Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Muurkassen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tuinkas in hun tuin te plaatsen, ook kiezen veel mensen ervoor om een moestuin te beginnen in hun eigen tuin, dit is niks nieuws meer.

 

Er is wel een verschuiving te merken in de trend. De laatste jaren is het erg populair om een muurkas te plaatsen in je achtertuin. Dit in plaats van een vrijstaande tuinkas. Vaak is de reden hiervan dat ze te weinig plek hebben voor een losse tuinkas. Ook is het erg efficiënt om plantjes te kweken in muurkassen, het voordeel van een muurkas ten opzichte van een vrijstaande tuinkas is dat bij een muurkas het altijd in alle hoeken hoog is opgezet. Het is dus van belang om bij een muurkas altijd te kijk naar de goothoogte. Hierbij geld hoe hoger de goot, hoe meer ruimte je hebt om in de kas te kweken en dus hoe meer ruimte je planten hebben om te groeien.

 

De juiste plek voor een muurkas bepalen

Het is ten eerst erg aan te raden om als kweker te kijken op welke plek je kas komt te staan. Het is het handigst om je kas op een zonnige plek neer te zetten. De muur waar je muurkassen tegenaan komt te staan moet echt van steen of heel stevig hout zijn. Een muurkas kan dus niet tegen een schutting aanstaan, er hoeft maar 1 hard windje te komen en  dan zullen de glasplaten eruit springen omdat het frame door de wind in beweging komt.

 

Hoe groot moet een muurkas worden?

Als je denkt dat je de goeie hoogte en breette hebt gevonden, meet dan altijd nog een extra na of de nokhoogte van de kas tegen uw muur past, het grondoppervlak wat je hebt, aan de hand daarvan bepaal je de diepte van de muurkas. Vaak hadden mensen achteraf de kas toch groter willen hebben dan dat ze uiteindelijk hebben gekocht. Het is dus verstandig om een klein beetje vooruit te denken en de kas wat groter te nemen.

 

https://www.koopjetuinkas.nl/tuinkassen/muurkassen