopende muurafdekker. Welke je het beste kiest hangt af van de soort klus maar zeker ook van je eigen smaak en wat het beste bij de rest van het bouwwerk past. Een muurafdekker is voorzien van een waterhol aan de onderzijde waardoor het water altijd goed weg kan en niet in het onderliggende bouwwerk terecht komt waardoor het harder slijt. Op deze manier wordt snelle slijtage dan ook voorkomen.

Een moestuin aanleggen

Ben je van plan om (bijvoorbeeld in je eigen tuin) een moestuin te beginnen, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? Met de tips in dit artikel kun je in ieder geval alvast een goede start maken!

 

Een geschikte plaats kiezen

Woon je op de vijfde verdieping van een flat? Geen enkel probleem, ook op een balkon of in bakken op de vensterbank kun je prima een moestuin aanleggen. Je zou er dan zelfs voor kunnen kiezen om mediterrane groente te kweken in je tuintje. Ook als je een tuin hebt, maakt het in principe niet uit of deze groot of klein is. Wel is het van belang om een plek te kiezen die tussen het einde van de ochtend en het einde van de middag in de zon ligt. Verder zou je ook nog kunnen overwegen om een aantal bakken in je tuinhuisje of blokhut neer te zetten. Wil je toch wat meer ruimte? Op verschillende plaatsen kun je een volkstuin huren, in verschillende formaten en prijsklassen.

 

Een schema of kalender

Een goede moestuin vraagt om een stukje planning. Iedere groente heeft natuurlijk een andere zaaitijd en het is handig om dit overzichtelijk te maken voor jezelf. Je kunt verschillende schema’s en templates op het internet vinden, maar je kunt er ook zelf heel makkelijk eentje maken, bijvoorbeeld in Excel. Zo creëer je overzicht en haal je het meeste uit je tuin!

 

Een dagboek beginnen voor je moestuin

Het is niet alleen erg leuk om een dagboek voor je tuin bij te houden, maar ook nog eens handig. Naast het feit dat je hierin kunt bijhouden welke groente je wanneer kunt oogsten, kun je ook aantekeningen maken en nieuwe ideeën opschrijven. Uiteraard kun je ook een to-do lijst toevoegen aan je dagboek, zodat je bijhoudt wat je allemaal nog moet doen of wilt gaan kopen voor je tuin.

Wat is dazenlijm? En hoe bestrijd je er dazen mee?

Dazenvallenlijm, wat is dazenlijm? en hoe bestrijd je er dazen mee?

 

 

In de zomer kunnen mensen, paarden en ander vee veel hinder hebben van dazen. Een daas de bekendste bijtende vlieg van Nederland en west Europa. Ze zijn bruinachtig van kleur en hebben grote metaalkleurige ogen die vaak nog groter dan hun achterlijf zijn. De vrouwelijke dazen bijten en drinken bloed om eitjes te kunnen leggen. Het zijn dus ook alleen de vrouwtjes die jou bijten en vervelende bulten veroorzaken. Het jachtseizoen van de daas begint in de eerste weken van mei en kan aanhouden tot eind september. Dazen zijn dol op warmte, zon en vocht. Omdat een dazenbeet erg pijnlijk kan zijn voor de mens, en zeer stressvol voor paarden is, is het prettig om te overlast zo veel mogelijk te kunnen beperken. Er zijn verschillende manieren om dazen te bestrijden. Zoals een goede dazenspray, vliegendekens, dazenvallen of dazenlijm. Over de dazenlijm zal ik in deze blog meer informatie gaan geven. Over het uiterlijk van de dazenlijm, de werking er van en hoe je er daadwerkelijk dazen mee vangt.

 

 

 

Wat is dazenlijm nou eigenlijk?

 

Dazenlijm is ontstaan in 2014 en gaat sindsdien wereldwijd. De lijm heeft een bruine/transparante kleur, een stroperige structuur en een speciale lok geur voor insecten. Ook heeft de dazenlijm een kleefkracht die enkel gericht is op dazen en horzels, er zullen dus geen problemen ontstaan wanneer een ander dier in aanraking komt met dazenlijm zoals bijvoorbeeld kleine vogels. Dazenlijm is eco-vriendelijk, niet giftig en vrij van pesticiden in waardoor de lijm veilig is in gebruik en voor dieren. Daarnaast is de dazenlijm tot 16 weken regenbestendig door zijn speciale samenstelling. Door deze eigenschappen is dazenlijm een effectief product om dazen en horzels te bestrijden! De lijm is verkrijgbaar in drie verschillende maten:

  • 0,5 liter

 

  • 1,5 liter

 

  • 3,5 liter

De lijm is in principe onbeperkt houdbaar mits je deze goed afsluit. Wanneer je de lijm open laat staan zal deze dikker worden en uiteindelijk onbruikbaar. In de koude winterdagen kan de dazenlijm bevriezen wanneer deze niet goed opgeborgen is. Let daarom altijd goed op waar je de lijm bewaard.

