Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuin en buitenleven


Category Archives: Tuin en buitenleven

De vernieuwde oplossing voor bezoekersregistratie

Wat moeten jouw bezoekers doen zodra ze jouw bedrijf binnen komen? Moeten ze al hun gegevens opschrijven op een papiertje bij de receptie, of hoeven ze alleen maar even een QR code te scannen voordat ze door kunnen lopen? Hoe soepel ervaren jouw bezoekers de binnenkomst in jouw pand? Als jij nog werkt met die papiertjes, dan is het echt tijd om na te gaan denken over een entree die net even wat soepeler en professioneler loopt. Ben jij benieuwd naar hoe je dat voor elkaar kan krijgen? Lees dan maar gauw verder!

De oplossing voor allemaal gedoe met papiertjes, receptionisten die nergens tijd voor hebben, rijen voor de ingang en lange wachttijden, is eigenlijk heel voor de hand liggend. Want we leven in een wereld waarin al zo veel dingen gedigitaliseerd zijn, dus waarom niet ook de bezoekersregistratie. Als jij denkt dat er geen receptie software bestaat, dan heb je het echt heel erg mis. Want wij van Digireceptie hebben iets heel moois bedacht, een virtuele receptie waarbij bezoekers zich online kunnen aanmelden. En als ze dan eenmaal aangekomen zijn bij jouw bedrijfspand, dan kunnen ze in feite gewoon doorlopen. Dat is super handig, want om die manier kunnen de receptie medewerkers doen waar ze echt goed in zijn, en lastige vragen beantwoorden. In tegenstelling tot vroeger, wanneer ze elke keer weer de hele lijst met vragen moesten doorlopen met bezoekers. Bovendien is een digitale receptie zoals wij van Digireceptie hem ingericht hebben veel veiliger dan een fysieke receptie. En dat heeft vooral te maken met corona, want door je online aan te melden moet je daar ook al gelijk het corona-check gesprek doen. Op die manier kom je aan de deur niet voor vervelende verrassingen te staan.

https://www.economy.nl/

Een vijver aanleggen

Een vijver aanleggen is een behoorlijke klus en dit is zeker niet iets dat voor iedereen is weggelegd. Er zijn verschillende soorten vijvers, zo heb je natuurlijk de vijver waar vissen in zwemmen en waar je lekker naar kunt kijken. Heerlijk toch, een stukje natuur in je tuin. Dit is echter niet de enige vijver die mensen anno 2021 in hun tuin hebben, steeds vaker kiezen mensen ervoor om een zwemvijver te laten plaatsen. Zoals de naam al zegt, in deze vijver kan je zwemmen en dat is natuurlijk erg gaaf. Je hebt echt het gevoel dat je in de natuur aan het zwemmen bent. Ook kiezen veel mensen ervoor om zo’n zwemvijver te laten plaatsen omdat ze niet goed tegen chloor kunnen of omdat ze niet van chloor houden. Wanneer dit het geval is, dan is zo’n vijver een zeer mooie optie. Ben jij geïnteresseerd in een vijver, kijk dan eens op Tuin en Vijver Direct, Tuin en Vijver Direct is een partij die staat voor zeer hoge kwaliteit.

 

Mocht jij zo’n vijver of een normale vijver willen hebben, dan zal deze wel aangelegd moeten worden. Hier vertellen we je graag meer over in de volgende alinea, dit is namelijk een flinke klus. Je moet hier niet zomaar aan beginnen, dit kan namelijk voor de nodige problemen zorgen.

complete 4-stappenplan voor het aanleggen van vijver

Mocht jij op zoek zijn naar het complete 4-stappenplan voor het aanleggen van vijver, dan kan je ook een kijkje nemen op de website van bovenstaande aanbieder. Zij leggen je aan de hand van dit plan precies uit hoe het aanleggen van zo’n vijver in zijn werking gaat. Heb je een tuin waar momenteel geen vijver in ligt, dan is het al helemaal moeilijk om zo’n vijver aan te leggen. Veel mensen beginnen zonder plan en dat raden we zeker af. Bovenstaande aanbieder kan jou perfect helpen bij de aanleg van je vijver. Een vijver aanleggen is iets dat je het beste kunt doen in het voorjaar, dit is al helemaal geval als er planten in de vijver aanwezig zijn. De temperatuur zal 5 graden boven Celsius moeten zijn. Mocht dit allemaal wat te lastig zijn, dan gaat het stappenplan jou zeker helpen. Het stappenplan bevat het volgende:

