Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe beits je jouw tuinmeubels?

Als echte thuisklusser ben jij het liefst de hele dag in de schuur te vinden om schroefjes bij elkaar te zoeken die nét niet hetzelfde zijn. Ook zaag je er heel wat op los en zet jij gave tuinmeubels in elkaar. Hier gebruik je voornamelijk steigerhout voor, omdat dit vaak willekeurig bij het grofvuil te vinden is en het een speelse tint geeft aan jouw tuin. Echter, wanneer het meubel in elkaar gezet is, moet het nog wel geverfd worden, zodat het bestendig is voor alle weersomstandigheden. Daarom is nu de vraag welke verf je het beste kan gebruiken voor deze verfklus en of je nog rekening moet houden met een bepaalde verftechniek.

Houtbeits van Moose Färg is zeer geschikt voor steigerhout beitsen. Moose Färg ontwikkelt namelijk houtverf op basis van het Zweedse recept, dat voornamelijk bestaat uit natuurlijke oliën. Om die reden is de vochtregulatie van de verf hoog en zal je geen last ervaren van afbladderende verf. Met dat idee in je achterhoofd is het dus een logisch gevolg dat je niet ieder jaar opnieuw de tuinmeubels hoeft te verven, mits je de verf op de juiste manier aanbrengt. De verfexperts van Moose Färg leggen je dan ook graag uit hoe je verf het beste aan kan brengen en laat hechten aan het hout. Bovendien lees je op de website van Moose Färg over nog veel meer handige foefjes om bepaalde houttypes te verven, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.

Heb jij het idee om binnenkort alle houten oppervlaktes in de tuin een likje verf te geven? Bekijk dan het ruime assortiment aan houtbeits kopen op de website van Moose Färg of lees je in over de manieren om hout te beitsen. Op die manier zullen jouw tuinmeubels, schutting en tuinhuisje binnen de kortste keren weer stralen in de zon!

https://www.moosefarg.nl/