 

De werking van dazenlijm op een dazenval

 

Dazen jagen op alles wat beweegt en warmte uitstraalt. Voor een dazenval  is het noodzakelijk om deze eigenschappen te bezitten. De dazenbal en de dazenemmer hebben dit allebei. De emmer of bal hang je op in de zon waardoor deze opwarmt, door de wind zal deze gaan bewegen. Hier komen de dazen direct op af. De val is warm, beweegt en imiteert hiermee bijvoorbeeld een paard. Zo’n dazenval kan tot wel honderden dazen per dag vangen.

 

Dazenlijm is een goed betaalbaar bestrijdingsmiddel, mede hierdoor gebruiken er veel mensen dit als bestrijdingsmiddel tegen te dazen. De lijm kun je op een emmer of dazenbal smeren om dazen en horzels te vangen. Al na 1 dag zal je resultaat zien! Namelijk tientallen dazen die vastgekleefd zitten aan de val. Het advies is om 3 vallen op 10.000 vierkante meter grond te zetten. Als er meer dan 5 paarden binnen dat gebied staan is het wenselijk om meerdere vallen te zetten voor een optimaal resultaat. Dazenlijm kun je eenvoudig met een kwast op de emmer smeren. Als deze na ongeveer 16 weken is uitgewerkt kun je er heel simpel nieuwe lijm overheen smeren. Wil je toch liever de emmer schoonmaken? Dat kan! Rol de emmer door het zand, daarna kun je het mengsel van lijm met gevangen vliegen er met een plamuurmes afschrapen. Hierna is de emmer weer helemaal klaar voor het volgende dazenseizoen.

 

 

 

Hoe maak ik zo’n dazenval met lijm?

  

 

 

De dazenlijmval is de bekendste en goedkoopste manier om een dazenplaag tegen te gaan. Tevens is een dazenlijmval eenvoudig te maken. Je kunt zelf al een val maken met alleen een zwarte emmer, een touw en een pot dazenlijm. Maak een gat in de bodem van de emmer, hier haal je vervolgens een touw doorheen. Hang de emmer op zeker 1 meter hoogte op een zonnige plek waar die genoeg vrijheid heeft om te bewegen door de wind. Zo kan de emmer zich ook van onderen opwarmen. Tot slot smeer je de emmer in met dazenlijm. Nu kan het bestrijden beginnen en zullen dazen geen probleem meer vormen!

 

Wat is dazenlijm? En hoe bestrijd je er dazen mee?

 

In de zomer kunnen mensen, paarden en ander vee veel hinder hebben van dazen. Een daas de bekendste bijtende vlieg van Nederland en west Europa. Ze zijn bruinachtig van kleur en hebben grote metaalkleurige ogen die vaak nog groter dan hun achterlijf zijn. De vrouwelijke dazen bijten en drinken bloed om eitjes te kunnen leggen. Het zijn dus ook alleen de vrouwtjes die jou bijten en vervelende bulten veroorzaken. Het jachtseizoen van de daas begint in de eerste weken van mei en kan aanhouden tot eind september. Dazen zijn dol op warmte, zon en vocht. Omdat een dazenbeet erg pijnlijk kan zijn voor de mens, en zeer stressvol voor paarden is, is het prettig om te overlast zo veel mogelijk te kunnen beperken. Er zijn verschillende manieren om dazen te bestrijden. Zoals een goede dazenspray, vliegendekens, dazenvallen of dazenlijm. Over de dazenlijm zal ik in deze blog meer informatie gaan geven. Over het uiterlijk van de dazenlijm, de werking er van en hoe je er daadwerkelijk dazen mee vangt.

 

 

 

Wat is dazenlijm nou eigenlijk?

