Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Tuin accessoires


Category Archives: Tuin accessoires

Productieve werksfeer met kantoorkassen

Thuiswerken komt steeds vaker voor, bij allerlei verschillende soorten bedrijven. Al helemaal sinds de COVID-19 pandemie. Veel mensen moeten online vanuit huis hun werkzaamheden uitvoeren die ze normaal op kantoor in het bijzijn van hun collega’s zouden uitvoeren. Die collega’s zijn dan vaak ook bezig en word je niet zo snel afgeleid. Af en toe een gesprek of een grapje tussendoor, maar vaak is het een productieve werksfeer. Voor sommigen kan dat thuis een stuk lastiger zijn. Je kan bijvoorbeeld met jonge kinderen zitten die aan het spelen zijn, je partner is misschien zelfs ook wel vanuit huis aan het werk. Dit kan het soms lastig maken om je te concentreren. Maar wacht! Daar is dé oplossing voor, namelijk Kantoorkassen!

Wat zijn kantoorkassen?

Nu vraag je je waarschijnlijk af “wat zijn nou weer Kantoorkassen?” of “bedoel je niet kantoor kasten?”, maar let op. Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van plantenkassen. De grote glazen hokken waar mensen hun plantjes of een moestuintje in hebben staan. Kantoorkassen komen op hetzelfde neer, alleen zijn ze dan niet speciaal voor het groeien van plantjes, groentes of fruit, maar voor het inrichten van een werkruimte. Je zet je bureau of tafel erin, een stoel en je laptop of wat je maar nodig hebt om thuis te werken en je kunt aan de slag! Licht hoeft natuurlijk niet, je zit immers in een glazen kamer, dus er is zonlicht genoeg. Een elektriciteitsbron is wel handig, voor het geval dat bijvoorbeeld je laptop zonder stroom komt te zitten.

Welke accessoires zijn er voor Kantoorkassen?

Een simpele glazen kas met daarin alleen een tafel en een stoel staat natuurlijk ook niet leuk, dus er zijn genoeg manieren om Kantoorkassen wat gezelliger te maken, met bijvoorbeeld:

–        Planten

–        Bloemen

–        Plankjes waar de planten en bloemen op kunnen staan

–        Rolschermen voor als de zon net iets te fel is

–        Een ventilator, de zon kan het namelijk aardig warm maken in zo’n kas

https://www.koopjetuinkas.nl/kantoorkassen

Windscherm

Geen last meer van de wind

De wind kan een erg vervelende plaag zijn als jij lekker rustig een koffietje wil drinken in de tuin. Ken je dat? Dat je denkt lekker te gaan zitten in je tuin met een boek, kop koffie, of een muziekje en dat er dan een stevig briesje blijkt te zijn. Een windscherm kan hiervoor de perfecte oplossing zijn. Het weer in dit land is namelijk nogal wisselvallig, de ene da schijnt de zon en de andere regent het. Een scherm in je tuin plaatsen kan een enorme uitkomst zijn. Hij houdt namelijk de wind op een bepaalde plek tegen, waardoor jij rustig in je tuin kunt zitten zonder continu gestoord te worden door de wind. Er is keuze uit verschillende soorten windschermen, zo is er voor iedereen wel een geschikte te vinden. De een heeft natuurlijk andere wensen en eisen dan de ander. Zo is het ene scherm oprolbaar en alleen daar wanneer nodig en de ander is mooi robuust en van glas. Een windscherm kan echt de oplossing bieden als je graag in de tuin zit, maar vaak last hebt van de wind.

