Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Laat uw tuin er geweldig uitzien met deze eenvoudige tips!

Er zijn maar weinig dingen fijner dan buiten zitten en genieten van de zon. Of je nu een grote tuin hebt, een klein balkon of ergens daar tussenin, Er zijn manieren om het meer als thuis te laten voelen en minder als een plek waar je alleen je planten kunt zetten. Als je tijd en geld wilt investeren om je buitenruimte een geweldige sfeer te geven, zijn er genoeg kleine veranderingen die je kunt doorvoeren en die je veel opleveren. Of je nu een groot gazon hebt of een klein balkon, er zijn manieren om het er geweldig uit te laten zien. Lees verder voor enkele nuttige tips waarmee u uw buitenruimte een nieuw leven kunt inblazen!

Versier met planten en bloemen

Planten en bloemen kunnen een geweldige investering zijn voor uw buitenruimte. Het is een geweldige manier om lege ruimte op te vullen en het te laten voelen als een echt thuis. Als u een klein balkon of een veranda hebt, is tuinieren in bakken een geweldig idee. Containers zijn meestal gemaakt van plastic. Containers zijn meestal gemaakt van plastic, keramiek of klei, maar het kunnen ook vintage of handgemaakte voorwerpen zijn die je vindt op rommelmarkten of in de garage.

Probeer bakken in verschillende vormen en maten te vinden om een kleurrijk geheel te maken. U kunt ze gebruiken om geometrische ontwerpen rond uw veranda of tuin te maken, die zowel rente als kleur en textuur zullen bieden. Het beste aan containertuinen is dat ze mobiel zijn! Als u besluit dat u dingen wilt verplaatsen, hoeft u alleen maar de pot met uw planten erin op te pakken en hem ergens anders neer te zetten!

Voeg een kunstgrastapijt toe

Als u een groot gazon, een van de makkelijkste manieren om het te maken ziet er geweldig uit is door het toevoegen van een kunstgras tapijt. Het zal jaren meegaan en uw tuin ziet er geweldig uit. Het kunstgrastapijt is ideaal omdat het er bij alle weersomstandigheden goed uitziet en in vele vormen en maten verkrijgbaar is. Dit geeft uw ruimte niet alleen meer karakter, maar maakt het ook praktischer omdat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over onderhoud of het water geven. Kunstgrastapijt is ook zeer duurzaam, wat betekent dat het perfect is als je kinderen of huisdieren hebt die graag buiten zijn!

Installeer een vuurplaats

Met een vuurplaats in uw tuin creëert u een ontspannen sfeer voor u en uw gasten. Bovendien houdt het iedereen warm op een koele avond. 

Aanleg van een waterpartij

Het toevoegen van een waterpartij aan uw tuin kan een serene sfeer creëren. Er zijn veel verschillende soorten waterpartijen die u kunt gebruiken en ze zijn er in verschillende vormen en maten.

Een kleine vijver met enkele koivissen zal uw tuin er fantastisch doen uitzien, terwijl een klein vogelbadje de tuin een elegante uitstraling zal geven. U kunt zelfs een fontein plaatsen of enkele standbeelden neerzetten als u wat diepte aan de ruimte wilt toevoegen. Het is wel belangrijk de tuinvijver goed schoon te houden. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de Pondovac vijver en zwembad zuiger.

 

 

http://www.tuincenter-vincent.be