Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe ziet uw tuin er beter dan ooit uit door goed onderhoud

Bent u een fervent huis tuinman? Brengt u zo veel mogelijk tijd buiten door, genietend van de zon? Of woont u in een flatgebouw of appartement met een klein balkon of een afgesloten patio? Ongeacht uw woonsituatie, uw buitenruimte is waarschijnlijk een van uw favoriete plekken. Met het juiste onderhoud kan het ook het hele jaar door een van de meest aangename en plezierige plekken in uw huis zijn. Het belangrijkste is om een onderhoudsroutine op te zetten en te volgen. Als u een aantal eenvoudige taken uitvoert, blijft uw buitenruimte er het hele jaar door op zijn best uitzien.

Snoeien van bomen

Het is belangrijk om bomen en struiken regelmatig te inspecteren om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn. Kijk omhoog en omlaag naar de stam van de boom om gebroken, dode of zieke takken te vinden die gesnoeid moeten worden. Dode, zieke en gebroken takken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd, voordat ze hun ziekten kunnen verspreiden of ongedierte kunnen aantrekken.

Schoonmaken van uw terras

Het terras bouwt gedurende de winter heel wat vuil op, waardoor het er groezelig en vies uitzien. Om het schoon te maken, verwijdert u eerst de stof en het vuil en vervolgens gaat u met water aan de slag. Een hogedrukreiniger is dan heel praktisch. Hiermee is het reinigen van het terras en uw tuinmeubelen een fluitje van een cent. 

Schoonmaken en stofzuigen van uw tuinmeubelen

Bladeren, vuil en afval kunnen zich na verloop van tijd op uw tuinmeubelen ophopen. Als u ze niet regelmatig schoonmaakt, kan het vuil insecten en ander ongedierte aantrekken. Om de twee weken moet u uw buitenkussens en hoezen verzamelen om ze te wassen. Stofzuig de meubels ook om ze te ontdoen van spinnenwebben en ander vuil dat zich heeft opgehoopt.

Plant alvast nieuwe bloemen voor het volgende seizoen

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw buitenruimte altijd in bloei staat, zelfs in de winter, is om nieuwe bloemen en eetbare planten te planten voor het volgende seizoen. Zo heeft u ook het hele jaar door een variëteit aan bloemen en planten om uit te kiezen.

http://www.detuinwinkelonline.nl