Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Stuk tuin of grond verkopen

Bouwgrond verkopen

Wil je jouw bouwgrond verkopen en ben je op zoek naar een geschikte koper. Steeds meer Nederlanders met een grote tuin kiezen ervoor om dit om te zetten naar bouwgrond. Zo kun je met een kavel van 500m2 al gauw twee twee onder één kapwoningen realiseren. Met de hoge meterprijzen voor grond is er in een binnenstedelijke gebieden een nijpend woning te kort. Het is daarom verstandig om niet zomaar je grond te verkopen, maar hier eerst bouwgrond van te maken. Wanneer je grond namelijk is omgezet in bouwgrond dan kun je met deze bouwkavel een woning ontwikkelen. Sons Real Estate is een van de weinige vastgoedpartijen gespecialiseerd in bouwgrond, bouwkavels en ontwikkelgronden. 

 

Waarde grond en waardebepaling bouwgrond

De waarde van grond is een factor 10 lager dan bouwgrond. Zo kun je door middel van het verkrijgen van een vergunning 10 x zoveel krijgen voor je grond dan wanneer er geen vergunning op zit om te bouwen. De waarde van bouwgrond verschilt per gemeente aanzienlijk. Zo kan bouwgrond in de binnenstad van Den Haag al tegen de €1000,- liggen en bouwgrond in bijvoorbeeld Zuid Limburg al voor €200,- te krijgen. Locatie is dus de belangrijkste factor voor de waarde van jouw bouwgrond. Wil jij weten wat jouw bouwgrond of kale grond waard is? Wij komen graag eens de grond opnemen om de waarde te bepalen. 

 

Hoe verkoop ik mijn bouwgrond

 

Bouwgrond verkoop je aan een vastgoedbedrijf of een bouwbedrijf die gespecialiseerd is in het zelf ontwikkelen van huizen. De meeste bouwbedrijven bouwen namelijk alleen voor derden en kopen geen eigen gronden voor ontwikkeling. De uiteindelijke afnemers van de woningen zijn in de meeste gevallen particuliere kopers die er zelf willen wonen. De andere afnemers kunnen beleggers of woningcorporaties zijn. Echter komt het ook nog wel eens voor dat een particulier een bouwkavel of bouwgrond koopt en op eigen houtje de grond laat ontwikkelen met behulp van een architect en netwerk. Bouwgrond is zeer schaars dus de verkoop hier van is op dit moment bij de juiste partijen niet ingewikkeld. In economisch slechte tijden is bouwgrond daarentegen het moeilijkse onroerend goed om te verkopen. In deze tijden durft niemand namelijk iets nieuws te bouwen met het risico dat het leeg blijft staan. Verkoop daarom alleen bouwgrond in economische hoogtijden.

https://sonsrealestate.nl/projectontwikkelaar-bouwgrond-verkopen/