 

 – vijverontwerp

– graven van de vijver

– vijverfolie aanbrengen

– het vullen van de vijver

Zwemmen in de winter

Mocht jij een zwemvijver aan willen leggen en wil je er ook voor zorgen dat je in de winter en in het najaar kunt zwemmen, dan kun je ervoor kiezen om een warmtepomp in de vijver aan te laten leggen. Dit zorgt ervoor dat het water lekker warm is. Het is toch super als het koud is buiten en jij kan lekker het warme water in.

5 onmisbare kweekbenodigdheden voor elke kweker

Ecogardenshop is een online shop die zich toespits op tuinbenodigdheden en soortgelijke artikelen. Bij Ecogardenshop shop ben je terecht voor alle middelen en producten die je nodig hebt om te kunnen planten. Hieronder treft u 5 essentiële benodigdheden die u moet hebben als kweker.

Kweektenten

Zoals eerder aangegeven vindt u in het assortiment van Ecogardenshop van A tot Z wanneer het gaat om benodigdheden voor het kweken. Iets wat u goed kan gebruiken voor het kweken is een kweektent. In een kweektent krijgen planten en of groenten, die in de normale buitenlucht niet kunnen groeien, alsnog de ruimte om dat te doen. Enkele van deze groentensoorten zijn ondere komkommers, champignons, tomaten of aubergines. De kweektenten van Ecogardenshop zijn aan de hand van stevig materiaal vervaardigd. Daarnaast zijn ze zeer eenvoudig om in elkaar te zetten. Met de kweektenten van Ecogardenshop heeft u alle ruimte om uw planten en groeten te laten groeien. Bent u op zoek naar een geschikte kweektent? Dan moet u zeker een kijkje nemen in het assortiment van Ecogardenshop.

Buisventilatoren

Om ervoor te zorgen dat er genoeg ventilatie is in een kweekkas, wordt er doorgaans gebruikt gemaakt van een buisventilator. Buisventilatoren hebben een ronde vorm en werken volgens een bepaalde mechanisme waarbij er lucht van de ene kant wordt ingeblazen en aan de andere kant wordt losgelaten. Deze buisventilatoren zijn ook vervaardigd van top standaarden en zullen lang mee kunnen gaan. Een buisventilator kan zeer belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat u een optimale kweekopbrengst kan bewerkstelligen. Één van de voordelen van een buiventilator is dat het makkelijk aan te brengen is in een ventilatiekanaal door de ronde vorm. Uw buisventilator koopt u tegen een zeer laag tarief bij Ecogardenshop.

EC meters

Heeft u zich serieus voorgenomen om in de kweeksector bezig te zijn? Dan is er grote kans dat u een EC meter nodig zal hebben. EC meters vormen namelijk een belangrijke spil in het geheel, om ervoor te zorgen dat de kweekopbrengst zo optimaal mogelijk gehouden wordt. Een andere belangrijke functie van de EC meter is dat het erop moet toezien dat de kwaliteit van de kweekopbrengsten gewaarborgd blijft, doordat het de voedingsdichtheid kan vast stellen. U krijgt als kweker een accurate indicatie van de hoeveelheid voedingsmiddel die u aan uw planten of gewassen moet toedienen. EC meters moeten met een bepaalde nauwkeurigheid de voedingsdichtheid vaststellen. Het is daarom van eminent belang om ervoor te zorgen dat je alle gebruiksvoorschriften van de EC meter in acht neemt.

Bestrijdingsmiddelen

Bij Ecogardenshop zult u ook de nodige bestrijdingsmiddelen kunnen vinden. Het maakt hierbij niet uit als u naar ongedierte- of geurbestrijding op zoek bent, bij Ecogardenshop is er van alles in huis. Aan de hand van wat voor soort ongedierte uw gewassen teistert, kunt u een geschikte middel kopen om die te kunnen bestrijden. Sommige planten en of gewassen kunnen een sterke geur afgeven. Om deze geur te kunnen terugdringen kunt u gebruik maken van verschillende producten die u in het assortiment van Ecogardenshop zult vinden. Het is u sterk aangeraden om ervoor te zorgen dat u de bijsluiters van de bestrijdingsmiddelen grondig doorneemt. Zo voorkomt u verkeerd gebruik ervan.