 

Soorten windschermen te koop

Als je een windscherm voor je tuin gaat kopen, heb je een ruime keuze in het assortiment. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten windschermen te koop. De eerste is een mobiel windscherm. Deze kun je verplaatsen wanneer je wil en kun je dus op verschillende plekken neerzetten. Een ander windscherm is het glazen scherm. Deze is doorzichtig, maar ook verkrijgbaar in gekleurd- of melkglas. Zo kun je nog van je uitzicht genieten of toch privacy creëren. Deze houdt de zon ook tegen. Dan is er nog een oprolbaar windscherm. Deze is op te rollen wanneer je wil, zo hoeft hij niet in de weg te zitten en is hij er alleen als je hem nodig hebt. Een windscherm kopen kun je zelf doen als je precies weet wat je nodig hebt, of hulp bij vragen zodat je zeker weet dat je de juiste koopt. Zo’n scherm zal echt het geld waard zijn en is de oplossing voor die vervelende wind in je tuin. Geniet van de zon en buitenlucht zonder wind!

https://www.koopjewindscherm.nl/

Broeikassen

Ben jij opzoek naar broeikassen om jouw planten te kweken? Wat is de juiste temperatuur en hoeveelheid licht? Zijn dat vragen waarvan jij graag het antwoord wil weten? Dan ben jij hier aan het juiste adres. Zoals je weet creëert een broeikas de ideale omstandigheden voor jou planten. In een broeikas vang je warmte en licht op. Daarnaast hoef je je niet zorgen te maken over bijvoorbeeld tocht, kou en ongedierte. Ideaal dus als jij een gepassioneerde kweker bent, en het beste van alles. Het hoeft helemaal niet duur te zijn en er is genoeg aanbod.

Voordelen broeikassen

Er zitten veel voordelen aan vast bij het aanschaffen van een goede broeikas. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geen ongedierte of een betere temperatuur. Maar wat voor voordelen zitten er nog meer aan vast en wat is het verschil met een plant in de open lucht zetten? Dat ga ik even voor jou op een rijtje zetten dus hier de belangrijkste voordelen bij het aanschaffen van een broeikas:

–        Beter licht

–        Betere warmteopvang

–        Minder ongedierte

–        Bescherming planten tegen bijvoorbeeld weer

–        Beschermd tegen vogels

–        Meer controle

Conclusie broeikassen

Dat zijn al heel wat voordelen. Met meer controle bedoelen wij dat je in een broeikas beter de omgeving kan controleren en regelen. Zo kan je bijvoorbeeld planten kweken die je normaal niet kan kweken en ben je niet volledig afhankelijk van het weer en andere externe omstandigheden waar jij geen grip op hebt. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen bij het aanschaffen van een broeikas. Je bent bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor het water geven van de planten wat zonder broeikas natuurlijk door de regen gebeurt. Ook kan het in de broeikas te warm worden waardoor je planten dood gaan. Dit gebeurd trouwens maar zelden. Dus ben jij nou opzoek naar een broeikas of wil jij hier meer over weten? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina over broeikassen.

https://www.koopjetuinkas.nl/tuinkassen/broeikassen

Voordelen glazen windscherm

Het hebben van een windscherm biedt meerdere voordelen. Zowel voor in de tuin als wanneer je bijvoorbeeld een eigen horecaonderneming hebt waarbij een terras zit. Een glazen windscherm biedt natuurlijk de voordelen van een windscherm, maar ook nog extra voordelen. Een glazen windscherm heeft namelijk als voordeel dat je door het glas heen kunt zien. Hierdoor blijft iemand de beleving houden van lekker buiten zitten en tevens ook alles nog goed kunnen zien. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een windscherm en de extra voordelen die een glazen windscherm biedt.

Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Voordelen windscherm en glazen windscherm

Lekker uit de wind zitten en genieten in de tuin of van het uitzicht. Dat is het voornaamste voordeel van een windscherm. Met een glazen windscherm heb je dan ook nog als extra voordeel dat je door het glazen scherm heen kunt kijken. Een glazen windscherm is echter wel een vast windscherm en dus geen mobiel windscherm die je kunt verplaatsen. De plek voor het plaatsen van het scherm is dus belangrijk.

Andere voordelen zijn dat je met een windscherm langer buiten kunt zitten. Doordat je de (koude) wind tegenhoudt, is er meer ruimte voor de zonnestralen. Wist je dat een windscherm 85% van de wind tegenhoudt? Dit kan dus als enorm schelen qua temperatuur en gevoelstemperatuur. Zo kun je er altijd warmpjes bij zitten. Zowel in de lente als tijdens de herfst waarbij je dus nog kunt genieten van de herfstzon. Ook kun je een windscherm gebruiken voor op een balkon als in de tuin.

