Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor het stylen van klimop in jouw tuin en interieur

Klimop, ook wel Hedera genoemd, is een populaire keuze geworden voor het interieur van woningen en kantoren vanwege zijn unieke en decoratieve uitstraling, luchtzuiverende eigenschappen en gemakkelijk te onderhouden karakter. Je kunt daarnaast ook alle kanten opgaan met de styling van klimop in je interieur. Ben je benieuwd geworden hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan snel verder voor de meest praktische tips. 

Combineer klimop met andere planten

Klimop kan ook goed worden gecombineerd met andere planten in een interieur. Mix en match verschillende soorten groen en creëer een groene oase in huis. Je kunt bijvoorbeeld voor hangende planten in combinatie met staande planten kiezen, of combineer verschillende soorten klimop. Niets is te gek, zoals de mooie Prunus Angustifolia.

Creëer een muur van klimop

Een van de meest populaire manieren om klimop in het interieur te stylen is door een muur van klimop te creëren. Dit kan op verschillende manieren, zoals het ophangen van klimop aan een draad of stok, of door het creëren van een speciale klimopwand. Hierdoor ontstaat een groene muur die een rustgevende en natuurlijke sfeer creëert in de ruimte die jij wil opfleuren met klimop. 

Hang klimop in een pot of mand

Als je geen ruimte hebt voor een muur van klimop, kun je ervoor kiezen om klimop in een pot of mand te hangen. Dit zorgt voor een opvallend decoratief element dat bovendien gemakkelijk te verplaatsen is. Zorg er wel voor dat de klimop voldoende licht en water krijgt om gezond te blijven, gezien dat nogal een valkuil kan zijn in het kiezen van een plekje voor de klimop. 

Gebruik klimop als tafeldecoratie

Klimop kan ook worden gebruikt als tafeldecoratie. Je kunt bijvoorbeeld een pot met klimop op een tafel of vensterbank plaatsen om een groene touch aan de ruimte te geven. Of gebruik klimop als decoratie rondom kaarsen of andere decoratieve objecten.

Kies voor gekleurde klimop

Naast de traditionele groene klimop, zijn er ook andere kleuren klimop beschikbaar. Zo zijn er klimopsoorten met rode, gele of zelfs paarse bladeren. Dit kan een interessant kleurelement toevoegen aan een interieur. Ook kun je met verschillende kleuren spelen die  terugkomen in je interieur, om er een mooi geheel van te maken. 

Let op de groeirichting

Klimop heeft de neiging om te groeien in de richting van het licht. Houd hier rekening mee bij het stylen van klimop in je interieur en plaats het op de juiste plekken om te voorkomen dat het ongelijkmatig groeit. Succes!