Kweeksystemen

Een andere essentiële tool die een cruciale functie heeft is de kweeksysteem. Een kweeksysteem zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de kweker minder inspannend wordt. Een kweeksysteem bestaat uit een waterpot met een ingebouwde waterreservoir. Deze opzet zorgt ervoor dat uw gewassen en planten op een efficiënte manier kunnen groeien. Werkzaamheden zoals het water geven aan uw gewassen behoren met de aanschaf van een kweeksysteem tot het verleden. Het enige waarvoor u moet zorgen is dat u de koppeling doet tussen het kweeksysteem en een opvangbak met voldoende water. De rest mag u overlaten aan het kweeksysteem. Indien u hulp in de tuin nodig hebt, kunt u altijd rekenen op de kweeksysteem. Je krijgt hierdoor de ruimte om je bezig te houden met andere werkzaamheden in de tuin.

https://www.ecogardenshop.com/nl/

Varen plant

De varen plant kent een familie van verschillende varensoorten. De meest bekende is Nephrolepis. Deze varen kun je makkelijk onderhouden. Bovendien heeft de plant een luchtzuiverende werking en reguleert hij een goede luchtvochtigheid. 

Waar kan ik de varen plant het beste neerzetten? 

Een varen gedijt goed op een vochtige plaats zoals een badkamer of keuken. Zorg wel dat hij voldoende daglicht krijgt. De plant geeft zelf ook veel vocht af. De varen heeft daarom een genezende functie bij hoofdpijn of een droge huid. Zoals gezegd staan varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteit. Dit bij elkaar maakt de varen tot een plant die goed is voor je gezondheid! 

Zet de plant op een lichte plek maar niet in de volle zon bij een temperatuur vanaf 15 C°

Plant met diverse kleuren 

Een varen plant heeft doorgaans een bladpatroon van krulachtige blaadjes. Bij de kleur denk je vooral aan groen, maar varens kunnen ook een bladkleur hebben van zilvergrijs of rood. Ook de bladvorm is niet per definitie hetzelfde en ook de hardheid van de bladeren verschilt. Bij varens kun je dus een mooie verzameling samenstellen van verschillende soorten zonder dat groen een overheersende werking heeft in het interieur. 

Hoe kan ik varens het beste verzorgen?

Zorg dat de potaarde van de varen vochtig blijft zodat de kluit niet uitdroogt. Let er ook op dat je geen water toedient in het midden van de plant maar besproei ze regelmatig met een plantenspuit en zorg voor wekelijkse voeding. Is de varen uit de pot aan het groeien? Dan kun je hem in maart het beste verpotten.

Nog een tip voor je interieur: hang de plant op, zo hebben de bladeren alle ruimte en het geeft ook nog eens een leuk en speels effect.

 

Loungeset aanbieding – de goedkoopste loungesets

Wil de komende zwoele zomeravonden genieten in je eigen tuin? En ben je hiervoor op zoek naar een comfortabel loungeset? Neem dan eens een kijkje op loungeset-aanbieding.nl. Hier kun je namelijk alle lopende loungeset aanbiedingen vinden. Door op zoek te gaan naar zo’n aanbieding kun je een hoop geld besparen. Dit omdat tijdens sommige periodes van het jaar de korting die je krijgt op een loungeset hoog op kan lopen. Dit zijn met name de wintermaanden en tijdens de zomeruitverkoop nét na de zomervakantie. Het is dus slim om een nieuw loungeset aan te schaffen op het juiste moment.

Koop op het juiste moment

Het is zonde om een comfortabel loungeset aan te schaffen wanneer deze niet in de aanbieding is. Dit omdat je met het kopen van een nieuw loungeset een hoop geld kunt besparen. Door op zoek te gaan naar een nieuw loungeset via loungeset-aanbieding.nl kun je profiteren van veel voordeel. Waarom zou je immers meer geld uitgeven aan een nieuw loungeset dan nodig is? Voordat je dus naar de winkel gaat om een nieuw, comfortabel loungeset te kopen, is het dus raadzaam om op zoek te gaan naar een actuele aanbieding.