Kom tot rust

Een windscherm biedt jou dus de mogelijkheid om langer van de buitenlucht te genieten. En dat is heel fijn, want in de buitenlucht kun je helemaal tot rust komen. Plus frisse buitenlucht is natuurlijk hartstikke gezond. Daarnaast heb je met een windscherm dus niet last van de wind en kun je daarom langer genieten van de buitenlucht. Plof neer op een lekkere relax stoel of op een bank met een goed boek. Iets lekkers te eten of drinken en kom helemaal tot rust in bijvoorbeeld eigen achtertuin.  

https://www.koopjewindscherm.nl/glazen-windscherm

Het gemak van kunststof rijplaten als tijdelijke verharding

Bijna was het zover! Het grote evenement bij jou in de buurt zou in juli plaatsvinden. In verband met het Coronavirus mocht dat natuurlijk niet. Maar gelukkig kon het vooruit worden geschoven naar september en kan het dan wel doorgaan. Het wordt een soort Fair, een happening op het land. Met paarden, wagens, koetsen, veel kraampjes met de laatste trendy spulletjes op allerlei gebied en Oudhollandse spelletjes. Kleding, biologische heerlijkheden, leuke handige gadgets voor in je tuin en nog veel meer fantastische dingen om te beleven.

Nat en toch droog

September is echter een nattere maand dan juli en daarom zullen er iets uitgebreidere maatregelen moeten worden getroffen om het feest goed te laten verlopen. Het evenement vindt voor het grootste gedeelte buiten op het weiland plaats en de looppaden zullen om die reden van hard materiaal moeten worden gemaakt omdat het gevaar anders aanwezig is dat je in de modder loopt. Vieze schoenen word je niet blij van en kunststof rijplaten worden neergelegd om te zorgen dat je droge voeten houdt.

Ervaren

Dus zorg dat je er mooi uitziet in september als je naar de Landgoed Fair komt en je mag zelfs je hond of je paard meenemen! Je hond moet wel aangelijnd zijn en voor je paard is er voldoende voer. Je kunt zo vlak voor de herfst een happening ervaren die zijn weerga niet kent. Met alles is rekening gehouden en er speciale parkeerplaatsen voor je 4X4. De looproute is aangegeven met rijplaten. Met kunststof rijplaten, stalen rijplaten kunnen ook gebruikt worden, maar zijn een stuk zwaarder en niet makkelijk te verplaatsen.

Koetsen met paarden ervoor

Het is een fantastisch gezicht om al die mooie koetsen met die prachtige paarden ervoor gespannen over het landgoed te zien rijden. Op plekken waar de ondergrond te nat is of die te gevoelig is voor te veel gewicht zijn kunststof infraplaten neergelegd, zodat de koetsiers overal makkelijk kunnen manoeuvreren. Zo bescherm je de gevoelige grond en tegelijkertijd de koetsen met de paarden. Je maakt het onbegaanbare terrein begaanbaar. Zo kunnen ook de bezoekers van de Fair zich overal vrij bewegen. De rijplaten van kunststof die hier zijn gebruikt hebben handvatten waardoor ze makkelijk, ook omdat ze licht van gewicht zijn, te verleggen en te plaatsen zijn. De nagenoeg onverwoestbare platen gaan lang mee en oxidatie en verrotting hebben er geen vat op. Bovendien blijven ze te allen tijde vlak liggen, de kanten gaan niet omhoog staan en er kan hierdoor geen schade ontstaan. Je bezoekers zullen er niet over hoeven struikelen. Het materiaal waar ze van zijn gemaakt is PE-500, een hoogwaardig industrieel regeneraat onder hoge druk geperst. De flexibele rijplaten van kunststof breken en scheuren niet en zijn taai en flexibel. Gebruik voor tijdelijke verharding kunststof infraplaten van BUMA.

