Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Hoe onderhoud ik mijn industriële picknicktafel?

Het is weer zo ver; het is tijd om je tuin in te richten want de zomertijd is weer aangebroken. We zien dit jaar dat de industriële look enorm populair is in het tuininterieur. De industriële picknicktafel is hier een goed voorbeeld van. Kenmerkend aan deze picknicktafel is de combinatie van steigerhout en staal. Een stoere industriële look perfect voor in de tuin. Heb jij al een industriële picknicktafel aangeschaft of ben je van plan er één te kopen? Wellicht vraag je je dan af hoe je dit meubel moet onderhouden. In deze blog vertellen wij alles wat je moet weten over het onderhoud van je picknicktafel.

Onderhoud steigerhout 

Het is verstandig om het steigerhout te behandelen met een nanocoating. Deze coating beschermt het hout tegen het weer. Steigerhout kan namelijk niet goed tegen vocht. Door een nanocoating aan te brengen krijgt het hout een beschermlaag. Deze coating kun je het best jaarlijks aanbrengen. Dit zorgt er voor dat het hout lang mooi blijft en dat jij lang plezier hebt van je industriële picknicktafel

Onderhoud staal 

Het onderstel van de picknicktafel is gemaakt van staal. Je kunt staal het best bewerken met een poedercoating. Deze coating vertraagt roestvorming en beschermd het staal. Na het aanbrengen van een poedercoating kun je makkelijk het staal schoonhouden. Daarnaast kun je kiezen welke kleur poedercoating je wil aanbrengen. Hierin heb je keuze uit wit, zwart of antraciet. Zo kun je de meest geschikte kleur kiezen voor in jouw tuin. 

Kunststoffen doppen 

Om zo lang mogelijk te genieten van je industriële meubels kun je het best kunststoffen doppen onder de poten aanbrengen. Dit zorgt er voor dat het meubel van vloer af staat en minder aangetast wordt door het weer. Door de kunststoffen doppen droogt het meubel namelijk sneller. 

Blijven poetsen!

Nadat je de nano- en poedercoating hebt aangebracht, blijft het belangrijk om de industriële picknicktafel schoon te houden. Met een vochtige doek kun je makkelijk het vuil van het meubel halen. Dit maak het meubel onderhoudsvriendelijk. Behandel je industriële picknicktafel met liefde zodat je meerdere jaren plezier kan hebben van je aankoop.