Actuele aanbieding

Bij loungeset-aanbieding.nl kun je alle actuele loungeset aanbiedingen vinden. Dit zijn zowel de aanbiedingen in de verschillende fysieke winkels, als de aanbiedingen bij de verschillende webshops. Het is dus niet langer meer nodig om alle winkels stuk voor stuk af te gaan om te zien of je hier een loungeset met korting aan kunt schaffen. Op deze website vind je namelijk alle aanbiedingen op één plek. Zo kun je met het kopen van een nieuw loungeset niet alleen een hoop geld besparen, maar ook nog eens een hoop tijd. Wil je verzekerd zijn van een comfortabel loungeset tijdens de zomermaanden? Ga dan snel op zoek via loungeset-aanbieding.nl.

Dit moet je weten over leibomen!

De lockdown zorgt ervoor dat we meer tijd in onze woning spenderen dan in de afgelopen jaren. Dit geeft de mogelijkheid om de woning op diverse manieren op te knappen. Je kunt ervoor kiezen om de woonkamer onder handen te nemen, de slaapkamer een lik verf te geven of bijvoorbeeld je tuin te veranderen! Een manier om je tuin een volledige nieuwe uitstraling te geven is door middel van het plaatsen van leibomen. Leibomen winnen de afgelopen jaren enorm aan populariteit en daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over leibomen!

Wat zijn leibomen?

Leibomen zijn bomen die een geleide groei kennen. Hier komt de naam dan ook vandaan. De bomen groeien aan een soort raamwerk waardoor ze in een gewenste vorm groeien. Hierdoor kun je bomen laten groeien in de vorm die jij zelf het mooist vindt. Dit maakt de bomen uniek en daardoor zijn ze ook zo populair aan het worden! Wat belangrijk is om te onthouden als het gaat om leibomen is het feit dat zeker niet iedere boom hiervoor geschikt is. De meeste bomen groeien enkel als ze vrijgelaten worden in de groeipatronen. Kies daarom altijd voor een boom waarvan bekend is dat deze een geleide groei aan kan. Een boom die hier uitermate geschikt voor is is de lindeboom.

Leibomen plaatsen en onderhouden

Omdat leibomen zulke unieke bomen zijn, kun je voor het onderhoud en de plaatsing beter een specialist inhuren dan het zelf uitvoeren. De bomen dienen op de juiste manier geplant te worden om een juiste en geleide groei te realiseren. Daarnaast dienen de bomen op de juiste manier onderhouden te worden. Het snoeien van de leibomen dient uiterst secuur te gebeuren. Als de verkeerde tak van de leiboom wordt afgesnoeid kan het zomaar gebeuren dat de boom nooit meer in het gewenste patroon zal groeien!

 

Je tuin onderhouden doe je zo!

Nederland bevindt zich momenteel in een lockdown. Helaas zijn we voorlopig nog niet helemaal van de beperkingen. Dit betekent dat we meer tijd in en rondom onze woning spenderen dan ooit! Het is een goed idee om deze tijd nuttig te spenderen. Je kunt deze tijd gebruiken om jezelf nieuwe skills aan te leren, een nieuwe hobby te zoeken of door bijvoorbeeld je woning op te knappen. Je woning kun je opknappen door de woning intern aan te pakken, of extern. De woning kun je extern opknappen door bijvoorbeeld je gevel te verven, of de tuin onder handen te nemen! In deze blog geven we je enkele tips om je tuin onder handen te nemen.

Snoeien

Planten en heggen in de tuin geven de tuin een mooie en gevulde uitstraling. Om deze mooie en unieke uitstraling te bewaren dienen deze regelmatig bijgewerkt te worden. Dit doe je door ze regelmatig te snoeien. Als het gaat om kleine planten en heggen kun je dit vaak al doen met een heggeschaar. Dit is echter een arbeidsintensief proces en wordt al stukken moeilijker als je veel moet snoeien. Als je veel moet snoeien kunnen we je aanraden om hiervoor accuproducten van Husqvarna te gebruiken. Dit zijn geautomatiseerde producten die het werk enorm verlichten. Doordat het werk stukken lichter wordt, is de kans op fysieke klachten een stuk lager!

