Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Hoe je jouw tuin het beste kan onderhouden in de zomermaanden

In de zomermaanden groeit jouw tuin volop en heeft het de nodige verzorging nodig om gezond te blijven en er op zijn best uit te zien. Hieronder vind je enkele tips om jouw tuin in topconditie te houden tijdens de warme zomermaanden.

Water geven

Tijdens de zomermaanden hebben jouw planten veel water nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Geef planten bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond, wanneer de zon niet te fel schijnt. Zo voorkom je dat het water verdampt voordat de planten het kunnen opnemen. Geef ook niet te veel water, want dat kan leiden tot schimmelvorming en wortelrot.

Snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van jouw tuin. Door regelmatig te snoeien blijven jouw planten gezond en in vorm. Snoei dode of beschadigde takken weg en verwijder uitgebloeide bloemen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en verlengt de bloeiperiode van jouw planten.

Bemesting

Tijdens de zomermaanden hebben jouw planten veel voedingsstoffen nodig. Gebruik daarom regelmatig meststoffen om jouw planten gezond en sterk te houden. Kies voor een meststof die geschikt is voor de planten in jouw tuin en volg de aanwijzingen op de verpakking.

Onkruid verwijderen

Onkruid is een veelvoorkomend probleem in de zomermaanden. Verwijder onkruid regelmatig om te voorkomen dat het zich verspreidt. Doe dit bij voorkeur met de hand, want zo voorkom je dat je per ongeluk andere planten beschadigt.

Bescherming tegen zon en insecten

Tijdens de zomermaanden kan de zon fel schijnen en kunnen insecten jouw planten beschadigen. Bescherm jouw planten tegen de zon door ze op een schaduwrijke plek te zetten of door gebruik te maken van parasols. Gebruik insectenwerende middelen om jouw planten te beschermen tegen ongedierte. Daarom is het heel belangrijk om te tuinieren in de zomer.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een goede zomerbehandeling voor jouw tuin is om de planten regelmatig te snoeien en bemesten, de planten op een schaduwrijke plek te plaatsen en ze te beschermen tegen insecten. Door deze tips op te volgen, kun je genieten van een prachtige tuin gedurende de zomermaanden.
Het onderhoud van je tuin kun je ook uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. Exalto hoveniers zorgt ervoor dat jouw tuin keurig wordt onderhouden.