 

Dazenlijm is ontstaan in 2014 en gaat sindsdien wereldwijd. De lijm heeft een bruine/transparante kleur, een stroperige structuur en een speciale lok geur voor insecten. Ook heeft de dazenlijm een kleefkracht die enkel gericht is op dazen en horzels, er zullen dus geen problemen ontstaan wanneer een ander dier in aanraking komt met dazenlijm zoals bijvoorbeeld kleine vogels. Dazenlijm is eco-vriendelijk, niet giftig en vrij van pesticiden in waardoor de lijm veilig is in gebruik en voor dieren. Daarnaast is de dazenlijm tot 20 weken regenbestendig door zijn speciale samenstelling. Door deze eigenschappen is dazenlijm een effectief product om dazen en horzels te bestrijden! De lijm is verkrijgbaar in drie verschillende maten:

  • 0,5 liter

 

  • 1,5 liter

 

  • 3,5 liter

De lijm is in principe onbeperkt houdbaar mits je deze goed afsluit. Wanneer je de lijm open laat staan zal deze dikker worden en uiteindelijk onbruikbaar. In de koude winterdagen kan de dazenlijm bevriezen wanneer deze niet goed opgeborgen is. Let daarom altijd goed op waar je de lijm bewaard.

 

De werking van dazenlijm op een dazenval

 

Dazen jagen op alles wat beweegt en warmte uitstraalt. Voor een dazenval is het noodzakelijk om deze eigenschappen te bezitten. De dazenbal en de dazenemmer hebben dit allebei. De emmer of bal hang je op in de zon waardoor deze opwarmt, door de wind zal deze gaan bewegen. Hier komen de dazen direct op af. De val is warm, beweegt en imiteert hiermee bijvoorbeeld een paard. Zo’n dazenval kan tot wel honderden dazen per dag vangen.

 

Dazenlijm is een goed betaalbaar bestrijdingsmiddel en word in Duitsland verkocht als Sticky Trap Bremsenfallenleim, mede hierdoor gebruiken er veel mensen dit als bestrijdingsmiddel tegen te dazen. De lijm kun je op een emmer of dazenbal smeren om dazen en horzels te vangen. Al na 1 dag zal je resultaat zien! Namelijk tientallen dazen die vastgekleefd zitten aan de val. Het advies is om 3 vallen op 10.000 vierkante meter grond te zetten. Als er meer dan 5 paarden binnen dat gebied staan is het wenselijk om meerdere vallen te zetten voor een optimaal resultaat. Dazenlijm kun je eenvoudig met een kwast op de emmer smeren. Als deze na ongeveer 20 weken is uitgewerkt kun je er heel simpel nieuwe lijm overheen smeren. Wil je toch liever de emmer schoonmaken? Dat kan! Rol de emmer door het zand, daarna kun je het mengsel van lijm met gevangen vliegen er met een plamuurmes afschrapen. Hierna is de emmer weer helemaal klaar voor het volgende dazenseizoen.

 

 

 

Hoe maak ik zo’n dazenval met lijm?

 

De dazenlijmval is de bekendste en goedkoopste manier om een dazenplaag tegen te gaan. Tevens is een dazenlijmval eenvoudig te maken. Je kunt zelf al een val maken met alleen een zwarte emmer, een touw en een pot dazenlijm. Maak een gat in de bodem van de emmer, hier haal je vervolgens een touw doorheen. Hang de emmer op zeker 1 meter hoogte op een zonnige plek waar die genoeg vrijheid heeft om te bewegen door de wind. Zo kan de emmer zich ook van onderen opwarmen. Tot slot smeer je de emmer in met dazenlijm. Nu kan het bestrijden beginnen en zullen dazen geen probleem meer vormen!

https://sticky-trap.nl/page/informatie

De vele mogelijkheden met een Kunsthaag

Wist u dat?

Een Kunsthaag niet alleen tegen een houten schutting geplaatst hoeft te worden? Er zijn nog veel meer mogelijkheden met een Kunsthaag of Balkonhaag. Zo is de kunsthaag eveneens leuk om in het interieur te gebruiken als wandbekleding, voor een groene badkamer of meer groen in de woonkamer.

Met een beetje creativiteit gaat dit zeker lukken.

Voorwerpen uit zicht halen

Met de Kunsthaag kunt u ook voorwerpen uit het zicht halen. Wat te denken om die afvalcontainer meer uit het zicht te halen door er een mooi hekwerk omheen te bouwen met een kunstheg.