Laat een aankoopmakelaar u steunen in het vinden van de ideale woning

Er zijn vaak redenen genoeg om te verhuizen. U bent zoekende naar een extra slaapkamer, grotere tuin of een grotere woonkamer. En bij gezinsuitbreiding is wat ruimer wonen een stuk gemakkelijker. Maar een huis kopen is niet iets wat u zomaar doet. Wellicht is het voor u de eerste keer en weet niet waar u moet zoeken. Het is net als bij de verkoop geheel normaal om een makelaar in te zetten bij de aankoop. Dus ga voordat u aan de slag gaat eens op zoek naar een aankoopmakelaar die u in het gehele traject kan steunen.

Wilt u een huis kopen in de omgeving ‘s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch staat bekend om zijn historische gebouwen in de binnenstad. Maar er zijn uiteraard ook genoeg nieuwbouwwoningen om uit te kiezen. En de grote stad kent ook een variatie aan dorpen in de omgeving. Mocht u een huis kopen Den Dungen dan woont u in de gemeente van Sint-Michielsgestel. Nog altijd in de buurt van de stad Den Bosch en voorzien van alle dagelijkse behoeftes. Voor het laatste aanbod koopwoningen in Den Dungen gaat u naar de website van uw aankoopmakelaar. U kunt ook altijd vrijblijvend contact opnemen. Uw aankoopmakelaar is op de hoogte van de woningmarkt dus twijfel niet als u vragen heeft.

Wonen in het gemoedelijke Sint-Michielsgestel

Het dorp kent een prachtig groen landschap met woningen en panden in een ruime en vooral gemoedelijke sfeer. Voorzien van alle nodige voorzieningen zoals winkels, horeca gelegenheden en scholen. En dat op 15 minuten afstand van het centrum Den Bosch. Mocht u geïnteresseerd zijn in een huis kopen Sint-Michielsgestel dan is het zeker waard om eens naar het aanbod te kijken. En ook zeker belangrijk is om bezichtigingen in te plannen. Neem uw aankoopmakelaar of een bekende mee om alle details van de woning eens goed te bekijken. Vergeet ook niet om de verkoopmakelaar genoeg vragen te stellen. Bijvoorbeeld wat de reden van verkoop is, hoelang de vorige bewoners hier hebben gewoond en vraag ook eens naar de buurt. U kunt ook altijd zelf eens een rondje in de buurt doen om een idee te krijgen van de wijk en wijken daar omheen.

Een aantal handige tips bij het kopen van een woning

Bedenk altijd goed dat u er financieel goed voorstaat en weet wat uw mogelijkheden zijn. Maak voor uzelf een lijstje met criteria waaraan de woning volgens u moet voldoen. Dit is gunstig omdat u dan een stuk gerichter kan kijken naar woningen. En het is dan ook helemaal niet gek om een tweede bezichtiging in te plannen. Zo zult u de woning s ‘avonds bijvoorbeeld geheel ander zien dan overdag. Dit hoeft u echt niet allemaal alleen te doen. De aankoopmakelaar staat achter uw belangen en zal u steunen in het gehele aankooptraject. Zij zullen u ook altijd vertellen of de vraagprijs wel reëel is om te overwegen.

Decoreer met een Jungle Wanddoek van PVC

Wanddoek Decoratie

Ben je op zoek naar decoratie aan de muur om de omgeving wat meer kleur te geven? Dan is de wanddoek van PVC van KunsthaagEU een goede oplossing, deze kan zowel binnenshuis aan de muur bevestigd worden als buiten op je saaie betonnen muur of het houten hekwerk.

Jungle Wanddoek 

De Jungle wanddoek met print “Waterfall” zou hier bijvoorbeeld heel geschikt voor zijn. Dit doek heeft een afmeting van 2×2 meter en heeft om de 50 cm hang-ogen zodat u het eenvoudig kunt ophangen aan een schroef of spijker.