 

Planten

Je kunt de uitstraling van je tuin een enorme boost geven door nieuwe planten te planten. Nieuwe planten geven de tuin extra kleur en opvulling en hierdoor zal de tuin er weer als nieuw uit zien! Let hierbij wel op de kleuren van de planten die je koopt. Het is het mooist als de nieuwe planten matchen bij de uitstraling van de rest van de tuin. Koop bijvoorbeeld planten die dezelfde kleur hebben als de andere attributen in de tuin. Als je bijvoorbeeld een groene schutting hebt, dan staan paarse planten hier stukken minder mooi bij dan gele planten!

 

Zo kies je nieuwe bestrating voor je tuin uit

Ben jij uitgekeken op je huidige tuin en wil je de tuin aanpakken, dan is één van de eerste stappen die je neemt vaak het kiezen van de bestrating. Voor het kiezen van je nieuwe bestrating mag je best even de tijd nemen. Je zult er tenslotte weer jaren tegenaan moeten kijken. In dit artikel vertel ik je waar je in ieder geval op moet letten. 

Uitstraling

Op het gebied van uitstraling zijn er een aantal dingen waar je keuzes in zult moeten maken. Denk hierbij aan de kleur en het type tegel, maar ook aan het verband waarin je de tegels wilt (laten) leggen. Omdat je er weer jaren naar moet kijken, wil je natuurlijk iets kiezen wat je voor langere tijd mooi vindt. Een tip is daarom om voor iets neutraals en tijdloos te kiezen. Probeer daarnaast ook rekening te houden met de stijl van je woning, zo worden je huis en tuin één geheel. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere soorten bestrating te gebruiken in je tuin. Kijk hierbij goed of het elkaar versterkt of dat het wat rommelig oogt. Vind je het lastig om in te schatten hoe de tegels in je eigen tuin zullen staan? Verwerk ze dan vast in je (3D-)ontwerp in de juiste kleuren. Zo heb je al een veel beter beeld van het eindresultaat. 

Seizoenen

Tegels kunnen door de verschillende seizoenen een andere uitstraling krijgen. Het is dan ook handig om hier rekening mee te houden bij de keuze. Zo ziet een tegel er vaak donkerder uit wanneer deze nat is geregend. Ook worden bepaalde tegels erg glad als het geregend heeft, waardoor dit misschien niet heel handig is. Anderzijds kunnen donkere tegels in de volle zon erg warm aan gaan voelen. 

Onderhoud

Bij het kiezen van tegels voor je tuin is iets waar je ook rekening mee moet houden het onderhoud. Kies je voor kleinere tegels dan heb je waarschijnlijk meer onkruid wat je weg moet halen dan bij grote tegels. Ook zijn er tegels die een bepaalde coating hebben waardoor vuil en mos zich er niet zo snel op verzameld. Hierdoor zijn ze makkelijker te onderhouden. 

Draagkracht

Ben je van plan om zware voorwerpen in je tuin te plaatsen? Of wil je dezelfde tegels op je oprit als in je achtertuin? Dan zul je rekening moeten houden met de draagkracht van de tegels. Dikkere tegels hebben een hogere draagkracht, waardoor ze meer geschikt zijn voor een oprit. Ook is het hiervoor belangrijk dat de tegels in zigzag verband gelegd worden. Hierdoor worden rijsporen van de auto voorkomen. 

 

Alles over de aanleg van een vijver

Een vijver in de tuin zorgt voor een oase aan rust en ontspanning. Het kabbelende water werkt rustgevend en daarnaast wordt je tuin gevuld met leven dankzij de vogels die komen baden, de kikkers die komen kwaken en de verschillende vijver diertjes die zomaar ineens verschijnen bij je vijver. Bij de aanleg van een vijver komen veel verschillende stappen kijken. Het is dan ook een hele klus om een vijver aan te leggen. Maar met onderstaande tips moet het je zeker lukken.

De beste tijd voor een vijver

Het aanleggen van een vijver zou in principe het hele jaar door kunnen. Toch is de beste periode april/mei. De planten hebben dan namelijk een heel seizoen om te groeien en de vijver kan zo een biologisch evenwicht opbouwen. Je zou er ook voor kunnen kiezen de vijver in het najaar aan te leggen en de planten het volgende voorjaar te kunnen plaatsen voor het beste resultaat. In de tussenliggende maanden zou je vijver direct met hoge temperaturen te maken krijgen en doordat er nog weinig zuurstofplanten zijn, kan dit leiden tot de groei van algen.

