Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe breng ik riant de tijd door op mijn balkon?

Wonen in een appartement kan een keuze zijn. Maar dat hoeft niet te betekenen dat u geen geschikte buitenruimte hebt. Balkons zijn vaak een heerlijk extraatje! Als je geen grote achtertuin of bosgebied in de buurt hebt, is het balkon van je appartement waarschijnlijk je beste kans om te ontsnappen aan het stadsleven en wat frisse lucht op te doen. Dus wat kun je doen met die kleine ruimte? Genoeg! Wij hebben mooie  ideeën over hoe je het beste uit je balkon kunt halen, dus lees verder voor meer info.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een leuke tijd heb op mijn balkon?

Als u het beste uit uw balkon wilt halen, helpt het om er leuke dingen op te zetten. Overweeg om te beginnen om te investeren in wat planten en tuinmeubelen die je de ruimte geven om van het buitenleven te genieten. Planten zijn niet alleen mooi, maar ze helpen ook om vervuilende stoffen uit de lucht te filteren. Overweeg om een tafel en stoelen toe te voegen voor maaltijden en drankjes in de buitenlucht. Als u wat meer ruimte hebt, kunt u nog een loungeset toevoegen om heerlijk van de zon te kunnen genieten. Zet wat bloemen in je plantenbakken en voila – je balkon is nu een uitnodigende ruimte! 

Genieten van wat zonlicht

Een van de beste dingen aan balkons is dat u kunt genieten van wat mooi, natuurlijk zonlicht. Als u op een plek woont met bewolkt of regenachtig weer, is dit een geweldige manier om wat vitamine D op te doen terwijl u toch binnen blijft. U kunt uw balkon ook gebruiken als een buitenruimte om de zonsopgang en zonsondergang te zien. Als het koud is en u geen centrale verwarming heeft, is dit een goede kans om van uw warme kleren en deken te profiteren.

Elektriciteit installeren voor een stopcontact en verlichting op het balkon

Als u iets op uw balkon wilt doen, hebt u stroom nodig. Dit kan een goede gelegenheid zijn om een elektricien in te schakelen en een stopcontact en verlichting te laten installeren. Niet alleen kunt u dan uw laptop aansluiten, maar het kan ook zorgen voor voldoende licht op uw balkon, zodat u buiten kunt lezen of eten.

Tot slot

Tot slot onze 5 ideeën om meer uit je balkon te halen:
1. Kweek bloemen – Bloemen zijn een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan een anders kale ruimte. En ze zijn gemakkelijk te verzorgen.
2. Creëer een leeshoekje – Leg wat kussens op je balkon en pak een boek uit de bibliotheek. U kunt achterover leunen, ontspannen en genieten van de rust zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u gestoord wordt door iemand anders in het gebouw.
3. Pak er een drankje bij. Lekker buiten eten en drinken is een van de eenvoudigste geneugten des levens en er gaat niets boven ervan genieten op uw eigen privéterras in de ochtend of avond.
4. Eet buiten – Het is bewezen dat buiten eten het humeur verbetert door de blootstelling aan natuurlijk licht (of het gebrek daaraan).
5. Kijk naar de zonsondergang – Ga lekker zitten met wat snacks en een goed boek of Netflix na het werk of school en kijk hoe de zon ondergaat over de horizon terwijl je de laatste stralen tegen je huid voelt.

http://www.eurofleur.nl