Omdat het regenbestendig en brandvertragend is, is het zeer geschikt in horecagelegenheden, showrooms, winkels. Het staat meteen gezellig en brengt meer sfeer.

Geen saai Hekwerk meer

Met het ophangen van een wanddoek is er meteen een andere sfeer en in een paar seconden weer een gezellige tuin. Het saaie hekwerk is mooi opgevrolijkt. Denk tevens eens aan de betonnen muur of de schuur. Met een of meerdere doeken is de omgeving weer gezellig te maken.

Op het balkon zal het eveneens een heel ander gezicht zijn, bovendien is er meteen privacy gemaakt omdat er minder inkijk is.

Sfeerverhogend met een Wanddoek

Tegenwoordig is decoratie aan de muur steeds vaker te zien en wordt het echt een trend. Men wil meer gezelligheid maken op het terras of binnenshuis meer kleur. In wachtkamers en openbare gelegenheden, vliegvelden zijn ook steeds vaker posters te zien met Jungle style. Hier wordt men rustiger van en groen ontspant.

Voordeel van een Wanddoek

 • Snel opgehangen
 • Brandvertragend
 • Sfeerverhogend
 • Geen saai hekwerk meer
 • Geschikt voor buiten en binnen
 • Fraaie wanddecoratie
 • Ideaal in Wachtkamers
 • Horeca

Bent u na het lezen van dit artikel helemaal enthousiast geworden. Dan nodigen wij u graag uit om op de website uw doek te bezichtigen en te bestellen www.kunsthaag.eu

 

 

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/kunsthaag-pvc-wanddoek/

Muggen in tuin bestrijden doe je zo

Muggen in je tuin kunnen toch voor aardig wat problemen zorgen. Zo kunnen ze aan je vruchten van je fruitbomen gaan eten, of ze kunnen je prikken natuurlijk. Dit is dan ook iets wat je het liefst zo snel mogelijk op wilt lossen. Een paar dingen die je kunt doen zijn er zeker wel, zo kun je een muggenlamp kopen. Maar er zijn nog meer anti muggen tips die je kunt toepassen om van die muggen af te komen.

Muggenlamp

Om even terug te komen op de muggenlamp, dit is echt een ideale manier om van de muggen af te komen. De lamp zorgt er namelijk voor dat de muggen naar de lamp toe komen. Hierdoor komen ze tegen de lamp aan en ze gaan zo dood. Een muggenlamp is wel een beetje duur, maar als je erg last hebt van muggen dan is dit zeker een oplossing voor in de tuin. Een muggenlamp buiten kan dan in veel gevallen ook een oplossing bieden. Een goed merk op dit moment is Cyclone, er zijn heel veel goede ervaringen met dit product.

Geurtjes

Muggen komen af op geurtjes, dit is nu eenmaal hoe het werkt. Om van de muggen in tuin af te komen is het dan ook een goed idee om ervoor te zorgen dat er geen zoete dingen in de tuin staan. Laat dus geen ranja staan en ruim het fruit op dat van de bomen af is gevallen. Zo zorg je er voor dat de muggen geen reden hebben om je te vervelen. Wat ook kan schelen is als je niet te veel parfum opdoet voor je in de tuin gaat zitten, dit heeft namelijk ook vaak een zoete lucht die muggen aantrekt.

Citronella

Dit is de stof die ervoor zorgt dat de muggen weg blijven. De naam zegt het al, het is eigenlijk een zure lucht. Muggen houden hier niet echt van en ze blijven dan ook uit de buurt als deze lucht ergens hangt. Je kunt dan ook speciale stokjes kopen, deze stop je gewoon in de tuin en je steekt ze aan. Ook hier komt dus een geur vanaf die niet prettig is voor de mug. Zo zijn ze echt binnen no time weg. Ze hebben ze ook in een soort deo roller, zo kun je het ook nog opsmeren om helemaal zeker te zijn dat je geen muggen meer hebt. Deze bovenstaande tips zijn wel echt de beste dingen die je kunt doen om er voor te zorgen dat de muggen geen kans van slagen meer hebben. Als je dus heel erg last hebt van muggen dan kan een muggenlamp misschien wel een oplossing voor je bieden.

