Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Kies voor Dekton bij keramische tuintafels

Ben je op zoek naar een nieuwe tafel om in de tuin te zetten en heb je interesse in een model met keramiek? Dan raden wij keramische tuintafels van Dekton aan. Het is een geweldig materiaal dat ideaal is voor in de tuin. En het is niet alleen handig, het is ook nog eens een heel mooi materiaal. Je kunt kiezen uit allerlei varianten en er is altijd wel een variant die perfect bij je past. Wij vertellen je in dit artikel alles over de voordelen van deze modellen. Zo kun jij nu al je keuze maken zodat je zodra het weer beter wordt lekker buiten kunt zitten en kunt genieten van je nieuwe aanwinst en je tuin.

Dekton is kras- en vlekbestendig

Een veel gebruikt materiaal bij keramische tuintafels is Dekton. Het is een materiaal dat enorm in opkomst is en steeds populairder wordt. Het wordt niet alleen gebruikt voor meubels, je ziet het ook terug in gevels en interieurbouw. En dat snappen we heel goed. Het materiaal is namelijk kras- en vlekbestendig en dat maakt het erg handig in gebruik. Je hoeft je geen zorgen te maken over vloeistoffen die in het materiaal trekken of serviesgoed of bestek dat krassen maakt in het tafelblad. Daar heb je geen last van. Een tafel van dit materiaal kan tegen een stootje en is makkelijk weer schoon te krijgen. Je hebt geen last van kringen of krassen.

Keramische tuintafels zijn hittebestendig

Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat keramische tuintafels van Dekton hittebestendig zijn. Het kan dan ook geen kwaad als je per ongeluk een hete pan op de tafel zet. Het model beschadigt dan niet en je zult er ook geen brandplekken op zien. Het is een materiaal dat uitermate geschikt is voor veelvuldig gebruik. Of je nu kleine kinderen hebt of niet. Van deze modellen heb je jarenlang plezier en weinig zorgen.

Weinig onderhoud aan Dekton

Daarnaast hebben keramische tuintafels weinig onderhoud nodig. Je hoeft ze niet op te schuren of te behandelen. Dekton is erg onderhoudsvriendelijk en dat is voor een tafel die buiten staat erg handig. Geen gedoe meer met een model van hout dat grijs wordt en gaat splijten zonder de juiste behandeling. Dit materiaal wordt elk jaar mooier en je hebt er geen omkijken naar. Dus als je op zoek bent naar modellen waar je gewoon van kunt genieten, dan is dit de juiste keuze voor je.

Ruime keuze in keramische tuintafels

Ook als je kritisch bent en niet snel iets mooi vindt, dan weten we zeker dat je keramische tuintafels gaat vinden die aan jouw strenge eisen en wensen voldoen. Er is zoveel keuze dat er altijd wel een model bij zit dat jouw goedkeuring kan wegdragen. Je kunt als je wilt een tafel op maat laten maken. Hierbij kun je zelf de print bepalen voor het bovenblad en ook een eigen onderstel kiezen. Zo krijg je precies de tuintafel waar je naar op zoek bent.