De eerste stappen naar een nieuwe vijver 

Voordat je begint met graven, zul je eerst na moeten denken over het ontwerp.Maak hiervan een tekening, zodat het uitgraven straks eenvoudig gaat. Bij het uitgraven komt er natuurlijk grond vrij. Deze zul je moeten afvoeren of elders in je tuin gebruiken. Houd daar rekening mee. Huur desnoods een container in om de grond eenvoudig af te kunnen voeren. Voordat je gaat graven, is het verstandig met paaltjes en touw aan te geven waar je moet gaan graven. Graaf de vijver voldoende diep uit, zodat de vissen een goede overlevingskans hebben tijdens strenge winters. Na het uitgraven kun je de folie of de vijverbak plaatsen.

De volgende stappen

De basis van je vijver is er. Als de folie er netjes in ligt, kun je de vijver gaan vullen. Gebruik hiervoor schoon leidingwater en geen regenwater. Als de vijver gevuld is, kun je deze voorzien van extra voedingsstoffen. De vijverspecialist kan jou exact vertellen welke jij daarvoor het beste kunt gebruiken in jouw vijver. Dankzij deze voedingsstoffen krijgen de waterplanten alles wat ze nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Een schone heldere vijver

Om de vijver mooi schoon en helder te houden, heb je meer nodig dan alleen de juiste waterplanten. Met een goede vijverfilter kun je dan ook nog jaren vooruit. Er zijn verschillende soorten vijverfilters. Je kunt bijvoorbeeld een fontein filter kopen, welke ook een prachtige fontein in jouw vijver creëert, maar er zijn ook doorstroomfilters, die het water filteren voordat het terug de vijver in wordt gepompt en drukfilters, waarbij de algen en schadelijke bacteriën ook nog eens door middel van een UV-lamp worden gedood.Weet jij niet welke vijverfilter je voor jouw vijver moet gaan gebruiken? Vraag dan de vijverspecialist om advies.   

 

Zo maak jij het perfecte spa hoekje rondom je hot tub

Wanneer je ervoor hebt gekozen om te investeren in een hot tub wil je natuurlijk wel dat je er optimaal van kunt genieten. Hiervoor is het van belang dat je je comfortabel voelt in de hot tub en de omgeving. Om die omgeving net wat gezelliger te maken, kun je aan een aantal dingen denken. 

Overkapping

Ook al is een hot tub ook nog wel lekker warm als het regent, het is toch niet fijn om in de regen te zitten. Hiervoor kan het handig zijn om je hot tub onder een overkapping te zetten. Deze heeft naast regenbestendigheid nog meer voordelen voor je hot tub. Maak je namelijk ook één of meerdere zijkanten dicht, dan zit je uit de wind en heb je ook nog meer privacy. Een laatste voordeel is dat er hierdoor geen troep vanuit de lucht op of in de jacuzzi valt en deze langer schoon blijft. 

Verlichting

Sfeerverlichting is erg belangrijk voor het optimale ontspanning gevoel. Onder een bouwlamp is het ten slotte niet erg gezellig. Met een paar lichtstrengen kom je al een heel eind. Hang deze strengen rondom je hot tub en vergeet ook niet het looppad van je huis naar het bad te verlichten. Zo voorkom je ongelukken. Daarnaast kun je ook allerlei accessoires bij je hot tub kopen om het extra speciaal te maken. Één van deze accessoires is verlichting die je in de hot tub kunt laten drijven. Hiermee verlicht je met één lamp het hele bad en kun je zelfs voor een disco-effect zorgen.   

Planten

Ga je dit jaar niet op vakantie en wil je het vakantiegevoel naar je tuin halen? Plaats dan een aantal tropische planten rondom je hot tub. Hierbij kun je denken aan bamboe, maar ook aan palmen of bananenplanten. Naast dat dit voor nog meer sfeer zorgt, zorgt dit ook voor nog meer privacy als je voor hoge planten kiest.

Natuurlijke materialen

Als je wel eens in een spa geweest bent, dan weet je dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Wil je je eigen spa hoek helemaal afmaken? Kies er dan voor om deze materialen te verwerken in de hoek. Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om kiezels te gebruiken als grondbedekker of om een natuurstenen wand te creëren rondom je hot tub. Dit vergt wel even wat extra moeite, maar daarna kun je dan ook echt optimaal genieten.