 

Fraaie tuindecoratie met de Junglewandmat

Decoreren met een Junglewandmat snel en eenvoudig

Met de Kunststof Junglewandmat is het eenvoudig de tuin of het terras zeer fraai te decoreren. Omdat het een uitvouwbare kunsthaag is kan deze worden opgehangen naar elk gewenste afmeting.

De Jungle Kunsthaag is UV bestendig en zeer geschikt voor bijvoorbeeld

 • In horecagelegenheden
 • In uw b&b, hotel of vakantiehuis
 • Showroom
 • Winkel
 • Etalage
 • Als interieurdecoratie
 • Expositie of beurs als standbekleding

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van deze Wandmat Jungle is dat het onderhoudsarm is, dus geen water geven, knippen en sjouwen met tuinafval. Simpelweg ophangen aan spijkers aan de muur en verder is er geen omkijk naar. Bovendien is er geen last meer van ongedierte.

Er is meteen een heel gezellig resultaat, niet meer wachten tot er iets groeit. Meer groen aan de wand staat zeer sfeervol en zal voor zeer positieve reacties zorgen. Hiermee heeft u een echte eyecatcher en zal het zeker voor positieve reacties zorgen.

Schoonmaken kan met een doekje of voorzichtig met een tuinslang.

Terras renoveren

Bij het renoveren van het terras is de saaie schutting of muur is het soms moeilijk iets anders te verzinnen. Dit is makkelijk opgelost door er een Kunsthaag tegenaan te monteren, ideaal op het terras bij horecagelegenheden. Of in de winkel daar is het tegenwoordig steeds vaker te zien. De Kunsthaag Wandmat is verkrijgbaar in onze webshop www.kunsthaag.eu

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/jungle-wandmat-kunsthaag/

De verticale tuin, Simpel en Eenvoudig te maken

De Verticale tuin op een klein oppervlak

Een verticale tuin is prima te maken op de patio, (dak) terras of balkon. Er is niet veel ruimte nodig bovendien is het erg leuk om de ruimte te vullen met bloemen, planten of kruiden. Vul de verticale tuin eens met kunstbloemen en/of kunstplanten voor een onderhoudsarm maar fleurig resultaat.

Simpel en eenvoudig een moestuin, kruidentuin of bloementuin in een plantentas van vilt. Dit hoeft niet alleen buiten maar is eveneens geschikt om binnenshuis te doen, bijvoorbeeld in de keuken om keukenkruiden te kweken.

Groenere omgeving

In het groot kom je ze overal tegen tegenwoordig op gebouwen, daken en openbare gelegenheden. Het neemt zuurstof op maar staat ook nog eens zeer gezellig. In het buitenland is het steeds meer te zien, het zorgt voor een ecosysteem en groenere omgeving.

KunsthaagEU heeft een assortiment verticale tuinen van vilt met diverse afmetingen waarin je je eigen moestuin, eetabare wand of groene wand kunt maken,

Met een beetje creativiteit gaat dit zeker wel lukken. Het resultaat zal er naar zijn want het is toch hartstikke leuk om een tuinhek of witte muur, balkon op te fleuren met groen? Het is voor de omgeving eveneens indrukwekkend en zal voor positieve reacties zorgen.

Geluiddempend

Een verticale tuin zorgt niet alleen voor meer zuurstof maar is eveneens geluiddempend. Het kost niet veel tijd en zorgt voor een sfeervolle omgeving. 

Samenvattend…pimp je balkon, terras, serre, patio of binnenshuis met een groene wand, je eigen moestuin, bloementuin of groene planten. Of vullen met kunstplanten en kunstbloemen voor een vrolijke omgeving in uw interieur.

Onze webshop is 24/7 geopend om uw verticale tuin vanuit uw luie stoel te bestellen en binnen 2 werkdagen bij u afgeleverd www.kunsthaag.eu

 

 

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/verticale-tuin/