 • Of de Airco unit nog onopvallender te laten lijken door er een stukje Kunsthaag omheen te maken.
 • Bevestigen aan de tuinschuur, zo wordt het mooi fris groen.
 • Op het balkon aan een stukje muur of tegen uw glazen balkon.
 • In het theater als decoratie bij een voorstelling
 • Op de werkplek, om de receptie wat gezelliger te maken, aan het plafond bevestigen, in de vergaderruimte, als versiering in de bedrijfskantine.

Bedenk het maar en het is mogelijk.

De voordelen van een Kunsthaag

 • Niet meer snoeien;
 • Direct resultaat;
 • Ideaal in interieur als wandbekleding;
 • Geschikt voor binnen en buiten;
 • Water geven niet nodig;
 • Geluiddempend;
 • Permanent een groene omgeving;
 • Snelle bevestiging;
 • Snel privacy creëren;
 • Makkelijk te reinigen;
 • Non Toxic;
 • UV bestendig;
 • Kunsthaag Taxus, Kunthaag Harmonica, Kunsthaag Laurier Prunus, Kunsthaag Photinia Rood tegels, Kunsthaag Klimop tegels of een Jungle Wandmat

Zelfherstellend

De bladeren zijn zeer gemakkelijk schoon te maken als ze wat vies zijn geworden. Gewoon afspoelen of schoonmaken met een doekje. De bladeren zullen niet beschadigen en vallen terug in hun vorm, ze zijn als het ware Zelfherstellend

Nog een groot voordeel is dat er geen ongedierte meer is.

Samengevat zijn er dus echt heel veel mogelijkheden met een Kunsthaag. In de webshop van KunsthaagEU heeft u de keuze uit een aantal Kunsthagen, 24 / 7 te bestellen en te bezichtigen.

 

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/kunsthaag/

Geen schimmels en vocht meer in uw tuinhuis of vakantiewoning

Geen vocht en schimmels meer in uw tuinhuis of vakantiewoning.

Met een luchtcollector, ook wel solar air heater genoemd blaast u warme lucht in de ruimte. Deze warme lucht wordt gemaakt door een luchtcollector. Een luchtcollector is een apparaat dat geheel zonder stroom werkt en dus niet op het lichtnet hoeft te worden aangesloten. Hij werkt geheel stand alone op zonne-energie. Dus gratis verwarmen is mogelijk!

Een zonnecollector zuigt de lucht van buiten aan in de luchtcollector. In de luchtcollector wordt de lucht opgewarmt door de zon. Dit is mogelijk door de speciaal gepattenteerde lammellen in de luchtcollector. Aan het einde zit een afzuiger die overigens ook op zonne-energie wordt aangedreven, die de warme lucht de ruimte inblaast.

De lucht kan van 10 tot wel 35 graden in temperatuur stijgen. Dit afhankelijk van de juiste plaatsing luchtcollector en hoeveelheid zon.

Perfect dus voor installatie in uw tuinhuis of vakantiewoning maar ook in uw dierenverblijf, schuur, garage, paardenstal en andere ruimtes waar snel vocht en schimmels kunnen ontstaan.

Onderhoudarm en lage aanschafwaarde

Het grote voordeel is dat het apparaat geen onderhoud nodig heeft, lage aanschafwaarde heeft en dus snel terugverdient is. Ook de eenvoudige montage maakt het tot een perfecte aanschaf zonder enige risico’s. U hoeft alleen een gat in de muur te maken voor de inblazer.

Een luchtcollector samen met een afzuiger op zonneenergie maakt het mogelijk ook grotere ruimtes te voorzien van verse luchtstromen. De luchtcollector blaast de warmere lucht in de ruimte en de afzuiger zuigt deze aan de andere koude kant van de ruimte weer aan.

Een perfecte combinatie tegen het aanmaken van vocht en de bijbehorende schimmels die in de ruimte kunnen ontstaan. Een gezonder leefklimaat wordt zo geschapen.

Conclusie:

 • Lage aanschafwaarde;
 • Geen vocht en geen schimmels
 • Snelle terugverdientijd;
 • Besparing mogelijk van tot wel 40% op uw verwarmingskosten;
 • Ideaal als bijverwarming;
 • Eenvoudige zelf te monteren;
 • Perfect voor tuinhuis, dierenverblijven, vakantiewoningen, boten, e.d;
 • Werkt stand alone zonder aansluiting op het energienet;
 • Werkt al bij een beetje zon.

Meer weten? Kijk eens op de website van www.warmteshop.eu

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/luchtcollector/