Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Huishoudelijk


Category Archives: Huishoudelijk

Heb jij voor je bedrijf of thuis een deurhanger nodig? Laat er een drukken met eigen ontwerp.

Zoals vele producten bedrukt kunnen worden met eigen ontwerpen, kun je dus ook nieuwe deurhangers bedrukken. Maar wanneer gebruik je nou een deurhanger? Of wat is het nou eigenlijk? Een deurhanger is een hanger van hout, papier, karton, plastic enz. Het kan dus van vele materialen gemaakt worden. Een deurhanger kun je dus, zoals je misschien al verwacht, aan je deur hangen. Je hangt de deurhanger aan de deurklink van je deur. Bij voorkeur aan de buitenkant zodat mensen die langslopen een bepaald bericht kunnen zien. Hier kan bijvoorbeeld op staan dat er niet gestoord mag worden. Of dat er nog niet schoongemaakt mag worden. Vaak worden deurhangers dan ook gebruikt in hotels en dergelijke. Je kunt op een originele manier een boodschap overbrengen.

Maar deurhangers kunnen ook als promotiemateriaal gebruikt worden op andere manieren dan via een deurklink. Zo kan een bedrukte deurhanger ook aan fietsen gehangen worden. Of bijvoorbeeld aan autospiegels, kapstokken enz. Zo kun je als een bedrijf jezelf promoten op een leuke, originele manier.

Deurhanger drukken? Hoe maak je een ontwerp?

Je kunt natuurlijk een ontwerp maken met de programma’s in het Adobe CC pakket. Zo kun je gebruik maken van Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign enz. Maar niet iedereen heeft een licentie op deze programma’s of kunnen ermee omgaan. Zo kun je ook een handige tool gebruiken om zelf wat te maken. Deze is voor iedereen handig te gebruiken. Bedenk waarvoor je een deurhanger wilt laten drukken en begin met ontwerpen. Wil jij een bedrijf, een evenement, een feestje, een artiest of een boodschap promoten? Wil jij een logo laten zien door heel de stad heen? Of wil je gewoon een deurhanger zodat je die in je hotel kan gebruiken voor de gasten? Oneindige mogelijkheden met het bedrukken van deurhangers.Schuurdeur slot vervangen

Elke nette schuurdeur heeft een degelijk deurslot nodig. Hoewel de meeste kant en klare schuurdeuren die uit de bouwmarkt komen aan de smalle zijde een slotgat hebben, is het toch verstandig professioneel een slot te laten plaatsen of vervangen door een ervaren slotenmaker. 

Helemaal wanneer het deurslot nog niet gefreesd is, is het plaatsen van een veilig schuurdeur slot een hele opgave. 

Let bij het kiezen van het slot goed op welk slot je kiest. Je kunt namelijk kiezen voor sloten in binnendeuren, sloten in buitendeuren of oplegsloten. 

Sloten in binnendeuren 

Bij een binnendeur wordt deze meestal voorzien van een insteekslot gecombineerd met een dagschoot. De dagschoot is het deel waar de deur in valt wanneer je de deurklink indrukt of loslaat. Dat is dus het schuine deeltje aan de zijkant van de deur dat in- en uit veert. 

Er is geen verschil tussen linkse en rechtse sloten. Sloten zijn dus altijd op beide manieren te gebruiken. Zodra je een slot neemt dat je ook af kunt sluiten spreek je van een slot met een nachtschoot. Uiteraard veert deze nachtschoot niet en gaat alleen open wanneer je de sleutel in het slot draait. 

Sloten in buitendeuren

In de meeste buitendeuren kom je cilindersloten tegen. Bij oudere deuren vind je soms nog oplegsloten. Klaviersloten die vroeger gebruikt werden zijn al lang niet meer voldoende voor het beveiligen van je eigendommen. Het beste kan je kiezen voor een cilinderslot met anti-kerntrekbeveiliging. Ook voor je schuurdeur is dit geen overbodige luxe. Veel mensen hebben namelijk tegenwoordig dure electrische fietsen, motoren of andere dure eigendommen in de schuur staan. 

Bij het kiezen van een cilinderslot kan je kiezen voor een cilinderslot met politiekeurmerk, en een zonder politiekeurmerk. Het mooie van cilindersloten is dat je vaak niet het hele slot hoeft te vervangen. Gaat de cilinder kapot dan volstaat het in de meeste gevallen om alleen de cilinder te vervangen waarna je deur weer op en top beveiligd is. 

Oplegsloten

Zoals we al aangaven worden oplegsloten niet heel veel meer gebruikt. Alleen bij oudere woningen en deuren zie je ze nog vaak. Ook in het geval dat een cilinderslot geen mogelijkheid biedt kan je kiezen voor een oplegslot. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan deuren die minder dan 40mm breed zijn. 

Een oplegslot is zowel te koop met dagschoot en nachtschoot. Een oplegslot vind je eigenlijk alleen maar op buitendeuren. 

Wil je meer informatie over sloten of heb je een slot dat vervangen moet worden? Neem dan eens contact op met onze ervaren slotenmakers in Almere via slotenmaker-Almere-24-uur.nl.